Hur kan jag förhindra att inloppsventilen för en efterfrågan värmaren blir igensatt?

2

Vi har en Navien on demand vattenvärmare. Inlopps- och utloppsröret löper ut genom den hällda betongfundamentet och har en plastgrill på änden. Om inloppsventilen är blockerad på något sätt, kommer inte värmaren att sätta på som en säkerhetsfunktion.

Jag måste lägga till ett annat hårdare nät över intaget på sommaren eller pappersvårdar bygga boskap i röret. Om jag lämnar nätet på så på vintern blir det blockerat med snö och is.

Jag behöver ett slags ventileringsskydd som blockerar insekter och blir inte blockerad av snö. Här är ett urval med "levereras av entreprenören" till höger och med ett rå men fungerande filter för sommaranvändning till vänster.

Eventuella idéer?

Redigera: Tillverkaren föreslår att en PVC T-ventil läggs i slutet av utloppet. Antalet tillåtna armbågar styrs av längden på loppet och antalet tidigare armbågar i loppet. Jag ska prova en T-ventil och de filter som visas i svaret nedan.

    
uppsättning kevinsky 15.12.2013 19:08

2 svar

1

Förutom att lägga till en armbåge, är en metod som tillåter finare nät utan att blockera luftflödet att utsträcka nätet ett rättvist avstånd. Jag försöker få en bild av Något liknande, men tvivlar på att jag kan hitta den exakta saken jag ska vill ha - i princip antingen ett långt (12 "/ 30cm eller så) nätrör, eller en 12-18" sektion av rör, borrad full av hål, och sedan inpackad i nät som är tillräckligt liten för att hålla häftorna ut. När du gör nätet mindre behöver du mer område så att flödet kan förbli detsamma (även om vissa delar är blockerade) - så tanken är att kraftigt öka nätområdet.

OK, det här är fiskdammsfilter, men de har rätt idé.

Endelbilfilterkanfaktisktocksåvaraanpassningsbaratilljobbet-speciellt"eftermarknadens höga flöde" -typer (det kan vara att du slipper "skumfiltret" som de har och använder bara "maskburen" -delen). men det är mer om du vill ha något du kan köpa - du borde kunna göra något som fungerar utöver vanligt hårdvarnduk.

    
svaret ges 16.12.2013 02:27
1

Bild av ventilerna skulle hjälpa till. Det sätt som jag vanligtvis sett dem installerade är med en 90deg-armbåge på insatsen så att den pekar ner. Det skulle förhindra snö från att täppa till det.

Avluftningsröret har vanligtvis en 90 graders armbåge så att den pekar upp. Du kan få en regnhatt för slutet för att hålla regn / snö ute.

Titta på detta dokument från din tillverkare det visar en av öppningarna som böjdes framåt, som jag indikerade den andra är inte.

Efter att ha sett bilderna på dina ventiler ser det ut att du kan böja den till höger och sedan få en huva på höger sida. Något som Noritz PVT-HL ser ut att det kan fungera.

Då kan du installera ett hårdare nät för att hålla varven ute.

Förresten, har du provat de varp avskräckande som ser ut som bon? Jag har inte men de verkar ha bra recensioner.

    
svaret ges 15.12.2013 19:43