Hur mycket tid behöver jag vänta på ett italienskt pass?

3

Jag är italiensk medborgare, och jag planerade att resa till Thailand (Phuket) runt juli. Jag är inte nybörjare, men jag reste bara runt i Europa. Jag köpte flygbiljetten, köpte hotellet och så vidare, när jag plötsligt kom ihåg jag behöver ett pass (Europa har gjort mig van vid att tro att jag bara behövde ID).

Hur mycket tid tar det mer eller mindre att få ett pass i Italien? är det vanligen mer eller mindre än 2 månader? Kan jag fortfarande utföra denna resa eller jag ska flytta till "återbetalningsalternativ"?

    
uppsättning Anon 10.05.2017 13:31

2 svar

2

Det här beror verkligen på var du bor och hur upptagen är Questura. Du kan registrera dig online för ett möte, då måste du presentera personligen.
En officer kommer att skanna dina fingeravtryck och samla in de nödvändiga dokumenten. Du kan hitta en lista med obligatoriska dokument här .

Det är en avgift på 42,50 € plus en "Marca da Bollo" -stämpel på 73,50 euro.

Det tar cirka 2 veckor under icke upptagna perioder. (personlig erfarenhet)

Redigera efter kommentar :
Nå då ser du ut i Milano kan du begära att du akut behandling av din ansökan endast för hälso- eller arbetsproblem. <
Invandringskontoret verkar skilja sig från passkontoret, det är goda nyheter.

    
svaret ges 10.05.2017 16:07
1

Om du får den italienska medborgaren är den totala tiden inte längre än 6 veckor (1 och en halv och en halv). Så tror jag att du inte spenderar mer än så. Jag fick den här informationen från här .

    
svaret ges 10.05.2017 13:55