Varför kan packad ananas innehålla ägg, soja, jordnötsfisk, fisk, mjölk, sulfiter, trädnötter, sesam, kräftdjur, skaldjur, senapsfrön, vete?

24

Här är beviset:

Jag är lite rädd att äta den. Vad gör de för det?!

    
uppsättning ermanen 09.06.2015 03:06

3 svar

35

Även om det inte uttryckligen säger så är det allergiinformation. Det har bara bearbetats på ett ställe som också (potentiellt) behandlar dessa saker, så det innehåller potentiellt ett spårbelopp, vilket kan vara dåligt om du har en väldigt känslig allergi. Det kommer inte innehålla tillräckligt med de saker som är viktiga för något annat syfte.

Ofta skrivs etiketter på samma sätt som "bearbetas i en anläggning som också behandlar ..." för att göra det lite tydligare. Listorna brukar inte vara så långa heller; De flesta faciliteter behandlar inte allt . Men som påpekat i kommentarerna är en livsmedelsbutik mycket mer sannolikt att bara ha ett enda kök som eventuellt hanterar alla sorters saker.

    
svaret ges 09.06.2015 03:14
4

Om detta behandlades i affären är det en ganska bra chans att de bearbetar allt i nära håll där det finns en rimlig chans att det förpackades tillsammans med några av de andra förpackade produkterna som kan innehålla några av dessa andra saker. Jag skulle definitivt inte förvänta mig färsk ananas för att inkludera skaldjur.

    
svaret ges 09.06.2015 15:40
2

Haha, det är roligt.

Jag misstänker att det är en fångst-all juridisk ansvarsfriskrivning. Sätt "kan gyta bankrånande zombies" på alla dina matetiketter och ingen kan stämma dig när dina zombier rånar sina bankkonton.

Det är verkligen frustrerande för människor med matallergier: De måste undvika alla livsmedel med halvt rätta juridiska ansvarsfrånvaro istället för bara livsmedel som faktiskt innehåller allergenet.

    
svaret ges 09.06.2015 20:02