Strange strömbrytare ledningar ... varför skulle neutralt och varmt anslutas?

4

Jag har problem med att ta reda på varför min ljusströmställare är ansluten så som den är. Platsen jag bor i är ganska gammal (gissning byggd på 80-talet?). Ursprungligen öppnade jag öppna panelen med hopp om att installera en switch-combo ... som jag inte kan göra förrän jag reda på varför den för närvarande är ansluten som den är.

Jag har gjort ett diagram (nedan). De stora rektanglarna på kanterna av lådan är ROMEX-kablarna, medan de mindre rutorna är trådmuttrar. W = vit tråd (neutral), B = svart tråd (varm), Gnd = barberad koppar (jord). Växeln är längst till höger om diagrammet.

Som du kan se är ledningarna ganska konstiga. Två av neutralerna är anslutna till marken, med en annan neutral ansluten till ett par heta kablar. Om jag var tvungen att gissa, såg de ut som om de ville göra en annan kraftledning utan att behöva springa separat kablage.

Kan någon berätta vad som händer här?

Tack för hjälpen!

    
uppsättning david 09.08.2014 21:12

1 svar

5

Du har några ganska konstiga ledningar till ljusmonteringen. Det ser ut som om ljuset passar (matas från höger romex i rutan) du skulle hitta

  • "Ground" -tråden (grön eller ren koppar i USA?) används som en neutral retur från glödlampan.
  • Den "heta" (svarta) är kopplad varm till glödlampan.
  • Den "neutrala ledningen (vit) används som en permanent het för något annat ändamål.

Så jag förväntar mig att en vanlig ljusmontering använder den falska "marken" och endast omkopplade varma ledningar.

Den permanenta heta (falsk neutral, vit) kan ha använts (nu eller tidigare) för att driva någon typ av enhet som behöver strömförsörjning. Till exempel en fjärrkontroll eller en takfläkt som drivs av en dragkabel oberoende av själva glödlampan.

Jag skulle kontrollera kablarna i ljusanpassningen styrd av den växeln. Då märker jag trådarna i varje ände för att klargöra vad varje tråd verkligen används för. Alternativt kan du rewire det ordentligt - det vore bäst om ljusmonteringen bara är ett normalt konventionellt enkelt ljus. Jag skulle dubbelt kontrollera att något annat (ett extra uttag?) Inte redan är anslutet från den ljusmonterade änden - koppla bort den vita ledningen från de tre svarta och se om ett uttag eller något slutar fungera.

Om du inte kan räkna ut kan det vara bäst att ringa en elektriker.

    
svaret ges 09.08.2014 23:18