Do vi vet säkert att Kylo Ren och inte Rey dödade den karaktären [duplicera]

6

Jag frågar den här frågan för min åttaåriga son: Hur vet vi att det var

Kylo Ren and not Rey that turned the light saber on Snoke? Clearly Snoke and the cameras are focussed on Kylo Ren, but is it possible that this is why Snoke couldn't (or wouldn't) sense Rey?

    
uppsättning MBM 27.12.2017 18:05

1 svar

4

Kort svar:

Det verkar mycket osannolikt.

Den förmåga som Snoke använder på Rey under scenen i sitt tronrum ombord på Supremacy verkar vara samma förmåga som Kylo Ren använde på Rey att fånga henne under händelserna Kraften väcker, som är en form av telekinesis . Baserat på min förståelse verkar det vi ser i dessa två filmer likna Force Stun , men jag kommer inte att dyka längre in i att eftersom den förmågan är från Legends (jag bara tog upp den eftersom jag trodde att det var värt att nämna för fullständig skull, eftersom förmågan vi ser på film verkar ha varit minst inspirerad av Force bedövning).

Jag kan inte visa några bilder från The Last Jedi vid tidpunkten för det här skrivandet, men jag kan inkludera en länk till scenen från The Force Awakens där < a href="https://youtu.be/SLvxx9UC4Xk?t=257"> Rey fångas av Kylo Ren (om tidsstämpeln inte fungerar börjar den relevanta delen klockan 4:17). Här kan vi se att hon är nästan helt immobiliserad, med bara ögonen och kanske några ansiktsmuskler kan flytta sig fortfarande (även om hon försöker kämpa mot det först). Det här är en av flera stunder där det tycks indikera att hon inte är lika kraftfull som Kylo (eller kan åtminstone lätt överdrivas av honom beroende på omständigheterna), med ett annat exempel är just nu från samma video ovan (relevant del börjar kl 8:16).

Med Snoke verkar det dock ganska tydligt att hon inte var nästan lika kraftfull som han var, eftersom varje försök att hon gjorde för att attackera honom visade sig vara helt fruktlös och hon var helt nådig när han använde ovannämnda telekinesisattack på henne. Denna scen visar också att Kylo troligen inte var lika kraftfull som Snoke heller. Det här är utan tvekan varför slaktslaget mot Snoke måste ske diskret.

När hon blev nästan helt förlamad av Snoke's attack, hade det varit allt svårare för henne att använda telekinesis (som vi har sett henne använda betydligt mindre än Kylo, och hennes prestationer med det var nästan inte så imponerande) att utföra nödvändiga manipuleringar av lightaber under den scenen. Mellan det och det faktum att vi såg lightaberen rör sig i samband med Kylos diskreta handbågar, är det mycket mer troligt att slaget mot Snoke helt och hållet var Kylos eget görande.

Den mest troliga förklaringen till varför Snoke inte visste att Kylo Ren skulle döda honom var att Snoke wasn ' Jag läste verkligen Kylos sinne, men kunde bara känna av hans grundläggande avsikter , som var öppna för tolkning bara för att lura Snoke för att tro att Kylo hade för avsikt att döda Rey under den scenen.

    
svaret ges 27.12.2017 20:08