Varför är en persons plats uteslutande knuten till sin kommunikatör?

10

I Star Trek ses det ofta att när en besättningsmedlem vill undvika att spåras lämnar de sin kommunikatör någonstans (kvartal, korridor etc) som slänger datorn och fartygets säkerhet utanför sitt spår.

Hela insidan av fartyget är emellertid under konstant övervakning av de inre sensorerna. Varför kan inte dessa interna sensorer fortsätta att spåra varje person ombord, oavsett var deras märke är? Om skador på fartyget eller sensorerna eller några rymdfenomen orsakar strålning X för att skapa störningar? I det värsta fallet borde de kunna avleda vem den drabbade individen är genom enkel subtraktion: "Jag kan se var alla andra -kommandor är, så subtrahera dem och den återstående livsformen måste vara person jag letar efter. " Men det verkar aldrig heller vara gjort.

Är Starfleet säkerhet verkligen så otrevlig eller finns det någon annan begränsning i spel som aldrig nämns?

    
uppsättning Xantec 21.10.2012 19:45

2 svar

6

Interna sensorer har använts så flera gånger:

  • ENT 4x09, Kir'Shara , försökte Lieutenant Reed och kunde inte hitta Vulcan bio-tecken på Soval.
  • TNG 5x06, Spelet , när det berörda besättningen hittar Wesley Crusher genom att spåra värmen signatur från hans kropp.
  • TNG 7x15, Nedre däck , en av de ensigner som används för att hitta en förlorad sensor valp.

Dessutom kommer inte alla att få en kamadge - Federation combadges är endast för Starfleet-personal (Bajorans har egen design), vilket gör att spårning av någon utan en parti är svårare. Speciellt på Deep Space Nine, där den stora majoriteten av invånarna inte har sina egna combadges.

    
svaret ges 21.10.2012 20:18
4

Med federationsteknologi (och troligen densamma med andra majoritetsfaktioner i Alpha Quadrant) är det bra med möjligheterna att spåra varje enskild person på ett fartyg eller rymdstation med eller utan kommandotillbehör. Comm märken spåras eftersom deras mål är att tillhandahålla en nödlåsning vid medicinsk nödsituation eller ett behov av omedelbar transport samt en kommunikationsstödsenhet.

  • Fartygets sensorer har kunnat bestämma kvantitet, plats, vapen ombord på ett fartyg redan innan det ombordstigas. Den här kapaciteten används av Klingons boardingpartners för att bestämma vart man ska slå ett fiendefartyg när det är sköldar ner.

  • Den samma kapaciteten är lätt att vända inåt om det behövs för att bestämma när fiendens enheter kan vara ombord på ditt skepp och det bästa sättet att använda interna försvar för att förhindra eller begränsa deras rörelse.

  • När federationen bestämmer att de behöver spåra eller omvända en viss person från en folkmassa kan de enkelt göra det med en oroväckande grad av noggrannhet. Om de har tillgång till medicinska journaler för en besättningsmedlem kan eventuella oegentligheter användas som sorteringsdata för att eliminera annan personal från sökningen.

  • Det är inte ett misslyckande med Alpha Quadrant-tekniken som hindrar dem från att kunna spåra människor utan kommandot, det är den frihetsteori som federationen främjar som hindrar dem från att spåra varje enskild individ hela tiden . Förbundet vill att dess medborgare inte känner som om de är en del av ett "övervakningsstat".

På platser där sådana personliga friheter kanske inte existerar, som Romulan Star Empire, är det möjligt eller till och med sannolikt att det sker en ständig övervakning där regeringen kan känna att det är nödvändigt.

    
svaret ges 22.10.2012 00:57