Vilken typ av isolering ska användas för att avskräcka från underjordiska termiter?

1

Mitt hus är konstruerat av trä och det finns underjordiska termiter (icke-formosan) i min gård och område. Jag planerar att gräva och isolera plattans perimeter för att spara på uppvärmning, men är orolig för att skapa en termitväg. Jag räknar XPS är rätt ute, och jag är inte säker på termitbehandlad EPS heller. Tillgängligheten, priset per R, och enkel installation är attraktiva, men eftersom det termitmotstånd som annonseras bara kommer från kemisk behandling, oroar jag mig för att det kommer att blekna eller läcka ut över tiden.

Jag har ansett foamglas, vilket skulle vara idealiskt på grund av dess många önskvärda egenskaper, men det är löjligt dyrt jämfört med alternativen. Vad sägs om styva mineralullskivor? Jag ser att människor online hävdar att den är resistent mot termiter, men jag har inte kunnat hitta någon verklig bekräftelse eller avslag på detta. Min mening är att mineralullindustrin skulle annonsera detta om det var sant (som skumglasindustrin gör). Så vad är det mager?

    
uppsättning iLikeDirt 09.08.2014 23:14

2 svar

1

Jag kan verifiera borbehandlade EPS-nedbrytningar över tiden. Bor är vattenlöslig, så behandlingen går inte igenom mer än ett par våta årstider.

Det finns uppenbarligen en ny insekticidbehandling som säljs under varumärket Preventol . Det är oklart hur många år denna behandling kommer att förbli effektiv. I alla fall anser jag att jordbehandlingen ska användas när EPS installeras under grad för att hjälpa långsiktiga repelinsekter.

Produkten foamglas ser intressant ut. Den är gjord av kisel istället för polymer. Det skulle dock vara trevligt att se ett långsiktigt test. Innan någon begraver det i några år kan tillverkarens påstående inte verifieras.

    
svaret ges 10.08.2014 00:02
1

Den typiska orsaken till att mineralull är uppbyggd i byggnadsarbeten är för brandstopp, eftersom andra material tenderar att vara mer kostnadseffektiva isolatorer.

Vattenavvisande betyder inte vattenbeständig. Mineralull i motsats till - EPS eller XPS - kan hålla fukt. När vattnet har blivit det, kommer vattnet att negera alla isolerande egenskaper eftersom vatten är en utmärkt värmeledare.

Med andra ord är ullar, mineral eller på annat sätt porösa i motsats till slutna cellskum. Fibrerna får inte absorbera vatten, men en ullplatta kan vara mättad, dvs hålrummen mellan fibrer fyllda med vatten. Den kan vara mättad med vatten från framsidan till baksidan i en viss grad osannolikt med slutna cellskum. Korrekt installerad i väl dränerad mark kommer det sannolikt att uppfylla förväntningarna.

Utövandet av att välja material och system i väntan på mindre än idealiska förhållanden och installationer har dock visat sig vara ett bevis. Anekdoter baserade på misslyckade installationer finns i överflöd eftersom idealbetingelser är så sällsynta.

Bekymret över termitresistensen hos behandlad EPS kan vara kantfall speciellt mot bakgrund av behovet av markbehandling och periodisk återbehandling. Här är en Dow-studie på behandlad EPS: länk

    
svaret ges 10.08.2014 04:22