Hand- och ansikts tatueringar (varför artister vägrar att göra dem)

Om du vill få en tatuering på din fot, hand eller ansikte kommer du förmodligen att ha svårt att hitta en konstnär som gör det. Många studior har policy mot att göra tatueringar i dessa områden. Vissa artister känner sig tillräckligt starka för att avvisa potentiella affärer genom att vägra att göra denna typ av tatuering. Så vad är det stora problemet?

Ett professionellt dilemma

Du kanske inte inser det, men en tatueringskonstnär blir ofta samvetet hos naiva eller impulsiva kunder som vill ha tatueringar som kan orsaka dem många problem på vägen. Dessa yrkesverksamma vet att mycket synliga tatueringar, som på handen och ansiktet, kan få användaren att bli förlöjligad eller hindra chansen att hitta arbete. En tatuerare som känner att du inte är redo att ta konsekvenserna kan inte med gott samvete tillåta dig att få en sådan tatuering.

Det är sant att du förmodligen bara kan hitta någon annan att göra det, men åtminstone tatueraren som vägrar kan vara lugn med ett beslut som skyddar dig. Åtminstone bör situationen få dig att stanna och tänka på de potentiella konsekvenserna av dina handlingar. Tatueraren försöker bedöma din förmåga att hantera konsekvenserna av ditt beslut. Är du verkligen redo att hantera allmänhetens reaktioner på en okonventionell, mycket synlig kroppsmodifiering? Är du beredd att acceptera avslag i framtida anställningsintervjuer? Kom ihåg: Det är permanent och det är inte på en plats där du enkelt kan täcka över det. Det är alltid där ute, alltid synligt. Oavsett hur samhällets acceptans av kroppskonst växer, har du fortfarande problem att accepteras på många ställen och av många människor. Om du inte är redo att hantera det är det bäst att du håller på tatueringen tills du är - och en ansedd tatuerare säger det.

En fråga om kvalitet

Naturligtvis vägrar inte alla studior att göra vissa tatueringar av strikt altruistiska skäl. När allt kommer omkring är fottatueringar verkligen inte sociala och arbetsmässiga skulder med hög synlighet. Kvalitet och livslängd är frågorna.

Fot- och handtatueringar är svåra att göra bra. För att förstå varför, tänk på tatueringens natur. Bläcket är naturligtvis flytande - men du kanske inte inser att det förblir en vätska, sakkunnigt placerad mellan epidermis och dermis. Den sitter varken ovanpå huden eller absorberas. Fötterna och händerna har tunnare hud än resten av din kropp, och att placera bläcket precis rätt kräver skicklighet och övning. Bara en smida för djup eller för grund, och du kommer att sluta med en suddig eller missfärgad tatuering som skriker "misstag" - och det är en som även den mest expertkunskapande kan göra.

Även om din hand- eller fottatuering blir perfekt blir det mycket svårt att underhålla. Dina händer och fötter tar mycket missbruk i vardagen, och allt detta kan knuffa bläckfickan på sin plats. Det är svårt och knepigt att komma till den läkta punkten för en fottatuering. strumpor och skor som ständigt gnuggar mot fötterna kan irritera webbplatsen. Visst, du kan gå barfota, men då kommer du att utsätta din skada - för, låt oss inse det, det är vad det är - för elementen. Fottatueringar smittas alltför lätt, och solljus kan orsaka förödelse eftersom det tränger igenom hudlagren. Om du verkligen vill få den fottatuering, måste du vara helt beredd att bebisar det som om du aldrig har barnat din hud förut.

Samma sak gäller handtatueringar. Om du är en mekaniker, en diskmaskin eller i något annat jobb som är grovt på dina händer, gör det bara inte. Du förstör bara tatueringen och sitter fast med en röra i ett mycket synligt område.

En fråga om rykte

De flesta tatueringsartister garanterar sitt arbete och säkerhetskopierar det med saker som gratis touch-ups. En tatuerares rykte är på spel när du går ut genom dörren. Din tatuering är en vandringsannons som garanterar konstnärens expertis för varje person som ser den. Om du förstör din tatuering genom att insistera på dålig placering eller inte utföra noggrann eftervård är det konstnären som kommer att få skulden.

Hitta en konstnär för att göra en hand-, fot- eller ansikts-tatuering

Om du verkligen är fast besluten att få en av dessa tatueringar och har problem med att hitta en artist kan du prova ett par strategier. Om den artist du föredrar har en policy mot att göra dem kan du alltid försöka försäkra honom eller henne om att du är medveten om riskerna och villig att acceptera dem. Håller med att underteckna ett formulär som släpper tatueraren från något ansvar i händelse av att något går fel med tatueringen. Håller med - helst skriftligen - att touch-ups inte är gratis, och erkänn att du förstår att du kan behöva dem regelbundet.

Om artisten fortfarande vägrar att göra tatuering är det enda du kan göra att fortsätta leta. Be om rekommendationer från konstnären eller från vänner.

Välj vist

Men kom ihåg att en konstnär som gör en sådan tatuering kanske förstår önskan om all slags konst - eller bara är villig att ta dina pengar utan att bry sig om kvaliteten eller om konsekvenserna av ditt beslut. Se till att du väljer din artist klokt och ta hand om din tatuering mycket bra.