Varför associerade Hank inte CAPNEN med "Captain Cook"?

6

I en av de öppnande Breaking Bad-episoderna rider Walt tillsammans med Hank och Steve när de slår ett meth-lab med information som de kommer att upptäcka "Captain Cook". Hank och Steve har en satsning på vem de kommer att hitta, Hank tror att det kommer att bli en person med latinskt ursprung, men Steve räknas "Det är ett vitt pojke namn" - och känner att deras stenbrott är kaukasiskt.

Även om personen som arresterats är del Latino, del asiatisk, var Steve faktiskt rätt! Jesse Pinkman är uppenbarad av Walt som klättrar ut ur fönstret på grannens granne och bor i en bil med plattorna THE CAPN. Här är nummerskivan fortfarande på bilen som sett i början av Grillad (efter att Hank hade sköt det många gånger, möjligen för att vara en fånig studsande bil).

Vadsomärmärkligt,ärattföratthittabilen,hadeHankattlitapåden"låga jacken" som han (korrekt) misstänkte att bilen hade. Förvisso måste han på ett tag ha sett märket, modellen och registreringen av bilen .

Varför kopplade Hank inte CAPNEN med "Captain Cook" som han hade varit tidigare på året?

    
uppsättning Andrew Thompson 24.07.2014 17:01

2 svar

5

@wbogacz It is not a new thing in fiction (or real life for that matter) to find police or bureaucratic officials miss the most obvious in pursuit of the most elegant solution in their investigations or their jobs in general.

Ja, det finns det ..

@iandotkelly didn't he think he caught The Captain when he raided the cookhouse? Wasn't Jesse's partner at the time (Emilio) arrested?

Ja han trodde definitivt det. Han krävde även hälften av vadslaget från Steve baserat på Emilio som del Latino.

Även om det finns fall där han trodde att han skulle få sitt stenbrott men senare tänkte annars 1 , var de starkare fall med en mängd associationer som hade uppstått under hans undersökningar.

(1) Det är det främsta exemplet att Hank inser att Walt kan vara Heisenberg baserat på boken han upptäckte i Walts hus:

  • Boken:
    • Hade en inskription i den (med handskrivning han hade sett tidigare).
    • Var relaterad till en relativt obskyrlig författare. Jag menar att medan de flesta amerikaner skulle ha hört talas om Walt Whitman hade få böcker i sitt hem (som Walt) eller har reciterat delar av hans verk i sina labböcker (som Gale).
  • Hank och Walt hade diskuterat både Walt Whitman och Gale Boetticher.
  • ..
svaret ges 04.08.2014 06:33
1

Detta är det största plotthålet i showen. Hank skulle absolut ha kopplat märkskylten med den tidigare bysten som Walt reste med. Jag tror att det är anledningen till att Hank nämner aldrig plåtarna, men använder strikt fabrikat och modell. Jag tror att författaren visste att hålla den ur publikens sinne genom att inte ha Hank någonsin säga LP.

Det spelar ingen roll att Emilio greps och antogs vara Captain Cook. Fler kontakter kommer fram. Crazy 8 snitched på Emilio, och båda misslyckades. Så det är en enorm flagga. De visar Hank tittar på en bevisstavla där han också ansluter Tuco till de två saknade methandlarna. Han uttrycker något som att han vet att anslutningen ligger precis framför honom men kan inte se den.

Jessys bil är med Tuco, och för det tar Hank Jessie till stationen men kan inte komma till botten av det; speciellt när Salamanca inte snubblar. Innan vi diskuterar varför Hank också ska ansluta Walt, låt oss först komma till Hanks dåliga polis.

Hank misstänker Jessie att hantera meth. Var kom $ 60k i den röda duffelpåsen från? Jessie förnekar att det är hans. Bra. Så varför använder Hank Walt? Han kunde säga något som om han vet att Walter återkopplade med Jessie för att köpa ogräs. Hank kunde sedan försöka blöda Walt av någon info angående meth. Gilla "har Jessie någonsin erbjudit dig det, eller har du sett någon metod med Jessie?" Hank är tydligt frustrerad över att Jessie gick, men Hank stör inte att ifrågasätta Walt. Skolvetenskapslabstyven är också på sin plats. Varför inte Jessie, en tidigare student, är den skyldige? Återigen, en annan anledning att prata med Walt.

Naturligtvis finns det säkerhetsfilm av två idioter som stjäl metlamin. Hank vet att de nya kockarna är en duo. Jessie och Walt slår honom i ansiktet. Walt saknar exakt när Jessie saknas (när Tuco) har dem. Walt är science smart men har ingen gata smarts. (Hanks reaktion på säkerhetsbilder) Han vet direkt Jessie (TheCAPN) är tydligt blandad med meth. Även om Walt är en otänkbar misstänkt skulle bra polisarbete fortfarande vara öppet för det, särskilt med några många tydliga samband och fantastiska sammanträffanden.

Om du tittar på andra säsongen är det tydligt som dag. Hank är en bra polis. Han skulle inte ha missat det. Särskilt när Walt spelar konstigt med Hank (som varför blir brottslingar kriminella).

Det är ett äkta plotthål.

    
svaret ges 15.07.2018 02:07