central A / C Slår på 30 sekunder efter avstängning

0

Först och främst är a / c-systemet antagligen 30 år gammalt. Utsidanheten fortsätter att springa när insidan stängs av. Efter ungefär 30 sekunder återgår inuti enheten igen och kommer ibland bara att köras i några minuter innan du tar ytterligare 30 sekunders paus, hela tiden när den utvändiga enheten fortsätter att springa. Den inre enheten förblir bara avstängd under en längre tid när utvändig enheten är avstängd.

Jag installerade en programmerbar Honeywell-termostat för ungefär ett år sedan, och jag undrar om det går illa. Finns det någon annan förklaring till denna konstanta snabba cykling?

Det verkar som om det bara började göra det här förra veckan när vi fick en installation som blåses på vinden. Kanske bara tillfällighet?

    
uppsättning lucky.expert 07.09.2015 03:45

1 svar

1

Tolkning:

Ok, så slår lufthanteraren in när den ska springa. Dessa symptom blev uppenbara när huset i grunden var förseglat med isolering. Och enheten är gammal .

Conjecture:

Isolering är halmen som bröt kamelens rygg (det orsakade att fläkten måste arbeta hårdare för att driva luften). Fläktmotorn drar ut på termisk överbelastning eftersom det är för det mesta utbränt; antingen vindarna eller lagren (eller båda nu) skjuts.

Lösning:

Byte av fläkten skulle förmodligen komma igång, men vill du verkligen släppa ~ $ 300 + arbetskraft för att ta reda på en 30yo-enhet? (Beslut snart ... Vinter kommer .)

Bekräftelse:

Stäng av strömmen och ställ in fläkten till "på". Om det sparkar ut var halv timme: det är ditt problem där (det är inte en förlorad ledning någonstans, men om du kan ställa din klocka på det, lutar jag mot övervärme).

    
svaret ges 07.09.2015 04:38