Do använder vissa vandrare sysselsättningstekniker?

12

Under "Secrets", avsnitt 6 i säsong 2 av The Walking Dead , hade Maggie och Glenn varit på apoteket i några minuter. Maggie går sedan till baksidan av affären och börjar röra sig genom rackarna av läkemedel.

Plötsligt, och utan varning, tar en walker sin hand från den andra sidan av hyllorna.

I alla andra fall som jag minns reagerade Walkers omedelbart efter att ha upptäckt levande byte genom att stöta och gå / shuffla / krypa mot dem. Ändå verkar det inte hända i det här fallet.

Vi har sett bevis för att de flesta Walkers kan lukta levande människor från flera meter bort (identifierar Glenn och Rick som levande efter att regnet började tvätta bort stanken från Walker-organen som de täckte sig med) och det har förekommit många exempel av vandrare som svarar på ljud och visuell stimulans (medan de inte verkar kunna tala om för en människa från en Walker på syn utan andra signaler som lukt, har otaliga Walkers visat förmågan att uppleva och reagera på rörelse vid varierande avstånd).

Ställer man bort den dramatiska licensen, väntade Walker tyst tills Maggie kom inom räckhåll? Jag antar att det är möjligt att det på något sätt inte inser att de var där förrän Maggie var i räckhåll, men jag såg ingen indikation på att Walker sinnen på något sätt hämmades. Det fanns inga uppenbara ljud av stön, eller lådor och möbler slogs över, eftersom det gick rakt mot sitt byte som vi kan förvänta oss baserat på beteende som ses från andra vandrare.

Finns det föregångare för bakhållsbeteende i The Walking Dead universum? Eller är det föregångare som visar att vandrare inte alltid beter sig som jag beskrivit, och utseendet på avsiktligt bakhåll kan vara tillfälligt och helt enkelt normalt Walkerbeteende?

    
uppsättning Beofett 02.12.2011 18:43

3 svar

8

Efter att ha gjort lite tungt serietidning , finns det många exempel på vad de överlevande kallar "lurkers". Några viktiga exempel:

 • I issue # 20 , precis före

  Allen gets bitten in the leg:

  Zombiegöringetljudallsochbiterhonomstraxefteratthangårförbi.

 • I issue # 32 , strax före

  Dr. Stevens gets bitten in the neck:

  Dendärärannorlunda;denspeciellazombieengjordeettljud("GRAUGHH!"), fast det var medan de faktiskt bett.

  • I issue # 34 beskriver de faktiskt skillnaden mellan "roamers" "och" lurkers ":

Det är inte riktigt självklart huruvida de faktiskt är involverade i hinder eller inte. Jag skulle faktiskt säga att det faktum att zombier brukar göra ljud när de attackerar är faktiskt starka bevis för brist på taktik - det ger bort sin position omedelbart. Vad där är är dock bevis på samma typ av beteende i serien - det är inte unikt för showen.

    
svaret ges 21.01.2012 01:29
6

Det finns inga tecken på att zombies har tillräckligt med intelligens kvar för att planera och genomföra en bakhåll. Som du har noterat har allt de gjort i showen hittills varit reaktionärt.

I avsnitt 1x06 (TS-19) förklarar Jenner att när en person kommer tillbaka från döden är deras hjärna inte helt funktionell. Endast hjärnstammen är aktiv - uppståndelsen ger tillbaka "bara ett skal, drivet av en tanklös instinkt."

På den här speciella händelsen ser det inte ut som en bakhåll alls. Placera dig själv och ditt offer mellan inte en, men två hyllor ser inte ut som en bra hinderstrategi:

Det är möjligt att zombien sov (och därför dold från synhåll, men i närheten) och reagerade på brus och lukt. Något liknande hände i det allra första avsnittet när Rick kommer i tanken och zombieen reagerar inte förrän Rick försöker dra ut sin pistol.

Detta kan förklara varför Maggie inte märkte något förrän zombie tog henne.

    
svaret ges 14.12.2011 06:37
-1

Åtminstone i serierna finns inga bevis på detta slags beteende. De döda verkar inte planera alls, bara reagera.

    
svaret ges 09.12.2011 21:55