Hur man får frusen soppa för att inte vara tjock?

4

Jag brukar göra denna enkla soppa. Inte säker på om ingredienserna är relevanta här, så jag kan lika väl räkna upp dem: potatis, lök, zucchini, purjolök, squash och morot.

När de väl har kokat, blandar jag sedan soppan (jag kan lägga till några gröna bönor efteråt, till exempel, så det har något att tugga, men jag tror inte det är verkligen relevant). Jag brukar lägga det mesta i kylskåpet, eftersom jag kommer att konsumera det under nästa vecka. Men ibland vill jag få lite av det fryst också. När jag gör det, är det ojämnt chunky - det ser ut som den smidighet som jag ville uppnå är borta, och i stället har jag en tydligare soppa med små bitar av grönsaker som har snygga bitar. Jag har provat att frysa soppen när den fortfarande är het eller väntar på att den svalnar till rumstemperatur, alltid med samma resultat. Försöker att blanda det igen efter att ha blivit fryst, tycks inte återvända till det tillstånd som det var innan frysning.

Frysar jag fel? Unfreezing fel? Båda?

    
uppsättning JNat 22.04.2016 13:28

1 svar

3

Frysning från hett är inte en bra idé för de närliggande föremålen i din frys, men bör inte göra stor skillnad mot soppan (det börjar börja kylas snabbare, men då långsammare som frysen blir varmare än den borde vara).

Frysta soppan innan den blandas, det ska hjälpa, sedan värmas upp före blandning. Om du gör det specifikt att frysa, kan du lägga till lite mindre vätska i första hand och något underkoka det. Då skulle du justera konsistensen när du värmer den igen till servering.

Du kan också försöka utelämna zucchini. Även kokt fryser inte zucchini heller dina andra ingredienser. Det tenderar att gå vattnigt. Det kan till och med vara bättre övergripande (även om det är ren mening).

    
svaret ges 22.04.2016 13:49