Vad skulle hända med mitt intelligenspoäng om jag är påverkad av Feeblemind och anpassad till ett intellektionsband

29

Intellektens huvudband säger att mitt intelligensresultat är 19 medan jag bär det, förutom när min intelligens redan är 19 eller högre.

Headband of Intellect

Your Intelligence score is 19 while you wear this headband. It has no effect on you if your Intelligence is already 19 or higher.

Feeblemind säger att mitt intelligenspoäng blir 1.

Feeblemind

[...] the creature's Intelligence and Charisma scores become 1. The creature can't cast spells, activate magic items, understand language, or communicate in any intelligible way. [...]

Skulle detta leda till ett intelligensresultat på 19 eller 1?

Också vad gäller de andra effekterna som att inte kunna kasta, aktivera magiska saker, förstå språk eller kommunicera på något sätt. De verkar Intelligensrelaterade, men nämns dessutom till minskningen.

Om Intelligens-värdet blir 19, är de andra effekterna fortfarande aktiva?

    
uppsättning Thyzer 01.07.2016 19:52

3 svar

21

Vad är ditt intelligenspoäng?

Jag tror att vi kan titta på det här som ett program. Vi gör så ENDAST som ett sätt att tänka på detta problem, INTE eftersom det här är hur spelet fungerar. Nedan kommer jag att beskriva en uppdateringsslinga och liknande, men spelet går inte på sådant. Detta bygger på fraseringen.

Huvudbandet är inte en gång förekomst, det är en kontinuerlig slinga. Den använder ordet medan .

Your Intelligence score is 19 while you wear this headband.

Om vi tittar på det som ett program ställer vi Intelligensen till att vara 19 varje "uppdatering". Eller snarare, varje ögonblick i tiden. Är huvudbandet på? Om ja, din intelligens är 19.

Feeblemind är en en gångseffekt, som innebär en gång och en gång, vi ställer in varelserna Intelligence and Charisma för att vara 1. Utan störningar kommer din intelligens att vara 1. När huvudbandet övervägs blir din intelligens 19 Du kan bära huvudbandet eftersom det inte är detsamma som aktiverar det, vilket stavningen förbjuder. Om huvudbandets ordalydelse använde "när" eller "efter" du satte huvudbandet på, kunde vi dra slutsatsen att Feeblemind skulle vinna ut, eftersom det var den senaste påverkan på din intelligens. Men eftersom det använder "while" behandlar vi det som en kontinuerlig effekt.

Kan jag kommunicera, förstå språk, kasta stavningar och aktivera magiska saker?

På grund av ordens ordalydelse kan du fortfarande inte prata, stava spel eller något liknande. Stavningen ger inte ett villkor på sekundäraffekternas ände, annat än stavarna som kan skingra det, så vi måste dra slutsatsen att effekterna fortsätter som en del av stavningen själv, inte på grund av målets mentala poäng. Det är inte på grund av intelligenspoängen att du inte kan göra de sakerna, de skiljer sig från varandra.

Intelligens beskrivs inte som viktig för språket. Sidan 12 i PHB säger att intelligens är ett mått på mental skull, informationsåterkallelse och analytisk skicklighet. På sidan 17 i PHB känner du till vissa språk "på grund av din ras". Du förvärvar också lite från din bakgrund. På DMG-sidan 278 för språket för ett skapat monster finns det inga krav på förmåga att betygsätta språk. Det finns några stavar som inte fungerar på varelser av dålig intelligens, några av dem rör kommunikation, men förutom att det inte finns något annat krav att kunna förstå eller tala ett språk. Om du vill ha mer resonemang, finns ett mycket bra svar för en liknande fråga som jag ställde angående intelligens och språk

Vi måste behandla oförmågan att förstå språk, aktivera magiska föremål etc., som en effekt som stavningen har på din karaktär, inte som en effekt som den låga intelligensen har på honom / henne. Kalla det "hjärnfisk på steroider" om du vill. Du är smart, men du kan bara inte göra vissa saker. Din intelligens är 19, du är väldigt bra på att återkalla information och kan göra bra sparande kasta, men du kan inte kasta stavningar, aktivera magiska saker, förstå språk eller kommunicera på något begripligt sätt.

    
svaret ges 01.07.2016 22:50
-1

Feeblemind kommer att vinna

Men det är verkligen tärningen som bestämmer

Bara läser reglerna och försöker inte bli för smart, Feeblemind verkar vinna dagen.

Så här går det framåt: Målet har sitt huvudband och hans intelligens är 19. Han misslyckas med sin intelligens, och hans "intelligens blir 1." (Det finns ingen mekaniker på huvudbandet som säger något annat, vi gör bara vad reglerna säger till oss.)

Det benighted-målet tappar hans huvudband och undrar varför han inte känner sig smart längre, men han "kan inte aktivera magiska saker". Så är effekten av Feeblemind inte överdrivet i sin tur av "den slitna" effekten av det magiska objektet.

Dela inte effekterna av Feeblemind

Stämningen i Feebleminds stavningsbeskrivning (PH s. 239) ska inte förstås som en lista med separata effekter. Det är en positiv klausul som definierar vad du kan göra när din intelligens är 1. Denna beskrivning fortsätter i nästa mening:

...The creature can, however, identify its friends, follow them, and even protect them.

Spells innehåller inte listor över effekter de inte har, så dessa två meningar ska förstås som utarbetande, inte separerbara effekter.

Detta jibes grovt med språk i SRD :

An animal has an Intelligence score of 1 or 2. A creature of humanlike intelligence has a score of at least 3.

Spara kasta är ett slags tävling mellan stavningen och objektet

Eftersom Feeblemind kräver en intelligensbesparing, skulle effekten av huvudbandet ge ett mått av skydd mot stavningen. Om målet fortfarande misslyckades sparar deras sparande, så kan du således förstå huvudbandets magi som ska övervinnas av stavningen. Det är inte att säga att huvudbandet skulle förstöras eller skadas, bara övervinnas i det här fallet.

På så sätt bestämmer tärningen om stavningen eller det magiska objektet vinner. Och rullande tärningar är vad vi kom att göra, eller hur?

    
svaret ges 15.07.2016 05:05
-4

Alla effekter i D & D 5e stack om de inte kommer från samma stavning. Därför har "varelsen" sin intelligens och karisma minskad till 1 och kan inte göra allt som det säger att de inte kan göra. Huvudbandet ger det sedan en intelligens om 19, men det tillåter inte att det gör något av det som förhindrar det.

Tänk på det så här: om feebleminden hände först och då satte du på huvudbandet, skulle det vara det självklara resultatet. Att tillämpa effekterna i omvänd ordning kan inte ge ett annat resultat.

    
svaret ges 01.07.2016 21:13