Varför är de flesta hologrammar blåa i Star Wars?

12

Under hela historien Star Wars , oavsett vilken tid sändning, blå hologram är, är det oerhört vanligt.

VidareblinkarSnoke'shologramblåttblått.

Detfinnsemellertidfleraochhelfärgadehologram.

Om dessa mer avancerade hologram finns, varför brukar de inte användas vanligare? Och vad gör hologramerna blått i första hand?

    
uppsättning Rogue Jedi 06.03.2016 23:27

3 svar

5

Om du tittar på hologram under Clone Wars och även under Empire-perioden, får bildmatningen ofta statisk. Detta föreslår möjligheten att hologramtekniken inte är perfekterad än, eller åtminstone de goda är nästan förbjudna dyr. Hologramtekniken kan fortfarande vara i samma fas i sin historia som när vi transiterar från svartvitt till färg-tv i det verkliga livet.

Redigera : Som framgår av kommentarerna beskriver Wookiepedia-artikeln om hologram teknologisk progression över tiden i både kanon och legender, åtminstone diskuterad i en grad som är tillräcklig för denna fråga.

    
svaret ges 07.03.2016 04:06
3

Du har inte riktigt ljuskällor, som är allt det breda spektrumet - var och en är förknippad med en viss temperatur som dikteras av tekniken. Hologramens teknik är fortfarande en ljusprojektion och blått ljus är tydligt den färg som är associerad med belysningen i samband med den teknologin.

Med tanke på att det finns andra färger förutom blå, det blå ljuset fungerar som en slags bärvåg - det tänds dammpartiklar i luften för att se bilden, skapa "skärmen". Andra färger kan projiceras till det upplysta området som ger kontrast, men det är det blå ljuset som är arbetshästen och kommer att blöda igenom.

I fall där hologram med icke-blått färg är närvarande kan de vara i speciella inställningar. Exempel kan innefatta: CGI-skapelser som skickas fram i ett specialprojektionsområde. Jag tror inte att vi någonsin sett live-sändningar som inte var blåa (vilket tycks hint att det krävs en hel del beräknad hästkrafter för att övervinna). Men vad sägs om Leias budskap? Tja, det var lika med inspelad i en rush i ett fängelse från en handhållen videokamera. Fungerar tillräckligt bra för ändamålet men du skulle inte förvänta dig något Spielburgian.

    
svaret ges 07.03.2016 11:34
1

Du kan förklara den blå nyansen med Rayleigh Spridning . Rayleigh-spridning sker när molekyler och fina partiklar i luften absorberar vissa våglängder och reflekterar andra. Kortare (blå) våglängder från den holografiska projektorn sprids lättare än längre (röda) våglängder, så när det här ljuset träffar fina partiklar och molekyler, sprider det blå ljuset och vi ser det. Rött och gult solljus absorberas, så vi ser det inte.

Det är samma svar för " Varför är himlen blå? "

Det finns flera exempel där George Lucas berömde fysiken felaktigt. (t ex - Detta är det skepp som gjorde Kessel köra i 12 parsecs. En parsec är en mätning av längd, inte tid.) Detta är ett fall där Lucas oavsiktligt valde rätt färg och fysiken skulle återställa honom.

    
svaret ges 11.04.2016 00:51