Schengen viseringsansökan avvisas eftersom mitt amerikanska visumstämpel löper ut i december. Vilka är mina alternativ?

11

Jag gick till det italienska konsulatet i Washington, DC idag och de skulle inte acceptera mitt visumansökan eftersom de sa att mitt amerikanska visumfrimärke inte kan löpa ut mindre än 3 månader efter slutet av min resa till Italien. Här är min relevanta visum och reseinformation:

 • USA-visumstämpel löper ut den 16 december 2015
 • I-797 gäller till 3 mars 2017
 • Resa till Italien är från 15 oktober till 25 okt 2015

Är det sant att mitt viseringsmärke måste vara giltigt i 3 månader efter min resa, även om jag kan lagligt stanna i USA fram till 2017? Har någon några förslag på att få en Schengenvisum i min situation?

    
uppsättning Mandy 29.08.2015 01:30

4 svar

7

Jag talade med flera invandrade advokater och konsulter och konsensusen var att konsulatmedarbetaren var dåligt utbildad i USA: s viseringspolitik, eftersom det var min amerikanska viseringsstatus som spelade upp betydelse, inte viseringsmärket.

Så gick jag tillbaka till ambassaden för att försöka igen vid ett senare tillfälle. Den här gången var det en annan anställd, och nu, två veckor senare, har jag en Schengenvisum i mina händer.

    
svaret ges 01.10.2015 19:56
11

Alla Schengenreglerna härifrån till landets slut hjälper dig inte om konsulatet avvisar din ansökan, men kort kan en Schengenmedlem avslå din ansökan om ditt resedokument kommer att ha mindre än 90 dagar giltighet vid din planerade avgång från Schengen . För ditt ändamål betyder "resedokument" pass. Det har ingenting att göra med visum i ditt pass eller din nuvarande invandringsstatus i USA.

Vissa medlemmar kommer att lägga till en regel för personer som inte är tillämpliga i sitt hemland och i regeln kommer det att anges att en viss invandringsstatus krävs. Detta varierar beroende på individenes nationalitet gentemot medlemsstaten.

Om det italienska konsulatet i Washington inte tillåter dig att ansöka och du tror att du har rätt att ansöka, kan du vänta och komma tillbaka när någon annan är på skrivbordet och försök igen lycka. Ibland fungerar det. Du kan också spela det riskabelt och söka på en annan medlems konsulat. Om problemen kvarstår har du tre alternativ ...

 • Utvid din USA-visum så att den uppfyller deras krav. Denna aveny har tagits upp i andra svar (och med tanke på det i kommentarerna som följer med andra svar);

 • Du kan återvända till ditt eget land och göra din ansökan där. Detta kommer att undanröja de problem som är förknippade med ditt USA-visum,

 • Du kan hävda att ovanstående två alternativ är oproportionerliga och hänvisas till avsnitt 2.8 i handbook ...

 • Somskrivetkommerdetattvarafördigattförklaravarfördetäröverdrivetfördigattutföraalternativ1och2:" Det är för konsulatet att uppskatta om den motivering som presenteras av sökanden är acceptabel ". Framgången kommer starkt att bero på din personliga påverkan och artikulationsförmåga.

  Om ingen av dessa alternativ fungerar för ditt besök som avses i oktober, måste du omplanera det till en lämpligare tid.

      
  svaret ges 04.09.2015 23:25
  2

  Jag var också i en liknande situation och var Googling desperat att ta reda på om jag skulle få visum. Jag hittade den här tråden då, så jag nämner min erfarenhet som ett svar på det här inlägget - jag hoppas det är användbart för någon!

  Den amerikanska viseringen på mitt pass utgick i april2016, men jag har en I797 giltig till maj2019. Jag ville tillbringa en vecka på semester i Frankrike på väg till mitt hemland. Jag var lite orolig över hur regeln skulle tolkas, men min intervju på franska konsulatet i San Francisco i förra veckan var mycket slät :) Jag visade dem i797-talet och tjänstemannen frågade inte ens om det förfallna viseringsmärket - och i Faktum är att det inte fanns några andra frågor eller förfrågningar om ytterligare dokument utanför deras checklista. Jag fick passet tillbaka om 3 dagar. Visumet beviljades var flera inmatningar med datum giltiga i 2 dagar före / efter min start / slutdatum för resan. Jag hade väntat på ett 90-dagars visum men det spelar ingen roll för mig, men jag planerar att hålla mig till dessa datum ändå.

  Vive la France!

  -B

      
  svaret ges 11.04.2017 01:19
  -1

  Jag ville hålla det kort, eftersom det är en riktigt grundläggande fråga med ett enkelt svar, men efter att ha läst kommentarer kommer jag att expandera det lite.

  TL; DR

  För att komma in i Schengenområdet behöver du ett resedokument för dig nästa destination, giltigt i minst 90 dagar efter den dag du planerar att lämna. Det här är enligt lag, så du har inga alternativ runt detta.

  Det enda alternativet är att få en amerikansk Visa-tillägg.

  Längre version

  länk

  länk

  Jag försökte citera dem här, men ärligt tar det för mycket. För alla som behöver bättre förstå saker bara läsa dem, är bara ett par timmar och helt förståeligt.


  Grundpunkter är:

  • För att få komma in i Schengenområdet måste du visa att du kan behålla dig själv där (ok, bara ignorera detta)
  • För att få komma in på Schengenområdet måste du visa att du har rätt att stanna här på obestämd tid eller för att kunna lämna dig. Observera: spännande, inte bara gå tillbaka till startpunkten. Du behöver bara visa att du kan nå din nästa destination, oavsett vad det kan vara.
  • Du är en amerikansk invandrare, inte en bosatt i USA, så ditt pass borde inte ha utfärdats av USA: s regering utan från den stat i vilken du bor. Ditt pass är alltid giltigt för att ange din bosättningsland
  • Som du är utlänning är ditt faktiska pass inte ett giltigt dokument per-se som anger att du kan komma in i USA
  • Du har ett tillstånd att tillåta dig bara att stanna i USA
  • Du har ett tillstånd att inte ger dig rätt att ange USA
  • Du har ett visum som gör det möjligt för dig att ange USA från en POE (Ingångspunkt)
  • Ovanstående är INTE LINKED , du kan ha en utan den andra, de tjänar olika ändamål.
  • När det gäller flygbiljetterna lämnar du från USA och bekräftar att du kommer tillbaka till USA. Således måste du visa att du kommer att kunna reenteR USA
  • För att lämna USA behöver du ett giltigt pass och att återkomma behöver du det också. Passport är bara att certifiera din identitet internationellt, det har ingen annan funktion i sig.
  • För att komma in i USA behöver du ett giltigt dokument som intygar att du faktiskt kan göra det. Ditt Visa är tillräckligt, och det är fortfarande giltigt, så det här är okej.
  • För att komma in i Schengen måste du vittna om att du fortfarande kan komma in i USA efter tre månader efter den avsedda avgångsdatum:

  Från den första länken ovan:

  Article 12

  Travel document

  The applicant shall present a valid travel document satisfying the following criteria:

  (a)

  its validity shall extend at least three months after the intended date of departure from the territory of the Member States or, in the case of several visits, after the last intended date of departure from the territory of the Member States. However, in a justified case of emergency, this obligation may be waived;

  Återigen är ditt pass i sig inte ett giltigt dokument för att återkomma till USA, eftersom du är en främling. Men ditt pass med ett amerikanska Visa på det är det. För att ditt pass ska vara ett dokument vars giltighet sträcker sig minst tre månader efter det avsedda avresedatumet från medlemsstaternas territorium måste det ha ett visum på det giltiga tre månader efter det avsedda datumet avgång etc. etc. etc.

  Så, för att lösa ditt problem behöver du en förlängning till ditt amerikanska Visa. Hur man gör det eller om det är möjligt ... ja, jag vet inte riktigt.

      
  svaret ges 04.09.2015 16:40