Vad kan jag ersätta för varmt koreansk chiliolja i detta fläsknudelrecept?

4

Vårt lokala snabbköp säljer fantastiskt fläsk, som normalt också erbjuds. Igår köpte jag ett kilo kubad fläsk (magro). Igår hade vi kebab, idag kanske asiatisk.

Så jag har tänkt på att göra denna koreanska nudelrätten . Jag har aldrig varit så bra på att kopiera äkta asiatisk mat, men jag är alltid beredd att ta en gå. Det är söndag och affärerna är inte öppna runt här. Receptet kräver - "Hot Korean Chili Oil", finns det något "annorlunda" om det eller kan jag ersätta det för vad jag har i skåpet?

    
uppsättning dougal 5.0.0 05.02.2017 06:30

2 svar

3

Du kan alltid bara skapa din egen koreanska chiliolja. Till exempel, här är Woks of Life-formel för chiliolja :

1½ cups oil (ideally a vegetable, peanut, or grapeseed oil…light olive oil is fine, but it has a tendency to set in the fridge)
5 star anise
1 cinnamon stick, preferably cassia cinnamon
2 bay leaves
3 tablespoons Sichuan peppercorns
¾ cup Asian crushed red pepper flakes (Sichuan chili flakes are the best)
1 – 1½ teaspoons salt (to taste)

Heat the oil, star anise, cinnamon stick, bay leaves, and Sichuan peppercorns in a small saucepan over medium high heat. When the oil starts to bubble slightly, turn the heat down to medium.

    
svaret ges 06.02.2017 17:06
2

Jag skulle använda någon asiatisk chiliolja. Min erfarenhet är att de är ganska lika. Jag har tillgång till en asiatisk stormarknad och alla chilioljorna ligger på samma plats på marknaden samt de varma såserna. Chiliolja är mycket kryddig. Om inte tillgänglig oss Siracha i slutet av sauteprocessen istället.

    
svaret ges 05.02.2017 15:29