Varför försökte Norrington inte rädda sig själv?

7

I Pirates of the Caribbean: Vid världens slut togs Liz Swann i fängelse tillsammans med sina besättningsmedlemmar efter att ha blivit kapten och en piratlord av en döende Sao Feng. En frälsad James Norrington är bland de som fängslade henne, men efter någon själsökning söker han ut dem.

Liz är på väg att fly när Bootstrap Bill försöker stoppa dem. Och Norrington säger något om "deras öden har blivit bundna, men aldrig gått med" och står inför Bootstrap. Snarare än att låta Liz återfångas, skjuter han repet som hon hänger på, släpper henne i havet och får sig skevad.

Varför?

Han hade både sitt svärd och hans pistol ut och pekade på Bootstrap, men han använder pistolen på repet och inte svärdet alls. Han kunde ha just skjutit Bootstrap, tog sig på repet och använde sedan svärdet för att klippa det. Även om han inte ville skada Bootstrap, kunde han sköt honom i benet eller något.

Eller han behövde inte ens skjuta. Klättra upp på repet och klipp det och följ Liz ner. Från hur Bootstrap fungerade, verkade det inte troligt att han hade hoppat av efter dem, eller hade närvaro av sinne att gripa repet (i så fall bara klippa det igen). Och det kunde inte vara så att han inte kunde nå repet: Liz hoppade bara upp och grep det, och hon är mycket kortare än han.

Det var verkligen bekvämt, antar jag att Norrington är ett hedervärdigt sätt att dö, att bryta kärlekstriangeln och lämna Liz for Will, men ändå ... Skulle han verkligen göra sig dödad?

    
uppsättning ASH-Aisyah 16.09.2016 14:35

2 svar

5

Norrington är fullt medveten om att han, mot så många Davy Jones monsteriga pirater, inte skulle kunna hålla dem tillbaka längre än kanske en minut. Har kämpat mot dem många gånger i Dead Man's Chest , känner han till sin styrka.

Skytte repet stoppar piraterna från att följa Elizabeth och hennes besättning, köpa dem tid att fly och få ombord på sitt eget skepp.

Norringtons personliga sinnestillstånd måste också ifrågasättas - hela sin karriär har varit många upp-och-ned-och-morer än någon annan karaktär, hans beslut och moral har blivit ifrågasatta. Att vara den "goda soldaten" i Försvann av den svarta pärlan förlorade honom livets kärlek och jagade Jack Sparrow ledde honom till en orkan där han förlorade sitt skepp, sitt besättning och hans värdighet.

Han får allt tillbaka i slutändan, men tvingas arbeta med Cutler Beckett och smutsar händerna genom att stjäla Davy Jones 'ständigt slående hjärta - hans planer på att spara Elizabeth-eldstaden igen och sätta henne i fara.

Så när Norrington ges bara en sista chans att eventuellt rädda Elizabeth och köpa henne tillräckligt med tid för att nå frihet, inser han att det kan vara hans sista chans att göra något bra, att gå ut - som OP föreslog - med en "hedervärd död".

Ingen kontrollerade honom - hans sista handlingar var hans egna, i det desperata hoppet att den enda kvinnan han ville ha (och kunde aldrig ha) skulle leva några mer värdefulla stunder.

TL; DR Norrington ville definitivt ha den "hedervärda döden" och skjuta repet var det enda sättet att se till att Davy Jones män inte kunde shimmy ner repet och följ Elizabeth och hennes besättning.

    
svaret ges 19.09.2016 05:26
0

Vi kan inte säga om han menade för att bli dödad - definitivt dödade hans död varje försök som holländaren kunde ha gjort för att driva Sao Fengs skepp, och kanske Norringtons offer var helt enkelt att göra förändringar mot Elizabeth.

En sak som vi kan vara säkra på är dock att Davy Jones besättning inte påverkas av konventionella vapen - de kan skadas men inte dödas. Norrington skulle ha vetat att hans svärd och pistol inte skulle vara mycket användbar mot Bootstrap, och kanske insåg han att något mer dramatiskt skulle behövas för att hjälpa Elizabeth att fly.

    
svaret ges 07.11.2016 17:46