How mycket skada orsakas av ett kastat mynt?

22

Om någon skulle använda sina mynt som kastade vapen, hur skulle man inte rulla attacken och skada rullar? Finns det ett skademärkning för något sådant?

    
uppsättning Kedearian 05.11.2010 21:14

8 svar

21

Frågan gör ett antagande om D & D4 som inte är riktigt giltigt. Till skillnad från tidigare utgåvor av D & D vapen hanterar inte skada .... direkt.

Det betyder att svaret på din fråga består av:

 • Vilken typ av vapen är myntet?
 • Vilken effekt användes?
 • Vilken typ av vapen är myntet?

  I boken är svaret ett Improvised Ranged Weapon . Vilket säger att det täcker "allt du hämtar, från en sten till en stol." Detta ger oss ett vapen med 1d4 skador och ett intervall på 5/10.

  Som någonting kan detta överträffas av DM. Att döma av de andra svaren och kommentarerna är mycket känslomässigt för detta. Om det här är en enda sak, skulle jag starkt uppmuntra DM att inte skapa en husregel i flygningen. Låt handlingen flöda, spelaren försöker förmodligen komma ut ur en klibbig situation! Du kommer också att dyka ner kaninhålet för att behöva svara exakt hur tungt något behöver vara för att kvalificera sig som ett vapen. Skulle en säck med 5 mynt vara tillräckligt? Vad sägs om en lykta?

  Erkänna att spelaren redan handikappar sig genom att använda ett improviserat vapen. Utan en kompetensbonus, och sannolikt utan assistans, attackerar de med en modifierare på 2-6 poäng mindre än normalt. Om fingerfärdighet inte är deras huvudstat, är det mycket sämre eftersom de flesta rangordnade vapenangreppskrafter använder fingerfärdighet.

  Om det här tricket blir en regelbunden tillvägagångssätt, säg så, prata med din grupp och kom med en husregel. Att ha karaktärer bära runt kopparstycken istället för daggers (även 1d4) som en allmän vana är inte så tillfredsställande!

  Som en enda sak att komma ur en nypa, eller göra något coolt; Jag rekommenderar att du låter spelaren rulla tärningen och vara fantastisk .

  Vilken ström användes?

  I D & D4 hanteras skador av krafter och vissa andra effekter (som fallande). Skadan bestäms av kraften som används av mynthjularen.

  I det enklaste fallet kan varje tecken använda en varierad grundläggande attack som kommer att göra 1-4 skador om det träffas. Lägg till i dex modifieraren, bara vapen med Heavy thrown egenskapshanteringsskador. Improviserade vapen har inga egenskaper.

  Det finns dock inget som hindrar angriparen från att använda en mycket bättre ström som de har tillgång till, till exempel: Död i mörkret ! Denna attack ignorerar döljande och gör 3 [W] + blinda + pågående 5 skador på en träff.

      
  svaret ges 05.11.2010 21:17
  18

  Reglerna säger Ett improviserat vapen har ingen kompetensbonus, infekterar 1d4-skada, har en intervall på 5/10 och väger 1 lb. (PHB, vapendiagram).

  Men ...

  Det är en freaking guldbit, inte en shuriken. Medan jag inte vill ta en i skallen, kommer ett mynt inte att döda någon.

  • Den väger 1/3 av en ounce (10 gram), inte 1 lb. Det är två amerikanska kvartaler - eller ett rundpund för dig Brits.
  • Den är inte avsedd för kamp.
  • Kanterna är inte skarpa.
  • Det kan flyga bra, hur en tegel gör.
  • En dolk eller shuriken gör 1-4 skador (1-6 i en skurkhänder). Tror du att ett mynt gör samma skada som ett skarpt, spetsigt, sex-tums blad? eller ett blad med fyra tum breda knivar?

  Om du säger till spelarna att det inte har någon (+0) vapenkompetensbonus och orsakar exakt 1 poäng skada, kommer ingen någonsin att argumentera med dig.

  • Jag skulle inte ge det en styrka bonus.
  • Jag skulle inte ge det en särskild kritik.
  • Jag skulle ge det ett intervall på 1/2 (normal / lång).
  • Nej, att kasta en handfull gör inte mer skada.
  • Jag skulle behandla den som en slags exotiskt vapen som ingen har kunskaper i, som standard.
  • Låt rogues tillföra 2 poäng skador, sorta som shuriken, kanske bara på en kritisk.

  Hej, det kommer fortfarande att döda en minion.

      
  svaret ges 05.11.2010 23:41
  11

  Medan Adams svar låter rätt för mig, vet jag att ett kastat US-öre, 2,5g, kastas på rätt sätt, kan dra blod. (Jag har gjort det.) Och jag gillar lite mer detaljer.

  4E-myntet är 1/50: e pund (förmodligen avoirdupois). Tänk på att dessa jämför i vikt till de amerikanska Sacajaweh-dollarens mynt ... 8.1g mynt är 56 till 453.59237 g Pound avoirdupois ... 3.1x det för ett öre. En gammalarm får en att gå ganska snabbt.

  En öre är ganska svag ... att myntet är ganska massivt. Jag skulle vilja säga 0 + Strengh Bonus som skada, men på en krit gör 1d3 + SB.

  Och när ingen färdighet är närvarande, föreslår jag att man enkelt kan lägga till, vilket gör att en bonus kan slå och öka skadorna på 1d3 + SB, Crit x2. De områdetserodynamiska, så intervallet ska vara om STR-fötter oskaddade, och förmodligen om STR / 2 5'-rutor med kunskaper.

  För att träffa ska vara Dex-baserade.

      
  svaret ges 06.11.2010 00:03
  7

  Det är ett mynt. En punkt av skada på en krit.

      
  svaret ges 15.11.2010 18:08
  4

  Jag har en rogue / bard i ett av mina spel (DND 3.5) som försöker detta vid ett antal tillfällen med slumpmässiga objekt som mynt, stenar, muggar etc. Det är en del av hans karaktär och var för en prestige klass, varför jag tillåter det.

  Min dom var: Att träffa: BAB + Str / Dex (beroende på vilket som är högre), Skada: 1d3 + Str (för något bra [mynt], diminutiv [mugg], liten [tankerd]) Skada: 1d6 + Str (för något litet [avföring]). Allt större blir ett improviserat vapen och jag har husregler för dem.

  Dessa kommer inte att döda någon, vanligare eller inte (DM-avgörande), men får barden att platta / kastas ut av krogaren vid flera tillfällen.

  Detta var härskningen tills de tog Prestige Class Thrower prestige class (Complete Warrior s. 58), då blev allt bara lite mer farligt.

  Hoppas det hjälpte svara på din fråga.

      
  svaret ges 12.11.2010 14:06
  3

  Alla tecken har tillgång till en "Ranged Basic Attack" som gör [1W] + Dex.

  Ett kastat mynt, utan andra modifieringar, använder karaktärens Dex mod + halva nivå för att slå och gör 1d4 + dex skada som det räknas som ett lätt kastat vapen. Myntet har inga vapen nyckelord (igen, med undantag för bältesbandet) men kan räkna som ett improviserat varierat eller improviserat litet melee vapen utan problem.

  En oro är att "Any Ranged" posten för improviserade sträckta vapen, har en vikt av 1 pund. Samtidigt är exemplet som är "allt från en sten till en stol", vilket tyder på att vikten är mer en platshållare.

  Mynt som kastade vapen räknas nominellt för improviserade vapen. Det finns dock ett antal klasser som informerar användningen av improviserade vapen.

  En feat, Improvised Missle , låter en barbarare behandla improviserade melee vapen som tunga vapen:

  Benefit: You can use improvised melee weapons (not including unarmed attacks) as heavy thrown weapons with a normal range of 5 squares and a long range of 10 squares. In addition, whenever you use an improvised melee weapon this way, you gain a +2 feat bonus to attack rolls and damage rolls.

  På ett sätt gäller detta mer för en säck mynt än ett verkligt mynt, men själva myntet kan behandlas som ett improviserat melee-vapen för dessa ändamål, speciellt om det skärps mot kanten av en kant.

  Om du bär Bälte av Brawler skulle du behandla myntet som en klubb, + 2 färdighet och 1d6 skada:

  Property: Make improvised attacks (included unarmed attacks) as if you were armed with a club.

  Kombinationen av prestationen och bältet kan vara en utmärkt anpassning till idén om E veryman Hero från Feng Shui.

  En annan intressant vridning är att använda myntet med Seeker-klassen , Spritbond-klassen funktion. I detta skulle krafterna behandla myntet som ett vapen för klassens krafter.

  Eftersom det är ett vildvapen, kommer attacken och skadorna att informeras av klassens makt som vanligt, och detta kan vara en utmärkt plats för ovanstående magiska objekt / feat-kombination. Idén om en karaktär byggd kring improviserade vapen som mynt eller en gambler karaktär skulle göra en fascinerande och smaklig karaktär.

  Användningen av Ki Foci kommer att skicka sin förtrollningsbonus till myntets attack och skada, vilket gör dem effektiva vapen för mördare och mördare också.

  Den maximala möjliga skadorna från ett kastat mynt, med den tidigaste möjliga nivån, kommer att vara från en halv-ork rattling ruffian rogue level 2, multi-classed barbarian. [Det är lite problem med att få tillgång till ki-focus implementeringen, men det kan lösas på senare nivåer]

  Den här skurkrollen, med nedslående strejk och ett mynt, bältesbandet, barbiska flerklassen och hurlvågen:

  Attack: dex + 2 för att slå mot AC

  Med stridshjälp träffar 1d6 + 2d6 + dex mod + str mod, och inflyter ytterligare 2 för att träffa målet för attacken.

      
  svaret ges 16.11.2010 01:43
  1

  Alternativt kan du (beroende på hur mycket verisimilitude du vill ha i ditt spel) påverka Cool of Rule och säga att de är utbildade i myntkastning. Om det inte bara är ett improviserat vapen. Men ärligt talat, en kille som är utbildad för att lära sig att kasta mynt dödligt ... det är ganska häftigt i min bok.

      
  svaret ges 15.11.2010 14:25
  0

  Det borde vanligtvis inte orsaka skador. Jag skulle gå med någonting som d6-4, kasta bort negativ och sedan halva, runda ner: då skulle du behöva en skadesbonus på +5 för att vara säker på att orsaka skador. Det skulle annars fungera som ett improviserat vapen.

  Tillräckliga skador på bludgeon borde alltid dra blod (förlåt Tilpin ).

      
  svaret ges 15.11.2010 14:26