Vad ska man göra med smör som har blivit blandat med bakpulver?

0

Jag lagade sockerkakor och jag hade en baggie som hade cirka 1/2 kopp eller mer bakpulver i det men jag trodde att det var pulveriserat socker så jag lade det till mitt smör! Jag tror inte att jag kan använda den för kakorna. Smakar inte så illa i början men det har en eftersmak.

Hur kan jag bli av med smaken av bakpulver i smöret? Kan jag rädda det till kanske isbildning eller något? Jag har bara svårt att kasta ut det! Snälla berätta att det finns något jag kan göra med det!

    
uppsättning Pearleemom 18.01.2017 00:03

1 svar

5

Ärligt talat, om du verkligen inte vill kasta bort det, skulle jag föreslå att du klibbar den i din frys och använder den långsamt när du behöver sodavatten och har inget emot det av tillagt smör . Bakpulver är vattenlöslig, så smöret ska inte ändra det för mycket eller aktivera före dess tid hoppas jag.

Kanske kan du blanda noggrant innan du fryser och separera i bitar eller portioner baserade på ungefär en tesked sodavatten - det gör det lättare att mäta (eller guesstimate) bakpulverdelen i recept och antingen justera eventuella fetter. .. eller bara lämna det vara, det extra smöret kanske inte räcker för att uppröra receptet, de flesta recept jag kan tänka på behöver en tesked bakpulver absorbera upp till några tbs extra smör utan mycket svårighet. Det är bara mycket mer sannolikt att hitta bakpulver recept som inte har något emot extra smör än att hitta platser kan du använda smör som inte har något emot extra soda.

Alternativt kan du ta Joshua Engels förslag och försöka göra ghee ur smöret - det skulle förmodligen slå sig ut med mjölkfastämnena och vara kvar, men jag kunde inte svära det skulle ingen rest smak. Förmodligen bäst att hålla några ghee producerade på detta sätt för mycket aromatiska eller kryddade rätter för att täcka upp några mindre smakar. Detta kommer sannolikt att döda din natron, emellertid mellan värme och vatteninnehållet i smöret (innan det klargörs) och mjölkfastämnenna blandas i resten, så det är fortfarande slöseri med en ingrediens.

När det gäller dina kakor borde du nog bara få lite mer smör. Jag tror inte att du kan rädda smöret för denna sats eller isbildning eller något annat syfte som sätter smör först - mängden bakpulver är bara för mycket, smöret kommer nästan säkert att smaka av och likolikt förstöra alla ingredienser du Använd igen för att försöka täcka upp det.

    
svaret ges 18.01.2017 02:30