How att ta bort hydrostatiskt tryck från källarvåningen så att vi kan sluta del av källaren?

3

Vi köpte en 3000 kvadratmeter ranch som byggdes 1977. Vi vill avsluta ca 1000 sf av källaren. Det har hällt betongväggar och ett betonggolv. För närvarande har vi två sump pumpar, en i varje hörn av huset. De sätts i separat och förbinder inte. Vi har inte stående vatten, bara problem när vi lämnar saker som sitter på betonggolvet. En kartong kommer att resultera med någon form under. Kakelplattor med gummibackning kommer att leda till att vissa gjutningar, utblåsningar och kalkavlagringar visas. Utflödet uppträder i slumpmässiga fläckar i källaren om de är täckta med något eller inte. Ibland luktar källaren smaklös och ibland inte. Vi driver en avfuktare.

Vi såg på att använda ett undergolvssystem som DRIcore interlocking-plattor eller Delta-FL att ligga under ett vridande vattentätt golvmaterial. Vi köpte några delar av DRIcore för att testa ett område och efter några veckor tog vi bort bitarna och betonggolvet under var mörkare och fuktigt.

Vi tänkte på att ha vår landscaper gräva ner för att hitta den yttre dräneringsplattan vid hörnet av huset för att verifiera att den finns och se om den är igensatt. Men då vad?

Vi ringde en vattentätningsentreprenör och han rekommenderade att avsluta den inre omkretsavloppet i källaren för att ansluta de två sumppumparna. Vi väntar på hans bud.

Inte säker på vad du ska göra först eller var du ska spendera pengarna. Kommer det att klara det inre omkretsen avloppsplatta arbete? Ska vi korsa dräneringsplattan i källarens mitt? Vad kommer detta att göra för betonggolvets strukturella integritet? Vi skulle uppskatta några råd som ni alla kan ha.

    
uppsättning Paulette 12.09.2017 03:38

1 svar

2

Rinner dina sumppumpar ofta i vått väder? Läcker vattnet genom eventuella sprickor i väggarna eller golvet? Får du pölande eller stående vatten i någon del av källaren under tunga regn? Har du ett extremt högt vattenbord i området?

Om inte, misstänker jag att ditt problem är normal markfukt, inte nödvändigtvis avloppsvatten eller vattenbordet. Utvecklaren som byggt huset eller entreprenören som hällde golvet ansvarar för att inte sätta ner en ångspärr.

Jag skulle föreslå att du bland annat har en liten sektion (kanske 1 x 1 ') av sågklinga och borttagen för att se under golvet. Detta kan göras i ett område som inte kommer att slutföras och kan vara ett DIY-projekt som kostar dig mindre än 100 dollar. Eller anställd gjort för ett par hundra dollar. Det bör finnas ett lager av tung plast under betonggolvet. (Du kan också lämna det här för att se om vatten pölar i hålet.)

Om din källarvåning INTE har en ångspärr under den, föreslår jag att alla dessa andra saker kommer att komma till intet. Om du får fukt läcka genom betonggolvet tror jag inte att omkretsavloppet är ditt problem.

Den bästa lösningen tar sedan bort så mycket av källarvåningen som möjligt och har betongen ersatt med en tung plastångspärr under.

Slutligen, om du slutar källaren utan att helt lösa fuktproblemet, rekommenderar jag att du aldrig använder mattor. Måla på källarvåningen kan inte hålla. Kontrollera därför att du bara färgar betongen och lämnar den efter det om du vill ha lite färg på golvet. Detta tillåter fortfarande att andas. Kasta mattor eller något annat som är absorberande, på golvet kommer att främja mögel. Du behöver en avfuktare som körs i de flesta väder utom för det mycket torraste vädret.

Lycka till!

    
svaret ges 12.09.2017 11:47