Movie eller TV-serien episod med ett kelpie eller hästmonster i en modern miljö?

3

Jag försöker spåra namnet på en film eller tv-show som jag såg som barn under 1980-talet. Jag vågar minnas en kelpie eller vattenhäst typ monster och någon form av lång tunnel eventuellt en kanal. Jag tror att det fanns barn i det och de var uppenbarligen hotade av monsteret. Detta var live-action och inte animerad. Jag tittade noga på den mellan 1983-1986, vagt på samma gång som Stativen .

Jag skulle vara väldigt intresserad av att upptäcka vad detta var.

Förmodligen användbar för att lägga till att jag är i Storbritannien och jag är ganska säker på att det här är en engelsk show eller film.

    
uppsättning Frank_Zafka 16.04.2015 23:59

2 svar

3

Tack vare en kommentar från @Hypnosifl har jag upptäckt svaret. Detta är definitivt Ghost in the Water sändning 1982. Jag skulle ha varit 5 vid tiden. Detta bygger på en bok av Edward Chitham

Även om jag ännu inte har hittat en Kelpie, involverar det spöken och tunneln är giveawayen (ger mig fortfarande heebeegeebees):

Här är det:

                             
    
svaret ges 18.04.2015 07:38
2

Om det antas att tidsramen är korrekt och att den INTE är en av de olika Loch Ness Monster-filmerna som kom ut på 80-talet eller 90-talet, kan det vara en av dessa:

Baby: Secret of the lost legend

Släppt 1985. En man och hustru av antropologer i Afrika hittar en familj av apatosaurs som bor i en avskild lagun. De måste då skydda besättningen från poachers som leds av en rivaliserande forskare.

länk

                            

Frog-Dreaming(akaQuest)

Släppt1986.MarknadsförsiUSAsom"The Quest" handlar Frog-Dreaming om en amerikansk pojke som flyttar till Australian Outback. Tillsammans med hans nya vänner börjar pojken undersöka den lokala legenden om The Donkegin - ett monster som beboer en avskild sjö.

länk

                             
    
svaret ges 17.04.2015 19:00