Tiramisu tips tricks och varianter [stängd]

9

Tiramisu är en välkänd efterrätt baserad på mascarpone och kaffe, och jag älskar det :) Vad är tips för att ha en kompakt mousse istället för en mjuk / flytande grädde?

Har du något speciellt derivat från tiramisu som du experimenterade? Jag försökte en tiramisu med en skogsfruktblandning istället för kaffe / kakao och det var gott.

Vilken annan variant?
Olika alkohol?
Kanske även olika kex?

    
uppsättning Stephane 09.02.2011 20:09

4 svar

9

I USA behöver traditionella Tiramisu vara hemma eftersom det använder råa ägg och det skulle vara för riskabelt för en restaurang eller bageri att sälja.

I år har jag gjort receptet för Williams Sonoma . För att få tiramisu att komma ut måste jag:

  • Blötlägg damfingrarna bara så. Häll ett tunt lager kaffe på en tallrik. Öva att rulla damfingrarna genom att rulla en i kaffet så fort du kan, en annan för lite långsammare och en två sekunder på varje sida. Låt dem sitta i en halvtimme och skära dem i hälften. Kaffet borde ha gjort det halvvägs till kakan och borde inte vara mjukt.

  • När recepten kräver ägg menar de stora ägg, inte extra stora eller jumbo. Större ägg har mer vatten.

  • Mascarpone bör vara vid rumstemperatur. Innan du blandar den med andra ingredienser, piskar du den i en separat skål med en visp.

  • Lägg till lite grädde av tandsten till äggvita. Se till att du piska dem till styva toppar.

  • Om det fortfarande kommer rinnande efter justeringarna, sänk ner mängden grädde och kaffe som du lägger till i skålen.

Sedan jag lärde mig att baka en genoise (fransk svamp) tårta, använder jag den istället för damfingrarna. Det tog mig flera försök att behärska Genoise, men det gör en finare tiramisu.

För smakvarianter måste nästa populäraste kombination vara limoncello (en populär italiensk likör) med citronskal. Jag har också använt överkrossade kryddade päron i en tiramisu.

    
svaret ges 18.07.2010 14:26
4

Du kan lägga lite amaretto i det också :) (innan du lägger till den piskade äggvita) Bara ett litet glas kommer att göra.

Du kan även doppa kakorna i sött marsala vin eller mörkt rom.

    
svaret ges 09.02.2011 17:11
3

Vanligtvis är grädden väldigt mjuk precis efter beredningen. Att hålla i kylskåpet i minst 3 timmar hjälper till att göra det mer som en "mousse".

    
svaret ges 19.08.2010 19:50
0

Jag har gjort det med en kokosnötrom och tyckte att det var härligt. Verkligen var det imponerande att jag inte ätte all vanilja innan den gjorde den i tiramisu. Jag tror att den tiden jag följde med Richard Sax-receptet i Classic Home Desserts

    
svaret ges 07.02.2011 05:32