Strategy för att inte missa flygningen på en 1 timmes anslutning i Warszawa Chopin Airport

2

På ungefär en månad flyger jag med LOT, som övergår i Warszawa Chopin Airport. Jag har 1 timme och 5 minuter om flygningen är i tid. Förra gången jag flög med dem (Tbilisi-Warszawa-London Heathrow), hade jag 1 timme och 10 minuter, men flygningen från Tbilisi försenades med nästan 2 timmar, så jag slutade sakna anslutningen. Lyckligtvis fanns det ett annat flyg från Warszawa till London senare den dagen, men jag hamnade i London klockan 18.00 istället för den förväntade 9.00.

Den här gången flyger jag till Tbilisi, och om jag saknar min anslutning är nästa flygning 24 timmar senare.

Har upplevt överföringen en gång, är jag oroad över att 1 timme kanske inte räcker till. Vid ankomsten kommer jag sannolikt att vara bussad till terminalen och sedan gå igenom passkontroll och personlig säkerhetssökning. Förra gången, från det ögonblick som de öppnade luftdörren till den tid jag kom till överföringsdisken, tog det nästan 40 minuter.

Några förslag för att minimera risken att missa anslutningsflygningen vid Warszawa Chopin flygplats?

    
uppsättning Aleks G 25.06.2015 21:46

1 svar

3

Eftersom den normala överföringen är en timme (plus fördröjning över 30 minuter), drar du tid för taxi och grind när du har mindre än 30 minuter för transitering.

 • Förbered ditt pass och ta ut din dator / mobil innan du landar för en snabbare säkerhetskontroll.

 • Välj en plats så mycket mot framsidan som möjligt. Packa dina saker och förbered dig att lämna innan flygningen landar för att lämna flygningen tidigt.

 • Ta en titt på terminallayouten före avgång för att undvika att få förlorade

 • Berätta för personalen att du befinner dig i flygplatsen när du slutar samtal.

 • RUN !!!

 • PS:

  Jag är inte säker på vilken flygning du kommer att vara ombord, men baserat på informationen, antar du att du reser LOT280 till Warszawa och LOT723 till Tbilisi. LOT 280 är ofta försenad för över 30 minuter , vilket innebär att du inte kan ta på andra flygningen. Förbered några euro för mat och fråga dem gratis hotell och € 400 kompensation.

      
  svaret ges 25.06.2015 23:18