Kommer jag se några prestationsvinster om jag konfigurerar min termostat för att styra den andra etappen i min 2-stegs ugn?

2

Vår ugn är en två-stegs-enhet som installerades förra året (en Bryant 80t). När den installerades, installerades den med en termostat för en enstegsugn. Detta verkar bero på att denna modellugn har ett läge där det kommer att accepteras att styras av en enstegs termostat och bestämmer sig själv när den ska avfyra det andra steget baserat på dess minne om de senaste cyklerna.

Vi har precis fått en av de nya fångade nästtermostaterna som har möjlighet att styra den andra etappen direkt. När jag installerade den nya termostaten, lämnade jag den konfigurerade som den var förut (vill inte byta för många saker på en gång), så den nya kontrollerar ugnen som en enda enhet.

Jag är nyfiken nu om jag kunde förvänta mig någon signifikant skillnad i prestanda om jag omkonfigurera inställningen så att termostaten kan styra det andra steget? Eller kommer jag att se liknande resultat eftersom ugnen troligen är smart nog att aktivera sig vid en lämplig tid?

    
uppsättning SredniV 24.01.2012 03:30

1 svar

2

Utan termostaten säger det att ugnen måste gissa hur mycket värme du behöver, och de gissningarna kanske inte alltid är rätt. Termostaten vet hur långt du kommer från din temperatur och vet vilket stadium du behöver använda. Det betyder att en termostat ansluten till båda faserna kommer att värma upp snabbare när du kommer tillbaka från semester och temperaturen blir mer konstant alla andra gånger.

    
svaret ges 24.01.2012 12:33