Finns det en växelkurs mellan träffpunkter och stavningsnivåer?

2

Jag är mitt i att skapa ett magiskt objekt som skulle stjäla träffpunkter från fiender och lagra dem. När en viss nivå av träffpunkter har lagrats kan användaren av objektet konvertera dem till en stavningsplats. Jag är emellertid inte säker på vad "växelkursen" för träffpunkterna för stavningsnivå borde vara.

Här är min idé hittills (Samtliga siffror nedan är bara spottbollade.):

Staff of Life Stealing - On a succesful melee attack, the staff deals 1d10 hit points worth of damage. Those hit points are stored within the staff. As a standard action, the user can convert those hit points to spell slots at the following rate:

  • 5 hit points = First-level spell slot
  • 15 hit points = Second-level spell slot
  • Etc...

Finns det några regler i D & D 3.5 som ger en riktlinje för utbyte av träffpunkter för stavningsnivåer? Jag är öppen för att titta på feats, magi, prestige klasser, monster förmågor etc. Alla dessa är rättvist spel. Den specifika källan spelar ingen roll, så innehållet från Dragon Magazine och andra OGL-källor är bra. Ett korrekt svar skulle säga att "sådan och sådan förmåga motsvarar 10 träffpoäng på en förstartsfältplats".

    
uppsättning Discord 18.12.2014 15:54

5 svar

6

Ingen existerande objekt, feat eller klassfunktion låter dig göra det här. Att återställa HP oändligt utan kamp är ett enkelt trick att åstadkomma, vilket gör det till oändliga stavningsplatser om du har tid. Och det är ganska lätt att göra det inte alls alls mycket.

Med andra ord är detta inte en balanserad idé.

Bästa fallscenario: ingen går ut ur deras sätt att missbruka detta

Den närmsta jämförelse som finns är en maktpärla ; Detta ersätter en 1 / daggräns med en HP-kostnad. Tja, vad kostar det för att återställa HP?

En troll med mindre kraft kostar 750 gp, har 50 laddningar och regenererar 11 HP per laddning. Det är 550 hk för 750 gp. Detta anses allmänt som det mest effektiva alternativet HP-för-guld i spelet som kan användas av bara någon (med UMD). Det kommer ut till 1.364 gp per HP.

En kraftpigg kostnader (stavningsnivå) 2 × 1 000 gp. Men en maktpärla är en 1 / dagspost - en kostnad på 50 avgift kostar, genom riktlinjerna , 1 2½ × mer än ett 1 / dagsposter. Så med den metriska kostnaden kostar en stavningsplats (stavningsnivå) 2 × 3 410 HP . Vilket är ett löjligt nummer, men det är det närmaste som vägledning som de befintliga reglerna ger. Om du går under det här numret blir personalen wands of less vigor till billigare pärlor av makten .

Att det tar mycket tid berättigar definitivt en prissänkning. Om du antar att du har alla wands du kan önska, och tio villiga mål, lägger du 100 HP till din totala varje minut. 30 minuter för en spell på första nivå är dålig; 24 + timmarna för en 7: e nivå stavningsplats är helt meningslöst.

Men när vi börjar på stavningsnivån kvadreras multiplicerat med 3 000 HP, även om du släpper den till 1% av det numret talar du fortfarande om (spellnivå) 2 × (30 HP), vilket är dramatiskt högre än något av de andra förslagen här. Och det är verkligen svårt att motivera att kostnaden för energikärl minskar till 1% av kostnaden.

1 Specifikt:

Charged (50 charges): ½ unlimited use base price

Charges per day: Divide by (5 divided by charges per day)

För 1 / dag är det & frac15;, jämfört med 50-laddningen ½. ½ / & frac15; är 2½.

Mer realistiskt: någon får snabb läkning

Så fort som någon får snabb läkning (eller regenerering), blir den här personalen knäckt till fri spellplats. Dragon Shamans och dragonfire adepts kan göra det på nivå 1 (även om de bara kan återställa upp till 50% av deras HP, bara ha de klarsamma läka dem tillbaka till 100% med alla de gratis spellplatserna de kan få). Olika andra alternativ för det är tillgängliga. Farväl, en av de få något relevanta begränsningarna för spellcasters.

Slutsats: Det här är inte en bra idé.

    
svaret ges 18.12.2014 17:42
6

På den faktiska frågan:

Are there any rules in D&D 3.5 that provide a guideline for exchanging hit points for spell levels?

Svar: Inte till min kännedom.

Och nu en tangent (som innehåller ett riktigt förslag).

För att vara trubbig finns det förmodligen ingen sådan riktlinje eftersom det är en dålig idé som skapar en allmän mekanism för att vända träffpunkter till stavningsplatser.

Anledningen till att det är en dålig idé? Hit punkter är triviala för att återställa out-of-combat (överväga varelser med snabbläkning, till exempel), genom att implementera ett objekt som detta skulle göra stavningsplatser lika billiga.

Det betyder inte att saker som innebär att HP handlar om stavningsplatser är nödvändigtvis en dålig idé. Det betyder bara att du måste balansera objektet med ytterligare, mer traditionella begränsningar - vilket betyder kostnader, aktiveringsåtgärder och viktigast av allt användningar per dag .

Personligen rekommenderar jag att du ser på objektet som en Power of Power med en smakfull vridning.

För ett exempel på ett föremål som gör HP till stavningsplatser, se Blood Claw Choker från Magic Item Compendium (sidan 203). Konverteringen är i nivå med 2HP / stavningsnivå - men notera begränsningarna för användningen.

    
svaret ges 18.12.2014 17:41
2

Cure

Låt oss beräkna det minsta belopp som behövs för att förhindra att denna personal blir "botad en armé gratis". Självklart måste det kosta mer än Cure spells det kan köpa.

  • Cure ljussår: 1: a nivå, 1d8 + cl HP (4,5 + 5 = 9,5 medelvärde, 13 max)
  • Cure Moderate Wounds: 2: a nivå, 2d8 + cl HP (9 + 10 = 19 genomsnitt, 26 max)
  • Cure Serious Wounds: 3: e nivå, 3d8 + cl HP (13,5 + 15 = 28,5 medelvärde, 39 max)
  • Cure Critical Wounds: 4: e nivå, 4d8 + cl HP (18 + 20 = 38 genomsnitt, 52 max)

Räknat vid högsta caster nivå , eftersom det är när missbruk skulle vara potentiellt allvarligaste. Du bör beräkna HP-priserna för att vara högre än vad man kan få. Hur mycket högre är ditt samtal.

tl; dr Minst ca 10 HP per stavningsnivå om du vill se till att ingen kommer att använda den för att generera rutor och HP gratis. Åtminstone ~ 13 HP / nivå om du vill försäkra dig av totalt HP om någon "looping" -behandling med din personal kan inte generera HP gratis, även om lycka till. Men det kommer bara att fungera på låga nivåer.

Högre nivåer - läka

Heal kan härda upp till 150 HP på 6: e nivå. Detta ger 25 HP / stavningsnivå .

Mass Heal kan läka 250 HP på 9: e nivå. Multiplicerat med antalet varelser du kan krama där, men 20 är helt rimligt. Detta ger ungefär 600 hk per stavningsnivå . Eventuellt mer.

Jag sprang regression på botemedel och läka serier, och det gav mig den här ekvationen:

HP = 9 * e (stavningsnivå * 0,47)

Det verkar fungera, men det är visserligen alltför komplicerat.

Spellfire

Från inställningen Glömde sätter in.

A spellfire wielder can ready an action to absorb spells targeted at her as if she were a rod of absorption. She gets one level of spellfire energy for every spell level absorbed.

A spellfire wielder can also heal a target by touch, restoring 2 hit points per spellfire energy level expended for this purpose.

Men denna växelkurs är för det motsatta det du försöker göra, så jag tror att det inte borde tillämpas.

    
svaret ges 18.12.2014 16:44
0

Jag hittade ett tillägg till 3: e upplagan som har stavningen "Spell Restore".

Källan är Från Labour of the Mad Wizard Shadmar av Nighthawk Interactive Games På sidan 16:

Spell Restore
Transmutation
Level: Sor/Wiz 8
[...]The caster gains 1d2 spells per day for 1st, 2nd, 3rd, 4th, and 5th level spells. [...]The payment for these spells is in the form of 3 hit points per spell level for each spell slot regained.[...]

Jag ville inte lägga hela texten här eftersom det här är upphovsrättsligt skyddat material, men den här sidan är tillgänglig på Google Böcker här

    
svaret ges 18.12.2014 16:28
-1

Det finns relativt få förmågor som konverterar HP till stavningsplatser, men det finns många som konverterar stavningsplatser till HP. Ett rimligt sätt att fortsätta kan vara att fråga dig själv: "Hur mycket mindre effektivt borde detta HP -> spells process vara jämfört med omvänd process, a.k.a healing?"

De grundläggande "bota såren" är d8 per stavningsnivå (1d8 för Cure Light upp till 4d8 från Cure Critical), plus caster-nivå. Om man antar en caster-nivå som är så låg som möjligt för att kasta stavningen (och inga andra bonusar), är det i genomsnitt:

391.133

Jag vet inte om du planerar att det här objektet ska vara användbart för gudomliga stavar, men det borde klart kosta mer HP att få en stavningsplats än vad du kan ha möjlighet att använda den spåret för att läka, annars uppmuntrar du bara festen cleric att slå sig själv (eller fighteren. Jag menar, det är vad de är för, eller hur?) med personalen upprepade gånger för oändliga stavar.

Det här är uppenbarligen ett ofullständigt svar - den exakta mängden relativ effektivitet är något som du fortfarande måste bestämma. Jag redigerar det om jag stöter på fler saker som verkar relevanta.

    
svaret ges 18.12.2014 16:43