Australian medborgare osäker på att Green Card är giltigt. Kan jag ansöka om ett ESTA att resa?

3

Jag har haft en rad omständigheter som har hindrat mig från att återvända till USA - medverkan av viljan i Australien och orkaner förra året som förstörde min lägenhet i mitt amerikanska hem i 22 år. Jag återvände kort till USA (2 veckor) i mars förra året men fick veta av INS, jag borde återvända inom 6 månader för att inte äventyra mitt gröna kort.

Eftersom rättsliga förfaranden pågår kan det bara vara möjligt att återvända inom året och jag måste ta hand om ett bankkonto som jag har samt besöka vänner. Om jag ansökte om ett ESTA och ville avstå mitt gröna kort där, skulle jag kunna tas upp till sak?

    
uppsättning user83058 18.08.2018 03:39

2 svar

6

Frågan om du har övergivit uppehållstillstånd är subjektiv och beaktar alla faktorer i din situation, så det är omöjligt för någon att definitivt säga om du skulle anses ha övergett din bostad eller inte.

Vid denna tidpunkt bör du anta att du inte har övergivit uppehållstillstånd och reser till USA med ditt gröna kort, vilket medför bevis på dina band till USA (inklusive amerikanska intäkter etc.) och bevis på vad tvingar dig att stanna utomlands så länge. Vid inresa kommer invandringsofficer antingen att låta dig vara permanent bosatt igen (eventuellt med varning) om han anser att du inte har övergivit bostadsortet eller, om inte, kommer han att be dig att underteckna formuläret för att frivilligt avstå permanent residens. Om han låter dig in, är du bra; även om du borde överväga att ansöka om återuppehållstillstånd medan du är i USA för att få mindre problem efter din nästa resa utomlands.

Om han ber dig att underteckna formuläret för att frivilligt avstå från permanent uppehållstillstånd, har du två alternativ: 1) Om du vill bekämpa det kan du vägra att underteckna, och då kommer han tillfälligt att släppa in dig och meddela dig visas i avlägsnandeförfaranden där du försöker övertyga invandringsdomaren att du inte överge uppehållstillstånd, eller 2) du kan frivilligt underteckna formuläret för att avstå från permanent uppehållstillstånd vid den tidpunkten, och tjänstemannen (förmodligen) kommer att erkänna dig som besökare . Självklart garanterar inte uppehållstillstånd för permanent uppehållstillstånd att du kommer att bli upptagen som besökare; Du kan fortfarande nekas inmatning som alla potentiella besökare, men med tanke på att du bara avgett ditt gröna kort är det ett starkt tecken på att du inte kommer att vara permanent i USA snart.

    
svaret ges 18.08.2018 08:01
3

Varför inte ansöka om reentry-tillstånd: länk

Det verkar speciellt utformat för fall som din - att du är permanent bosatt som har haft en familjesituation som kräver att du är utomlands i mer än ett år men att du inte avser att överge ditt permanenta hemvist i USA .

Den enda komplexiteten är att som kommenterande anteckningar måste du vara i USA för att lämna in ett reentry-tillstånd. Om du kan, skulle jag försöka att återvända ASAP och att ha så mycket dokumentation med dig som visar att du inte har övergivit bostadslån (nuvarande inteckning eller leasing, räkningar, utbetalningar, lönecheckar mm) och sedan om du planerar att gå igen, arkivering för reentry bara för att vara på den säkra sidan.

    
svaret ges 18.08.2018 07:33