Är en Hellknight ære bunden att utmana en Paladin till en duell?

7

Jag vill snart springa Emerald Spire Superdungeon och tänka på Fort Inevitable. Staden är kontrollerad av en lovlig ond grupp av Hellknights. Som ett resultat tänkte jag på att inte låta någon av datorerna vara en Paladin-klass. Dessa Hellknights, som är LE-anpassade, verkar vara motsatsen till LG / LN-paladiner. Jag skulle tro att om en paladin skulle rida upp till stan skulle de försöka utmana Paladin praktiskt taget vid porten. Det är någonting som kan bringa modulen till ett krypande stopp innan den börjar.

Vilka regler eller annan källa skulle materialet stödja eller avvisa den uppfattningen? Eller vice versa: Skulle en Paladin se sig som hedersbunden för att attackera dessa Hellknights som onda vapen?

    
uppsättning BBlake 02.07.2014 04:00

1 svar

22

Du bör läsa på Hellknights mer. De är juridiska tecken - men det finns LE, LN och LG Hellknights. Att citera,

Regardless of their severity, Hellknights are not an evil group. Although there are doubtlessly numerous evil members—particularly among the upper echelons of power—the majority of the orders are impartial arbiters and enforcers of order and justice. They see the study of Hell’s tenets and even the summoning of devils as tools meant to intimidate and strengthen the individual resolve of the orders’ members.

Så nej, det finns ingen "död på syn" mellan paladiner och Hellknights i allmänhet. Det finns inte nödvändigtvis "död på syn" mellan alla medlemmar av olika inriktningar. du kan lika väl förklara LG och CG kommer skjuta på varandra när möjligheten uppstår.

Paladiner vet i allmänhet bättre än att attackera Hellknights på syn. En PC-paladin kan givetvis, men det är därför de har tärning, att rulla upp nya tecken på efterfrågan.

Generellt gör Golarion ett mycket bättre jobb än många inställningar när man inte behandlar justering som en bizarre prescriptiv straitjacket. Överväg att läsa Inner Sea World Guide eller ens några av Pathfinder Tales-novellerna för att få en bättre känsla för världen. I grund och botten om du frågar dig själv "ska jag göra något dumt på grund av en spelmekaniker," svara "nej" och du kommer att vara OK.

    
svaret ges 02.07.2014 04:48