How har du hårt en lampkabel till taket?

0

Jag har en swag stil hänglampa som jag vill hård tråd in i taket. Jag skar av kontakten från lampkabeln och ansluten den direkt till de neutrala och heta kablarna i takutrymmet. Jag försäkrade att de neutrala och heta trådarna gick till motsvarande terminaler i lampans uttag. Det finns en jordad tråd i takutrymmet, jag har inte rört det här eftersom mina kablar inte har någon mark och jag är inte säker på vad jag ska göra med det.

Hur som helst, när jag slår på ljuset, händer inget. Jag kan bekräfta att den varma tråden är energisk eftersom min levande tråddetektor piper när den ligger bredvid den. Det piper hela vägen ner till lamphållaren.

Lamphållaren verkar vara korrekt ansluten, den har ström till den och en ny glödlampa men inget händer.

Jag har aldrig kopplat någonting så här förut så det är helt möjligt. Jag har knäckt något upp eller missförstått något som är grundläggande.

Redigera: Jag bör nämna när jag först kopplade upp det här, hade jag levt och neutralt vänd i lampans uttag och fick en kort när jag slår på den. Jag tror inte att säkringen blåses för att jag får ström och jag bytte glödlampan för att se till att glödlampan inte blåses heller.

    
uppsättning Simon 11.12.2014 18:54

1 svar

1

Detta förutsätter att vi pratar en skruv i lampans uttag som en medium bas A26. Du kan anpassa nedan för andra sockettyper.

Det första du behöver göra är att testa själva socket. Det bästa sättet att göra detta är att använda en multimätare som är inställd på AC och en lämplig spänningsinställning för din matningsspänning. Använd testledningarna genom att trycka på bottenstiftet och metallet på basytan (den del som lampan skruvas in). Det borde läsa din matningsspänning. Om det inte är så är det ett problem med själva socket. Om den läser rätt spänning, är dina lampor dåliga eller de tar inte kontakt med uttaget. Slå av strömmen , försök med en skruvmejsel för att försiktigt lyfta bottenstiftet upp lite och försök sedan på glödlampan igen.

    
svaret ges 11.12.2014 19:43