Varför har så många underbara tecken fläckar av vitt hår eller delvis vitt hår?

4

Det verkar som många underbara tecken har fläckar av vitt hår, eller delvis vitt hår.

Till exempel:

  • Skälm:

  • MrFantastic:

  • NickFury:

  • OliverRavenLebeau:

Det finns också andra. Finns det en känd anledning till varför många underbara karaktärer har den här typen av hår? Jag skulle vilja ha en out-of-univers-förklaring, inte orsakerna till universum för att de har vit i håret.

    
uppsättning Rogue Jedi 02.11.2015 18:19

2 svar

11

Det varierar vildt. Till exempel, i Movie X-Men, blir Rogues hår vitt under provet med Magneto's maskin. I vissa serier blar hon / bleknar den vit för att hon gillar det. I andra beror det på att hon absorberade en del av Magnos livskraft, och det blev hennes hårvita. Färger sidorna på en mans hår, liknar din Nick Fury & Mr. Fantastic, är också ett vanligt sätt att visa att en man har "åldras väl" trots att hans ansikte & Strukturen har inte riktigt förändrats. Detta beror till stor del på män, både äkta och komiska, och har en tendens att ha kortare hår på sidorna av huvudet i förhållande till toppen.

I den verkliga världen är det vanligt att en person som genomgår en trauma eller intensiv stress över en längre tid för att få en del eller hela sitt hår att bli vit (refereras i X-men-filmen ovan). Det är vanligtvis inte något som händer över natten, eller till och med över en liten tidsperiod, men det kan hända. Människor har till och med pekat på bilder av president Obama före val och nuvarande för att visa hur mycket presstjänstens stress har tagit sin vägtull. Att vara en superhjälte eller skurk skulle troligen också ha en liknande inverkan på ens kropp.

I allmänhet föreslår medieriktlinjer att du, när du har kroppar av samma form eller storlek, som en allmän regel vill skapa visuella signaler så att observatören (läsare, tittare, spelare, etc.) så du inte måste hela tiden ge ett fullständigt ansiktsskott så att observatören kan identifiera honom eller henne. Ibland visar detta sig som en specifik outfit (till exempel Power Rangers bär också sina specifika färger när de inte egentligen är i deras rangerdrag), som ett övergripande tema för en karaktär (Ex: Both Nidalee och Kalista är "relativt lätta klädda, spjut- kasta vuxna kvinnliga "karaktärer i Legends League, så de har inte bara olika färgpaletter, men också olika sätt att flytta och olika roller i spelet). Små saker som att ha unika frisyr / stilar eller signaturkläder hjälper observatörer att hålla flikar på vem som vem utan extra ansträngning. Och ju mer det unika objektet "poppar" mot bakgrunden desto bättre.

Till exempel kan "Busty flying white girl i grön leotard med gula accenter" vara Meggan, Siryn eller Rogue (eller, eller, eller ...), så artisterna använder saker som hårfärg för att hjälpa människor att skilja på varandra .

    
svaret ges 02.11.2015 21:18
1

Obligatorisk TV Tropes-referens (som kommer att förstöra ditt liv!), Låst i stränghet med en sida av Effektfärger ditt hår , som specifikt kräver Skunk Stripe . Det finns en ganska vanlig händelse i underhållnings media där en betydande händelse orsakar en permanent förändring i håret. Det är en enda del ibland eftersom det undviker att hela hårets hår vrider vitt (det vita håret tenderar att vara associerat med avancerad ålder, inte alltid så bra när du vill skildra dynamiska hjältar). Användning av kraft, särskilt kanaliserande energi, visas ibland också att bleka hårfärgen.

I slutändan tror jag att Vogie antagligen har svaret sys upp, men jag ville ha en ursäkt för att ta upp TVTropes-länkarna.

    
svaret ges 19.04.2016 16:01