Does en magisk hand hålla en demon från försvinnande?

1

Under vår sista session kämpade vi två chefer, som jag tror var demoner. De hade förmågan att försvinna och resa runt. Den första försvann, och enligt DM lämnade kampen helt. Vi hade gjort en massa skador på den andra, så att vara en Necromancer Wizard, kastade jag Cantrip Chill Touch.

You create a ghostly, skeletal hand in the space of a creature within range. Make a ranged spell attack against the creature to assail it with the chill of the grave. On a hit, the target takes 1d8 necrotic damage, and it can't regain hit points until the start of your next turn. Until then, the hand clings to the target.

Min varierade attack var framgångsrik, så handen fortsatte att hålla chefen. På sin nästa tur hade DM det försvunnit, och lämna slaget också, vilket gav oss seger. Jag försökte dock argumentera för att handen skulle ha kunnat förhindra att den försvann eftersom jag hade ett fast grepp om det. Varelserna teleporterar inte, de blir bara osynliga och flyttar. Vi såg ingenting i handböckerna, så jag skjutit upp till DM: s dom. Men vi var båda nyfiken om vi fick rätten rätt. Finns det något vi missade? Ger handen mig möjligheten att förhindra att chefen flyr, eller till och med en vanlig fiende från att flytta?

Ett par andra punkter

  • Kommer inte ihåg vilken ras fienden var: Det tog bara full skada från silvervapen, och den här nekrotiska skadan var den enda stavningstypen att den inte tog halv skada, eller ingen alls. Det var inte heller ett odödligt mål, vilket skulle påverkas av resten av ovanstående cantrip.
  • Vi är bara nivå 4, och jag är inte säker på om stavningen skulle bli kraftfullare på senare nivåer.
uppsättning krillgar 04.02.2017 22:36

1 svar

6

Varelserna teleporterar inte, de blir bara osynliga och flyttar.

Det här är den stora kickeren på frågan.

Om varelserna blir osynliga skulle DM ha sagt några saker men jag antar att den första varelsen kunde ha blivit ignorerad på grund av kampens värme. Osynliga varelser kan fortfarande göra ljud, så om inte demonerna var smygiga och tiptoed rätt när de gick Invis eller om uppfattningskontroller inte behövde höra det gick av eller något jag skulle vilja säga det är det första problemet. De lämnar också fortfarande spår

För att stoppa osynligheten.

Chill touch säger:

On a hit, the target takes 1d8 necrotic damage, and it can't regain hit points until the start of your next turn. Until then, the hand clings to the target.

Så varelsen tog skada, Därefter gick osynlig. Så det skulle inte tävla om det är koncentration, om det var magiskt och chill touch inte nämner något explicit om att stoppa osynligheten.

Osynlighet, säger nivån två stavningen:

A creature you touch becomes invisible until the spell ends. Anything the target is wearing or carrying is invisible as long as it is on the target's person. The spell ends for a target that attacks or casts a spell.

Det osynliga villkoret:

  • An invisible creature is impossible to see without the aid of magic or a special sense. For the purpose of hiding, the creature is heavily obscured. The creature’s location can be detected by any noise it makes or any tracks it leaves.

  • Attack rolls against the creature have disadvantage, and the creature’s attack rolls have advantage.

Osynlighet nämner inte att avslutas bara för att man berörs av någonting. Jag skulle dock finna det väldigt svårt att argumentera för att en spöklik hand bärs eller bärs. Tills det var din tur, så det skulle ha varit upp till dina allierade, de skulle ha sett handen klamrar sig till den nu osynliga varelsen. Detta skulle eventuellt ha kunnat upphäva den nackdel som krävs för att slå osynliga varelser, men de skulle ha gjort någonting snabbt.

"Ger handen mig möjligheten att förhindra att chefen flyr, eller till och med en vanlig fiende från att flytta?"

Nej Stavningen nämner inte detta i beskrivningen så det händer inte. Men Du skulle kunna se varifrån varelsen var sist, vilket ger dig chansen att överraska varelsen igen med chill-touch och spåra dess rörelser med lätthet. Detta är en kortsiktig lösning och otillförlitliga på grund av nackdelen du skulle få på attacken.

Kort sagt ...

Det enda jag skulle säga att din DM saknade skulle ha festen att se var varelsen rörde sig och att kunna försöka stoppa det på grund av Chill touch. Du kan inte riktigt avsluta varelserna osynligheten med någon av dessa metoder. Dessa är mestadels arbeta runt.

    
svaret ges 04.02.2017 22:54