Varför attackerade inte imperiet Yavin 4 efter att Death Star förstördes?

6

Säkerligen efter Tarkin & Vader spårade Millennium Falcon & upptäckte att rebellerna var på Yavin 4 skulle de ha delat den informationen med resten av imperiet. Du skulle tro att en flotta av fartyg skulle ha varit på väg till Yavin för att träffa Death Star där & hitta & förstöra alla andra Rebel-fartyg i närheten. Om inte då borde det åtminstone ha varit kejserliga skepp skickade omedelbart när Death Star förstördes.

Min fråga: hur hade rebellarna tid att stanna kvar på basen, slappna av en stund & ha en ceremoni? De hade till och med haft tillräckligt med tid att reparera R2 till ett nytt skick. Vid ceremonin var de alla leenden & skrattar! Istället för att fira varför var de inte oroliga för en flotta Star Destroyers som uppträder i omlopp vid någon sekund?

    
uppsättning Palp Fiction 18.12.2014 12:16

1 svar

5

Empire skickade en armada (inklusive interdictor-class heavy cruisers) till Yavin 4 efter Slaget vid Yavin och inrättade en sex månaders blockad av systemet, under vilken det fanns flera små engagemang.

Enligt Wookiepedia-artikeln på Yavin-blockaden ville Darth Vader fånga Rebels ledare levande och höll därmed på en fullskalig planetarisk övergrepp. Dessutom, med Rebel Alliance-flottan som fortfarande var stor i galaxen, kunde imperiet inte koncentrera tillräckligt med fartyg för ett angrepp på Yavin utan att avlägsna försvar på annat håll och avslöja riket att attackera. (Även om jag i sannhet föreställer mig att det inte hade varit svårt att punda Rebel-basen till murar från omlopp med några Star Destroyers - jag tror inte att Yavin 4 skyddades av en planetsköld.)

Samtidigt gjorde rebellledarna omedelbara planer på att evakuera Yavin 4, men den kejserliga flottan anlände innan baspersonalen kunde evakueras.

Så småningom kunde rebellerna fly från planeten efter sex månader - se Evakuering av Yavin .

    
svaret ges 18.12.2014 19:31