När Boromir slog i Osgiliath, vilken sköld skulle han ha använt?

2

När Boromir inte reser med gemenskapen skulle han ha använt en annan sköld. Kan det sägas att hans runda sköld såg filmerna var en "resesköld"? När han kämpade vid Osgiliath, hade han till exempel använt samma sköld som används av generiska krigare av Minas Tirith?

Det ses att han har liknande tunga rustningar som de vanliga krigarena bär trots att han är mycket mer utsmyckad, så skulle han ha använt en liknande sköld? Är det vanligt att en soldat bär samma sköld i alla fall som ett svärd?

    
uppsättning Rengald 16.02.2015 21:02

1 svar

9

Det här är okänt.

Mycket av Osgiliath-avsnittet är en filmuppfinning, så det finns ingen källa i böckerna för att säga om Boromir skulle ha använt detsamma, en annorlunda eller till och med någon sköld alls när det inte fanns med gemenskapen.

I böckerna är Boromirs sköld faktiskt inte alls beskrivet (det är inte ens sagt att vara rund, vilket vanligtvis antas tror jag, baserat på Brothers Hildebrandt illustration av Fellowship); Det enda som sägs om det är i beskrivningen av Boromirs utrustning när han lämnar Rivendell:

Boromir had a long sword, in fashion like Andúril but of less lineage and he bore also a shield and his war-horn.

Inom den plats där Boromirs begravningsbåt beskrivs är hans sköld inte bland de olika artiklarna om honom (trots att den här beskrivningen är tillräckligt detaljerad för att inkludera det faktum att Boromir också hade en hjälm när med facket):

Now they laid Boromir in the middle of the boat that was to bear him away. The grey hood and elven-cloak they folded and placed beneath his head. They combed his long dark hair and arrayed it upon his shoulders. The golden belt of Lorien gleamed about his waist. His helm they set beside him, and across his lap they laid the cloven horn and the hilts and shards of his sword; beneath his feet they put the swords of his enemies.

Anledningen till detta är uppenbart, som vi lär oss i Aragorns andra vers av sin avgångssång:

Beneath Amon Hen I heard his cry. There many foes he fought.
His cloven shield, his broken sword, they to the water brought.

Faramir verkar trots detta inte ha märkt sin frånvaro när han kom över Boromirs kropp (det visas som om det var en drömmarsekvens i de två tornens utökade utgåva):

A broken sword was on his knee. I saw many wounds on him. It was Boromir, my brother, dead. I knew his gear, his sword, his beloved face. One thing only I missed: his horn. One thing only I knew not: a fair belt, as it were of linked golden leaves, about his waist.

Vi kan därför dra slutsatsen att Boromirs sköld förstördes under hans kamp med Orcs och (2) att han inte lämnade Gondor med den utan istället plockade upp den någonstans mellan hans avgång från Gondor och Ankomst till Rivendell, kanske i Rohan .

Av den här skälet var skölden som Boromir anlände till Rivendell med inte en vanlig Gondorian sköld, men Tolkien beskriver inte vad det här ser ut, så vi kan inte säga mycket på det räkningen.

Tolkien men beskriver dock vilka skärmar från Rohan som ser ut i hans beskrivning av Aragorns och Legolas armering före Helm's Deep:

Now men came bearing raiment of war from the king's hoard and they arrayed Aragorn and Legolas in shining mail. Helms too they chose, and round shields: their bosses were overlaid with gold and set with gems, green and red and white.

Slutligen, adresserar din fråga om "Är det vanligt att en soldat bär samma sköld i alla fall som ett svärd?", skulle jag säga nej. En skärm är ett defensivt föremål, det skadas, och när det är för skadat att vara användbart, kommer det att kastas bort och ersättas.

    
svaret ges 16.02.2015 21:53