Leaving USA till Central America och kommer tillbaka för att återställa en 90-dagars VWP?

1

Jag är för närvarande på Visa Waiver Program (gäller till september 2016) och får stanna 90 dagar i USA. Jag kommer att gå före slutet av de 90 dagarna, som går till Guatemala eller Costa Rica, stanna en vecka eller så, och kom tillbaka för ytterligare två månader.

Mina frågor är:

  • Ska mina 90 dagar återställas?
  • Måste jag ansöka om ett nytt viseringstillstånd eller kan jag använda samma för min andra 90 dagars vistelse?
uppsättning Fabrice 25.10.2014 19:21

1 svar

2

Din VWP kommer under ESTA-programmet och gäller för en tvåårsperiod. Du behöver inte återanvända någonting under den här tiden, och du kan verkligen använda den flera gånger, och de skickar dig e-post när det upphör.

Det finns emellertid, som ni har erkänt, 90-dagarsregeln. Ännu mer frustrerande, som många har upptäckt, kan du inte återställa den genom att bara gå till Kanada eller Mexiko.

Ja, det kommer att återställas om du går till Costa Rica eller Guatemala. Men som med någon ingång till USA är det upp till gränsagenten huruvida du får komma in eller inte.

En sådan resa kommer att ge en potentiell flagga som "möjlig gränslinje", som vissa kan göra om de arbetar under tabellen i USA men vill behålla visum. Så för att placera dem och fördöma sina bekymmer, vill du ge bevis för att du bara stannar i två månader. Resväg, bokning, tåg / buss biljetter om du har dem, och definitivt ditt flyg från USA i slutet av de två månaderna.

    
svaret ges 18.11.2014 01:59