How kan jag driva ett framgångsrikt spel för post / spel-för-mail-spel?

38

Jag har spelat i ett par spel-för-post-spel under de senaste åren, och de har alla slutat mer eller mindre otillfredsställande. Vanligtvis postar skulle sakta sakta ner tills vi slog en flaskhals av något slag och det slutade helt. Om du någonsin har kört eller spelat i en PBP eller PBEM av detta slag som överlevde mer än ett par månader: Vilka tekniker och åtgärder inom system, stil, socialt kontrakt eller på annat sätt arbetar för att göra ett spel så här behåll spelaren engagemang och spelmoment?

    
uppsättning Oddysey 20.08.2010 02:41

9 svar

26

Jag har kört flera framgångsrika PBP och flera misslyckade. (Det har varit väldigt länge sedan jag gjorde PBEM.) Detta är endast baserat på mina egna erfarenheter.

Ha bra infrastruktur

Jag brukar skapa ett phpBB-baserat forum enbart för användning med PBP, istället för att använda ett område i någon annans forum. Det gör det mycket lättare för mig att administrera och tweak.

Jag ställer in anpassade ledningar för varje spelare för att ange vilket tecken han eller hon spelar, vilket gör det lättare för spelarna och mig själv att hålla sakerna raka. Jag uppmuntrar också avatar användning.

En annan fördel med att ha ditt eget forum är att du enkelt kan skapa "privata" forum, varav enbart en viss spelare kan se. Detta är användbart för att "notera", hålla reda på xp och privata konversationer, och så vidare utan att behöva gå igenom en backlog of PMs.

Jag brukar ha ett forum utan forum för intros, allmän diskussion och metagamesaker och ett forum för karaktär för spel. Jag ägnar en separat tråd till varje "delve", eftersom jag för närvarande kör en OD & D-kampanj.

Var aktiv, ha aktiva spelare och kommunicera avbrott

Den viktigaste oroen i PBP har enligt min erfarenhet aktiva spelare. Jag ber om någon form av materiell inlägg minst en gång om dagen. Stagnation är död i PBP-riket - när saker sakta ner, följer dödsdöd. Om jag inte kan posta några dagar - vilket händer - låter jag alla veta och förväntar mig detsamma.

Starta spelet med tydlig riktning

En sak som jag upptäckte att köra en stadsstat i Invincible Overlord PBP ett par år tillbaka är att för många alternativ i början av spelet kan leda till beslutsförlamning då spelarna försöker bestämma vad de ska göra. I ett dungeon-spel skulle jag rekommendera att börja på äventyrssidan, fastna sig i och sedan komma till rollspelet efter att spelarna har swing av saker. I ett spel med historia-typ skulle jag överväga att börja med media res, som med en chase-scen eller något som snabbt spelar spelare tänkande i karaktären.

Lyssna på din bakgrundsutställning

Slutligen skulle jag undvika överdriven infodump. Det är bra för dig som domare att veta mycket om din inställning, men jag skulle behålla den tidiga bakgrunden för att bara ge spelarna en känsla av saker och paketera resten ut genom spel.

    
svaret ges 20.08.2010 03:40
12

Som du noterar, har PbP-spel en tendens att peter ut inom några månader, men några stora sista och det finns definitivt saker du kan göra för att maximera dina chanser:

För GM

En av de största faktorerna kommer att vara rekrytering av stora, pålitliga spelare . Förutsatt att du inte redan känner till dem,

 • Ange tydligt dina förväntningar (för postfrekvens, formatering, spelstil, konsekvenser av att försvinna utan föregående meddelande).
 • Få de (potentiella) spelarna upphetsade. Modell bra skrivande och intressanta idéer. Håll dig delaktig i rekryteringsprocessen.
 • Skärm för vad du letar efter. Min idealiska PbP-spelare är (a) en bra författare, (b) en bra rollspelare, och (c) pålitlig.

  För (a) och (b) rekommenderar jag att du frågar om något skrivande som en del av ansökan, t.ex. karaktärens backstory och utseende, och ett svar i karaktär på en viss scen eller prompten.

  För (c) om de har en posthistorik inom PbP-forumet du använder, läs det! Postar de ofta? Har de varit en del av ett långspel tidigare? Om du inte har det att fortsätta kan du fortfarande begära ett klart engagemang ... och att ha en inblandad ansökan (som att fråga om en skriftlig backstory + scen) kommer i sig att hjälpa till att gräva ut mindre engagerade / pålitliga sökande .

 • Här är två något annorlunda exempel på mycket framgångsrika rekrytering (som lockade många sökande och inspirerade dem att skriva upp starka tecken).

  När spelet är igång

 • Håll modellering bra skrivande . Det här kan verkligen göra skillnaden mellan spelare att bli mer knuffad i din historia jämfört med att bli uttråkad och vandra bort.
 • Håll sakerna rörliga . Om en spelare inte postar på den överenskomna frekvensen, pingar dem ... och överväg då DMPCing sin karaktär så att inte förlora momentum.
 • Låt inte initiativet sakta ner sakerna. Du inte vill kräva att varje spelare lägger in i initiativordning och väntar på personen innan de posta innan de gör det. Jag rekommenderar initiativblock, t.ex. Om skelettorna rullade en 16 och zombierna rullade en 7, kunde ordern se ut:

  • A: Spelare som rullade > 16
  • B: Skelett (16)
  • C: Spelare som rullade 8-15
  • D: Zombies (7)
  • E: Spelare som rullade < 7

  Om det finns 5 spelare i grupp C (det vill säga vem rullade mellan 8-16) spelar deras exakta roll ingen roll. De kommer att agera i den ordning att de postar inte den order som de rullade.

  Om du är bekväm med den mekaniska effekten, kan du göra initiativet ännu jämnare genom att förenkla sakerna i två grupper - hjältarna och antagonisterna, och låta den grupp som hade den högsta individuella rollen gå först.

 • Rulla uppfattning, sparar och initiativ för dina spelare. Detta låter dig komma direkt in i åtgärden utan att introducera en onödig paus. På sin tur kan de skriva sin reaktion till vad de såg eller effekten av spara.

 • Ge spelarna vad de behöver för att spela bra. Till exempel kan detaljerade kampkartor med koordinater hjälpa spelare att planera och beskriva sina handlingar (t.ex. från b12 till c17 "). Om det passar din stil, betyder att spelarna känner till AC (och eventuellt annan statistik, t.ex. HP) av fienderna, att de kan lägga mer i beskrivningen i sina inlägg, t.ex. i stället för att "jag svänger mitt svärd på ochre [hit AC 17]" de kan säga "jag svänger mitt svärd på ogre, skär under det utsträckta armarna och drar en tunn blodlinje över det pocka-märkta bröstet."

 • För spelsökande

  Jag rekommenderar att du letar efter många av samma saker ovan, t ex

 • En GM som tydligt ställer ut sina förväntningar (och vars förväntningar jag gillar)
 • En GM som verkar vara bra att rekrytera starka och pålitliga spelare, för att maximera förändringen att spelet inte kommer att fizzle sex veckor på vägen.
 • En GM vars skrivning du tycker om . Andra sökande vars skrift och karaktär intresserar dig.
 • svaret ges 17.10.2013 08:10
  8

  Jag sprang ett PBeM-spel i flera år och har gjort ett antal framgångsrika och "misslyckade" med andra. Jag har bara gjort fritt formulär på det här sättet. (Jag kallar det "Collaborative Fiction" när man pratar med non-nerds.)

  En av nycklarna för att hålla saker kvar är att kontinuerligt rekrytera. Nytt blod håller livet levande. För en friform PBeM skulle jag föreslå minst 6 spelare minimum; Jag föredrar 8-10 som mitt ideal. Jag har också funnit någon form av offentlig "standard" hjälper mycket - "Jag kommer att skicka minst en gång i veckan" sorts saker. Jag har försökt "Just post när du kan" spel, och de tenderar att sakta stoppa i ganska kort ordning som du har beskrivit.

  Du vill också hitta och vårda ledartyperna inom gruppen - du vill ha folk som kommer att sparka gruppen när den saktar för mycket, antingen genom att slänga in nya idéer eller plotta vändningar eller vad som helst annat. Du måste också vara villig att skära en plot / storyline / quest stängt när sakerna börjar flagga och starta en ny ny igen - i mina erfarenheter är ungefär en och en halv månad tillräckligt för en enstaka storyline, vilket betyder Om du slänger in två veckors nedgång mellan tomter, har du ett bra grovt tvåmånaders schema för tomter.

      
  svaret ges 27.08.2010 14:29
  6

  1) Rusa inte saker

  Det kan vara frestande att försöka starta spelet med en skur av aktivitet, uppdatera tråden hela tiden, svara på varje liten sak så fort som möjligt, trycka spelare att skicka så ofta som möjligt men i slutändan kommer du inte kunna hålla upp detta. Spelet börjar börja sakta ner, och när det börjar, stoppar det inte.

  Nyckeln till ett långlivat Play-by-Post-spel är att omfamna formatets långsamma, stabila natur. Gå för kvaliteten på utstationering snarare än kvantitet. Om du kan, försök att skicka runt samma tid på dagen varje dag, eller kanske en eller flera av en handfull gånger. Gör det en del av din dagliga rutin, kolla in en gång före jobbet, eller strax före middagen, eller efter att ha lagt barnen i sängen eller vad som fungerar för dig. Om du håller en jämn takt kan dina spelare anpassa sig till den takt och arbeta spelet också i sina egna scheman.

  2) Håll åtgärden tät.

  Detta betyder inte nödvändigtvis kamp, men i allmänhet om du väntar på att dina spelare ska göra någonting, se till att vad du väntar på att de ska göra är faktiskt intressant. Något beslut för dem att göra, en händelse eller dialog för att de ska reagera på. Om du kan hålla sakerna rörliga genom att helt enkelt rulla några tärningar och / eller fortsätta att beskriva scenen, gör så.

  Undantaget här kommer när du vill ge dina spelare tid att chatta och interagera med varandra, men försök att vara tydliga att det här är vad du förväntar dig att hända, och om saker börjar sakta ner, var redo att hoppa tillbaka in i åtgärden igen. I slutändan är du ansvarig för att driva spelet framåt; du kan inte lita på dina spelare för att flytta saker åt dig.

  3) Se till att saker är tydliga för dina spelare.

  Vänta inte på att dina spelare frågar om sin omgivning, eller om de kan ta en viss handling. Försök att förutse vad dina spelare kommer att fråga eller försöka göra, och beskriv så mycket scenen och möjliga handlingsplaner som möjligt. Om du tror att dina spelare kanske försöker fordra en flod, berätta för dem vad de skulle behöva rulla, och hur högt. Om du tror att dina spelare kanske vill veta vilka vapen orkerna bär, berätta för dem. Om du tror att dina spelare kan leta efter möjliga flygrutter, lista dem.

  Målet är att se till att dina spelare lägger upp handlingar, inte frågor. Detta hjälper till att hålla dina spelare intresserade. Det finns alltid något för dem att göra när de checkar in varje dag. Men detta sträcker sig också för att se till att dina spelare har klara åtgärder att ta. De lämnas inte undra vad de kan göra, de vet vad de kan göra och hur man gör det. Det är självklart alltid möjligt att dina spelare kommer att vidta en åtgärd som du inte förutsåg, och det är hälften av vad RPGs handlar om, men även desto mer information spelaren måste arbeta med desto mer kommer de att kunna att bygga på det och komma på något annat som du inte förväntade dig.

      
  svaret ges 17.12.2014 07:16
  5

  Den största mördaren jag har sett för att spela online för RPG är kamp med initiativorder. Så i form av system, skulle det vara nödvändigt att välja en som betonar kamp, eller åtminstone hanterar det lika. Alternativt kan vissa system, som Burning Wheel, ha ett stridsystem som inte görs steg för steg som de flesta traditionella system, vilket gör sig bättre för PBP / E. En annan sak är att undvika ett system som kräver kontroll mot TN: er. Om du kan be om tillstånd innan du förklarar din åtgärd, saktar det verkligen saker ner, men om du bara kan rulla och bestämma resultaten själv kan du kombinera flera åtgärder i ett enda inlägg. Det betyder att d20-system är en särskilt dålig passform, eftersom de förekommer i båda fallen. Något som Alternativ, eller till och med mer Donjon skulle fungera mycket bättre.

      
  svaret ges 13.04.2011 06:21
  4

  Jag hade ett PBP-spel som pågick i några år. Bästa råd jag kan ge är att vara mycket selektiv av vem som går med. Allt som krävs är ett fåtal personer att stagnera sena som släpper spelet och folk blir uttråkade. Människor du vet som kommer att posta regelbundet och kan begå är det enda sättet att gå. Om du har personer som inte skickar in enligt dina angivna riktlinjer. Starta dem och ersätt dem direkt. Annars är det inte värt din tid eller dina vänner. Om du behandlar det som en exklusiv PBP, är det mer sannolikt att det behandlas som en exklusiv pbp. För spelet hade jag pågått i några år. Jag hade tur! Bra gäng killar, men efter ett år eller två blir de riktigt upptagna med det verkliga livet. Så försök att ställa in korta historier så att om någon borde borde kan de kanske slutföra kapitlet i din pågående pbp-kampanj.

      
  svaret ges 28.08.2013 01:34
  3

  Hemligheter att köra ett spel med postspel?  Jag skulle säga att den första har ett spel du ÄLSKAR. (Om du inte älskar temat, världen och så kommer spelet inte att trivas).

 • Administration faller bort från räntevagnen är nummer ett spelmördare.

 • Du vill ha tomtkrokar och krokar för människor när du kör ett spel som handlar om social intrig. Se till att du leder människor mot dessa krokar, men låter dem också ha egna krokar.

 • Se till att spelare och tecken spelar tillsammans. Ibland kan en "Roleplay roulette" hjälpa till att bryta isen.

 • Regler och information om spelet är viktigt men försök att inte dumpa information. Gör avsnitt som [Viktigt], [Grunder] och [Extra-förbättringsinfo]. På så sätt kan människor läsa saker i sin fritid. På så sätt kan nya spelare (eller till och med gamla) hitta "information" enkelt. Saker de eller deras karaktärer skulle veta ... normalt.

 • Spara djupare saker för andra saker.

      
  svaret ges 17.10.2013 05:14
  2

  Jag har spelat in och kör flera PBeM-spel och som med andra affischer har vissa misslyckats och vissa har inte. En (sodiumnoir.com) sprang i 10 år och det var så småningom mina misslyckanden som dödade det i slutändan. Jag kunde inte hantera en störande men utåtriktad spelare och de förstörde det till slut för alla. Även den som kör spelet är mottaglig för de många saker som kan döda en PBeM.

  Här är mina tips för att lägga till andra bra råd när du kör ett online-spel.

  1) vara strikt med besvärliga spelare. Antalet mördare av ett onlinespel är killen som förstör det för alla andra. Du måste hålla en hård kontroll över störande influenser, särskilt de som kommer att förstöra spelet för dig som GM.

  2) dela arbetsbelastningen. Om spelet blir stort, ge dina stjärnspelare rum att köra sina egna substanser. Be bra spelare att hjälpa newbie-spelare, behandla det som en community-händelse. Om folk erbjuder att utveckla webbplatsen, låt dem.

  3) behåll alla inblandade till att börja med. Oavsett hur bra en spelare verkar vara, låt dem inte sträcka inställningsreglerna eller skapa en "ovanlig" karaktär. gör alla, även dina vänner du litar på, bevisa dem först. När de har visat att de är en fördel för det här spelet och den här inställningen kan du låta de bra spelarna göra kinkiga saker med sina karaktärer eller till och med skapa seciond-tecken.

  4) ha en sida för reglerna för ditt spel. se till att spelarna vet hur du hanterar utläggning och liknande. Ett unyeilding system gör det mycket enkelt att hantera problem.

  5) se till att spelare har tillgång till dig eller GM / storytelleren. Se till att deras tillträde till honom / henne är strukturerad och de buggar inte GM så mycket han börjar hata spelet.

  6) mördaren 2 är GM / berättaren som förlorar intresset. Hur du förhindrar det här har jag ingen aning om. De bästa spelen jag spelade in kördes i kapitel, med naturliga ändar till varje historia. Även när GM saknade intresse och historien fizzlade ut, skulle de fortfarande driva goda historier tidigare och det är vad jag minns.

  7) Försök inte fixa en vagga i spelet genom att kasta nya saker på den. Spel kan bli drunkna i alla de stora idéerna ibland. Varje spelare är en frustrerad berättare av någon typ och de vill alla kasta coola delplottar för sin karaktär på dig. Du kommer att vilja kasta en massa coola saker på dem. Hitta ett sätt att begränsa det och du blir en bättre man än jag.

      
  svaret ges 27.08.2010 20:04
  1

  Jag har inte kört mycket många spel på PBP själv, men jag har varit i några mycket framgångsrika. Här är vad jag har sett som fungerar, speciellt för att använda någon annans PBP-webbplats.

  Separat OOC och IC

  Detta är absolut nödvändigt i ett PBP-spel. Om du använder ett RPG-forum, håll två trådar på en gång - en för OOC och en för IC. Om forumet har en tärningsrulle rullar du alltid in i OOC-tråden, eller om du föredrar och forumet har det, använder du Spoiler-taggar för att hålla rullen åtskild från in-game-åtgärder. Om du behöver berätta för en spelare något hemligt, skicka ett privat meddelande. Om du behöver diskutera handlingar utan karaktär, använd OOC-forumet ELLER om du har en liten grupp kan du till och med vara värd en chatt för mer omfattande OOC-diskussioner.

  Låt alla läsa reglerna

  PBP är ett system där man inte vet reglerna (eller inte har tillgång till dem) kan verkligen slipa ett spel i stopp. Se till att dina spelare känner till reglerna innan de börjar. De behöver inte vara experter - de behöver bara veta tillräckligt för att spela sin karaktär, eller att kunna leta upp en regel om det behövs. Om en spelare inte har tillgång till reglerna av någon anledning, se till att de har tillgång till någon som gör det, eller skapa ett kort "fuskblad" av saker som spelaren måste veta i förväg.

  Håll personer som skickar in

  Det kommer att finnas perioder när spelare inte lägger ut, och det kan vara ett riktigt drag på spelet. Gör ett minimikrav på efterfrågan - minst en gång i veckan för större grupper, eller en gång om dagen för mindre grupper. Gör klart att om en spelare behöver åka på semester, måste de måste informera resten av gruppen i förväg, och lämna ett sätt för de andra spelarna att fortsätta.

  Förbered dig för en lång sikt

  Om du gör en PBP rätt, kommer det att vara länge. Inte "kanske", det kommer oundvikligen att vara på en mycket, väldigt lång tid. Verkligen. Ett enda möte i vilket system du använder kan ta veckor att slutföra. En enda uppgift kan ta månader. Och en hel kampanj kan enkelt ta år att slutföra. Detta är oundvikligt. Acceptera det, omfamna det och vara beredd att ta omfattande teckenanteckningar om du glömmer något som hände bokstavligen för ett år sedan.

      
  svaret ges 26.08.2014 17:31