Can torkade paprika blir hetare med åldrande?

1

Jag har några torkade varm paprika som är över ett år gammal. Dessa är hybrider, del chile de arbol, men mindre heta så att jag kan använda dem för blandat företag. En vän växte dem för mig, särskilt på grund av deras medellånghet.

Efter cirka 16 månader i dubbla ziplock-väskor använde jag några av dessa i ett par recept i förra veckan, inklusive en mexikansk squash-gryta. De torkade paprikana rehydrerades delvis före användning.

Medan jag minns att kunna använda 2 eller 3 av dessa paprikor i ett recept när jag först fick dem, gjorde en av dem disken så varmt att jag var tvungen att snabbt göra något annat för två av våra gäster. Detta hände tre gånger under de senaste månaderna, så det är inte bara vilken enskild peppar jag drog ut. Det verkar som att dessa paprika blev hetare med åldrandet, något som jag tror var omöjligt ... borde de inte förlora capsaicin när de åldras?

Så min fråga är:

 • Är det möjligt att en torkad chilipeppar blir varmare med åldrande, istället för att förlora smak?

 • Om så, vad orsakar detta?

 • Jag antar att det bara är mitt felaktiga minne, men jag skulle älska lite verifiering. Tack!

      
  uppsättning FuzzyChef 06.05.2012 20:33

  7 svar

  3

  Jag ska säga ja . År 2013 växte vi 6 sorter av milda till heta paprika. På den milda sidan var Poblano, och å andra sidan var en extremt het habanero-sort. När dessa paprika mognade skulle vi välja dem, skiva dem, torka dem på en dehydrator och frysa dem djupt.

  Vid slutet av säsongen hade vi omkring 2,5 liter torkade, frysta paprika. De lagrades inte av typ men alla blandades ihop. Den julen jordade vi ner 6-pepparblandningen i ett pulver, fyllde flera kryddglasburkar och skickade dem till familjen tillsammans med vår råa honung och hemlagad tvål. Denna blandning packade en seriös stans. Jag använder det på nästan allt och vi har inget annat än rave recensioner från de vi skickade det till, alla folk som älskar kryddig mat.

  Nu i 2015 använde jag äntligen den sista krydden så jag dök in i kistan frysen, skjutit bort 2014 och 2015 skördar och drog ut sista gallon 2013 paprika. Sedan de hade varit frysta i två år satte jag dem på en dehydrator i 24 timmar och mättade dem precis som jag hade tidigare. Jag säger att de här paprikorna är så mycket varmare än den första batchen, det är inte ens roligt. Detta kommer från en kille som kan dricka Siracha. Om du kan så mycket som att se de små röda prickarna på din mat lägger du för mycket på. Skillnaden mellan samma paprika som grundas i 2013 vs 2015 är otroligt.

      
  svaret ges 20.09.2015 04:11
  5

  Du kan bara vara så lycklig att få varmare paprika nyligen. Chili Peppers är kända för att ha variabel hethet, även när de skördas från en enda växt. De flesta paprika på en växt kan vara milda, men några mycket heta.

  Du kan också komma ihåg att de är milda än de är om du brukade äta dem mer än.

      
  svaret ges 08.05.2012 10:04
  2

  Chilies förlorar inte sin smak när de torkar. Vad händer med en chili som torkar: Den krymper i storlek. Om du har samma mängd smak, i ett mindre område, är smaken av chili mer koncentrerad och så blir smaken starkare. Du kan sätta de torkade chilierna i en skål med varmt vatten innan du använder dem. Men jag skulle bara rekommendera att använda mindre av de torkade chilierna.
  Det kan till och med vara trevligt att använda denna effekt, genom att rosta chili i ugnen för att få mycket rika smaksatta chilies.

  Du kan få mer information om detta på följande webbplats: länk

      
  svaret ges 07.05.2012 18:28
  2

  Jag hade en förseglad glasburk med cayennepeppar som jag glömde på baksidan av mitt skafferi. Det är nästan ett decennium gammalt. Om jag använder mer än en nypa är det överväldigande. Det är samma märke som jag alltid använder och det var absolut inte så varmt ursprungligen eftersom jag inte kan tolerera alltför kryddig mat. Denna cayenne har förändrats genom åren och är absolut varmare. För att svara på din fråga, ja, min erfarenhet säger att cayennepeppar kan bli varmare genom åren.

      
  svaret ges 31.01.2018 20:44
  0

  Det är viktigt att inse att om du använder någon märkbar mängd kryddor i en maträtt, kommer det att finnas människor (som min mamma) som kommer att vägra att äta den; Om du inte vet någonting om folks preferenser i förväg, är det oftast bäst att ha alternativ.

  Jag misstänker också att torkade chilier kan ha samma problem som pepparflingor har (i rätter som inte är kokta till den punkt där smakerna anmäls): Till skillnad från smörgåsar med flingor bestämmer du inte så mycket hur varmt en maträtt är när du bestämmer hur många flingor du ska sätta in, eftersom du är hur många intensiva heta fläckar det finns i skålen.

  Torkade chilier (speciellt om de inte förtorkas) tar längre tid att sprida sin smak än färska, vilket skulle resultera i mindre totalvärme och mer heta fläckar än färska chili i samma maträtt.

  Om de torkade chilierna började torka som i aprikoser, kan de fortsätta att torka ytterligare i förvaring, vilket ökar den effekten när de åldras.

  Fördykning (oavsett om du använder blötläggningsvattnet i skålen) skulle minska den effekten genom att få peppar redo att släppa sin smak i skålen från det ögonblick den läggs till, vilket ger en mer enhetlig värme till det resulterande skålen.

  Det finns ett kompromiss med människor som försöker undvika hett krydda med det här tillvägagångssättet: de kommer att kunna undvika mindre värme genom att försöka äta runt paprikan, eftersom mer har läckt ut i skålen, men för personer som har något tröskelvärde som de tycker om, är heta fläckar mindre sannolikt att överträffa det.

      
  svaret ges 09.05.2012 04:55
  0

  Jag har alltid sett peppar bli mindre heta med åldern. Det här är från vad jag såg när jag gjorde min egen het sås och chili flingor från paprika jag växte.

      
  svaret ges 04.12.2017 22:58
  -2

  De kan intensifieras över tiden för vissa sorter. Andra blir mildera. Capsaicin genomgår någon form av ostudierad transformation.

      
  svaret ges 30.08.2017 12:50