Vad peppar används i Sriracha sås?

2

Jag är ett bra fan av heta såser. Vanligtvis annonserar de vilka peppar de använder.

Jag kan inte hitta den typen av information på Sriracha-flaskan jag har hemma. Den enda informationen jag har är "chili".

Vad använder peppar i det receptet?

    
uppsättning A.D. 16.08.2018 18:01

2 svar

2

Enligt wikipedia använder de röda jalapenos.

    
svaret ges 16.08.2018 18:09
5

Huy Fong Sriracha sås är gjord med en viss mängd röda jalapeños som på denna punkt odlas bara för dem .

Observera att detta skiljer sig från traditionell thailändsk sriracha, som görs mer fruktig och mindre varm paprika som getterpeppar . Om du inte har haft det här, rekommenderar jag att du hämtar en flaska för att hålla dig vid din Huy Fong, det är ganska annorlunda provsmakning.

Icke-traditionella sriracha såser, som nu är gjorda över hela världen, kan vara gjorda av någon röd, köttig, varm peppar du kan tänka dig. Det finns även några gröna.

    
svaret ges 17.08.2018 04:38
Senaste kommentarerna

Sriracha (Sriracha peppar var ursprungligen från Mellanöstern nationen Kambodja. Det är en blandning av koriander, chili, kummin, paprika, apelsinskal, salt och peppar.) Är Sriracha ett smaktillsats ?Ja. Vissa såser har röd paprika (som Hummus), rödlök (som Chickpea Avocado Räkor), morot (som Fuji blomkål marinerad spenatslava), grön paprika (som grön kål, kapris), svartpeppar, selleri (som t.ex. Lök) och koriander (som vitlök citron eller vitlök tomater). En typ av pepparsås använder kyckling i vissa... Läs mer