Hur man blir sponsrad av ett bowlingföretag

Så du är den bästa bowler i din liga och tycker att det är dags att en av de stora bowlingtillverkarna betalar dig för att använda deras utrustning. Hur gör du det? Och vilka kostnader täcker de faktiskt? Ett bowling sponsring är en investering i dig av ett bowlingföretag som helst blir ett ömsesidigt fördelaktigt förhållande.

Vad är ett bowling sponsring?

I motsats till vad vissa tror får du inte bara gratis saker. När du har en sponsor, du har ett ansvar gentemot den sponsorn. Inget företag kommer helt enkelt att ge dig en arsenal av bollar som någon form av belöning. När du sponsras måste du alltid representera företaget och göra det på ett positivt sätt. Om Ebonite sponsrar dig kan du inte vandra runt i bowlinghallen med en Storm-skjorta.

Bowlingföretag delar inte bara ut gratis saker till alla som frågar. Det är en hemsk affärsmodell. Ett sponsring är ett tvåvägsavtal. Din sponsor förser dig med kläder och utrustning (beroende på din sponsring) och du blir en levande reklam och förespråkar för det företaget.

Ju mer du kan göra för ett företag, desto mer kommer de att göra för dig. På grund av detta kommer förstklassiga proffs att få fler fördelar än en lokal bowlingstudie. Proffsen har mer inflytande, och sponsorerna vill ha den exponeringen.

Om du är en ungdoms bowler, gör inte dina förhoppningar förrän du är vuxen. Bowlingföretag kommer inte att sponsra ungdomsspelare, eftersom en enkel sponsring som barn kan kosta dig en plats i ett kollegialt team senare i livet på grund av NCAA-regler. Bowlingföretag vill inte ta några chanser med det och kommer därför att avstå från att sponsra ungdomsspelare.

Begränsat sponsring

För det första är det viktigt att förstå att det inte finns nästan lika många sponsring som det finns människor som vill ha dem. Företag tar emot tusentals sökande varje år för bara några hundra lediga platser. Det är också viktigt att notera att inte alla dessa platser har samma förmåner. Endast de bästa bowlarna får de bästa erbjudandena.

Det finns tre grundläggande sponsringsnivåer (listade här från minst förmåner till flest förmåner):

  • Rådgivande personal (vanligtvis pro-shop chefer och bowling center operatörer)
  • Regional personal (det kan finnas några olika nivåer inom denna kategori - till exempel har Brunswick klassificeringar i region 1 och region 2 - och det är den nivå du har bäst på som liga / turnerings bowler)
  • Pro-personal (vanligtvis reserverad för professionella eller högprofilerade bowlers - sponsorerna hittar dig om du är av denna kaliber)

Återigen är det inte lätt att få ett sponsoravtal, men det är möjligt. Vilket företag är rätt för dig? Och i vilket nivå passar du? Läs vidare.