Any tid / temperatur rekommendation för en kort bristning av ett ömt köttstycke?

2

Jag har ett recept på braised lammskalvar som jag skulle vilja konvertera för att använda lammskål i stället. Det ursprungliga receptet kräver att shankarna ska vara brunade och sedan braiseras i en 350 ° ugn i 2-2½ timmar. Eftersom loinchopsna är mycket mer ömma än shanksna, vill jag hellre inte laga dem ihjäl.

Så lämnar man frågan om hur man får bra smakutveckling och konsistens i brödvätskan (som jag tror att jag kan arbeta runt), finns det en bra braiseringsmetod för köttmjölk? Skulle jag fortfarande använda ugnen eller hålla fast vid kaminen? Och vilken temperatur och varaktighet ska jag skjuta för? Tack!

    
uppsättning Cold Oatmeal 31.12.2010 19:41

1 svar

3

Kött som är lämpligt för en braise är generellt sett hårdare och har bindväv som kan vändas till gelatin genom den långsamma matlagningsprocessen. Som du har noterat kan kött som är ömt "kokas ihjäl" med samma metod, så jag rekommenderar i allmänhet att du inte använder en braise.

En braskamin kan dock gå snabbt utan att förstöra köttet, om du håller det kort och behandlar brajsningsvätskan som mer av en sås än något annat. Jag föreslår att du brinner på varje sida av dina lammkoteletter och sedan lägger till alla andra ingredienser. Beroende på mängden vätska som ditt ursprungliga recept kräver, kanske du vill klippa tillbaka. Jag skulle inte vilja ha mer än 1/2 kopp eller så av flytande. "Braise" täckt på toppen av ugnen i 1/2 timme, aldrig gå förbi en simmer. Dra ut koteletterna och täcka, medan du sänker brödvätskan för att göra det mer såsliknande, sked sedan på koteletterna.

Observera att du inte kommer att ha lång tid att smälta på smaker, och om det finns stora bitar vitlök eller lök, kommer de inte att vara söta som i längre bröd. Men du bör få en servicebar maträtt.

    
svaret ges 31.12.2010 23:45