Vilka bröt sig i Outpost 31: s blodplasmagasin?

9

Vi får veta att Garrys nyckel till blodsäkerheten är den enda, och han gav den till koppar omedelbart efter att koppar föreslog blodserumtestet, och när gjutet upptäcker allt blodplasma har blivit förstört, hävdar koppar fortfarande ha det.

Men Garry och koppar passerade båda MacReadys blodprov senare i filmen, så ingen av dem var saker under de ovan beskrivna händelserna. Det verkar som att reglerar alla som en möjlig misstänkt, så jag är inte ens säker på att kunde ha förstört blodet, mycket mindre som gjorde.

Finns det några bevis på hur en av sakerna lyckades komma in i säkerheten, förstöra blodet och låsa det tillbaka efteråt?

    
uppsättning Ixrec 04.11.2015 23:37

3 svar

13

Uppdatering: Jag har frågat producent Stuart Cohen och regissör John Carpenter om detta. Jag ändrar mitt svar om och när de svarar.

TL; DR: Vi vet inte.

Bakgrund:

Trots att koppar hade nycklarna vid en tidpunkt, finns det en mycket viktigare händelse före det. När Split-Face flyttas till förvaringsutrymmet ger Garry nycklarna till förvaringsutrymmet så att han och Bennings kan flytta växeln ut ur rummet. De fortsätter att göra det, och medan Windows är borta för ett ögonblick, assimilerar Split-Face Bennings.

Om du tittar på scenen där Windows upptäcker Bennings mitt i att bli assimilerad av Thing, och vrid volymen upp hörs Windows släpp nycklarna till blodkylaren. Han plockar inte upp dem igen.

När de överlevande hittar blodkylaren öppen och blodsäckarna förstörs, anklagar de varandra för att vara skyldige, men det finns helt enkelt inget sätt att bestämma vem som var verkligen ansvarig.

Whodunnit:

Jag tror att det är säkert att anta att den skyldiga parten var en sak. Så här är våra kandidater:

Kända saker:

 • Bennings-Thing: Även om det fortfarande var i färd med att anta form av Bennings var det tydligt det bästa stället att hitta nycklarna. Men jag tror inte att det hade antingen motivationen eller tiden att få nycklarna, gå till blodkylaren, förstöra blodet och fly sedan byggnaden. Eftersom männen bara inser att Thing replikerar sina offer efter att de hittat Bennings-Thing, hade blodtestidén ännu inte höjts när Bennings-Thing dödades. Bortsett från problemet med tidsbrist hade Bennings-Thing alltså ingen anledning att förstöra blodtillförseln.

 • Norris-Thing: Vi vet inte när Norris blev assimilerad, men det är troligt. Han visste att ett blodprov var i arbetena, så han hade all anledning att manipulera blodtillförseln.

 • Palmer-Thing: Han var jämställd mycket tidigt, visste om blodprovet och hade tid och motivation att förstöra blodtillförseln.

 • Blair-Thing: Vi vet inte igen när han blev assimilerad, men han var biolog, så han visste den potentiella användningen av blodet. Han var dock låst i verktygslisten vid det att blodet förstördes, så det gjorde han förmodligen inte.

Non-saker:

Vi kan utesluta de flesta eller alla följande:

 • Windows: Inte en sak (han attackeras senare av Palmer-Thing).

 • Nauls: Inte en sak (han angrips senare av Blair-Thing).

 • MacReady: Inte en sak .

 • Koppar: Inte en sak (han angrips senare av Norris-Thing); kom med tanken på ett blodprov; upptäckte att blodet hade förstörts.

 • Childs: Nästan absolut inte en sak.

 • Clark: Inte en sak (han dödas senare av MacReady).

 • Garry: Inte en sak (han angrips senare av Blair-Thing).

Status okänd:

I kategorin "kunde ha varit en sak, men förmodligen inte", har vi bara en person:

Den bästa förklaringen:

John Carpenter har aldrig kommenterat denna fråga, så vitt jag vet, och om han blev ombedd att göra det, skulle han nästan säkert säga "jag vet inte", som han svarar på stort sett varje fråga om filmen. Därför är den bästa källan till information om detta ämne, som i de flesta fall, fansite Outpost 31 1

.

Följande kommer från Vanliga frågor till den här sidan:

Q. Who got to the blood and how?

A: This is a question that has no definite answers, but there is a trail of actual events and logic that brings about some strong speculations.

The keys, which play a crucial role to the sabotaged blood scene, disappear from the action when Windows discovers the Bennings-Thing in mid-assimilation. He had gone to get the keys from Garry, came back, dropped them and ran out of the room. We don't see the keys show up again until right before the scene with the sabotaged blood. Someone obviously found them, used them, and somehow got them inconspicuously back into the action. (A good guess would be by placing them in or near Garry's quarters.) Watch Windows' face as they argue about who had access to the blood. His guilt from dropping the keys and not speaking up about it is a nice touch.

As for who did the deed, when Copper discovers the sabotaged blood it is still pouring out of the fridge, suggesting a very recent incident. (Contrast this to the script and novel where the blood is already fully dried.) Both Palmer and Norris are not present after locking up Blair when the men come up with the idea for a blood serum test. Perfect time to hit the blood supply. The other remaining men, Windows, Nauls, and Clark were most likely at their respective areas. (Clark distracted with his dead dogs and Windows probably recovering from his recent beating.) These two, Palmer and Norris, most likely Things now working together, were up to no good.

1 Hur pålitlig är informationen på Outpost 31-webbplatsen? Så pålitlig att när prequel gjordes och det upptäcktes att studion inte hade bevarat några ritningar för den norska basuppsättningen vände preklys direktören till Outpost 31 och fick snabbt en exakt ritning av fastställd av fansen, baserat på noggrann undersökning av relevanta scener från 1982-filmen.

    
svaret ges 04.11.2015 23:55
0

Talade med min bättre hälft om detta: Kanske kan saken använda förkunskaper från tidigare värdar (som nordmän) För att förstå att det måste eliminera plasman eftersom det kanske fanns tidigare försök med blodprovning på norska station. Så det var bara som behövs för att assimilera någon med stationens grundläggande kännedom, använd sedan den kunskap som den lärt sig från norra stationen för att förstöra allt som kan hjälpa den nuvarande stationen att göra forskning om hur Thing sprider sig.

Låter det här förtalande? Kom ihåg att Blairs sak byggde en flygande tallrik. Blair vet inte hur man bygger en tallrik, men de utomjordingar som kraschade i Antarktis gjorde verkligen. De utomjordingar som troligen smittades av saken, utlånade sin kunskap om rymdresor till Thing. Så varför kan inte ståndet stjäla vetenskaplig kunskap från en mänsklig värd och överföra den till en annan? Om så är fallet kan Thing eventuellt vara en av de mest intelligenta utomjordingarna där ute, inte bara en dödmaskin ...

    
svaret ges 14.08.2016 11:09
0

Vi har att göra med en formskiftande varelse med sinnena hos mycket skickliga och skickliga män när blodet förstörs.

Det finns mer än bara ett sätt att skriva in ett säkert, förstöra innehållet och lämna utan en nyckel. En annan möjlighet är att nyckeln till säkerheten var värdelös först och främst, eftersom saken är en summa av dess hela. Och så hela kan, som sagt ovan och i filmens och historien, ändra sin form.

De flesta kassaskåp är inte förseglade. Det finns faktiskt ett brett mellanrum mellan dörren och ramen. En väldigt motiverad sak, någon av dem vid den tiden kunde ha väntat på att rummet var tomt, gå upp till kassaskåpet och nå inuti, omkonfigurera och få allt på några minuter eller några minuter och ingen skulle vara klokare .

Även om säkerheten där den förseglas, skulle den förseglingen endast vara avsedd för att hålla miljön inuti och utanför segregerad från den andra medan den stängdes. Det håller förkylningen och värmen ut. Återigen skulle en motiverad sak varelse hitta väldigt liten paus för att komma förbi den förseglingen när man når in i Safe med en nyckel.

Tangenterna som förloras skulle inte göra någon skillnad. Det är en röd sill som används som en plot enhet för att främja männenas misstro mot varandra för att ytterligare störa den verkliga syndernas identitet.

Om en nyckel är allt du behöver för att få kassaskåpet öppet, kan en grundläggande låssmedicinsk kunskap låta alla öppna facket med ett grundläggande verktyg. Om säkerheten hade en kombinationsruta, kunde hörapparaten och nervkänsligheten förbättras så att de bara kunde knäcka kassaskåpet. Om både nyckeln och kombinationsrutan krävs, tar det bara lite längre men det kan göras.

Jag tror inte ens att säkerheten öppnades alls och den förstördes medan den fortfarande var stängd. Jag tror också att den verkliga skyldige sannolikt är en av fingerpekaren när de alla upptäckte problemet.

Vid denna punkt finns det klart två eller fler saker i gruppen. Enligt berättelsen, och vagt föreslog i filmens. Tänkandet har en telepatisk kommunikation med varandra. Om det är sant, kan de i historien telepatiskt läsa våra oskyddade mänskliga sinnen med otrolig lätthet och skulle kunna sussa ut männenes planer med lite grävning kring några viktiga sinnen.

Det här får mig att tro att åtminstone ett par av dessa män kan ha haft en slags naturlig latent telepatisk motstånd eller förmåga som de själva inte vet om. Mac är en av de sorterna som ger honom möjlighet att faktiskt överraska saken.

Poängen är att de är mer än ett sätt att skölja en katt, bara för att nyckeln står för eller inte när blodet förstörs, det betyder inte att t behövdes i första hand. Det är uppenbart att människorna inte skulle ha gjort det och när det hände var överpostens överföring väl på gång när det hände, och de skulle.

    
svaret ges 18.11.2016 16:26