Har du en Bag of Holding ser full ut?

36

Du har en påsehake, som du skulle vilja lagra inuti ett litet träkista (på grund av skäl). Kan du fylla på väskan med olika föremål, vika det som om det var tomt och sätt det i bröstet? Eller verkar det fullt när det finns saker i den? Hur mycket grejer kan det hålla innan det börjar se full ut?

    
uppsättning Hawkes 29.09.2017 15:30

2 svar

36

Reglerna säger inte.

Jag gillar aldrig att ge ett av dessa svar, men det enkla svaret är: det säger inte något sätt eller det andra, var som helst.

D & D 1: a upplagan var där vi först såg hängan av holding introducerad, beskrivningen är ...

As with other magic bags, this one appears to be a common cloth sack about 2' x 4' size. The bag of holding opens into a non-dimensional space and its inside is larger than its outside dimensions. Regardless of what is put into this item, the bag of holding always weighs a fixed amount. This weight, the bag's weight limit in contents, and its volume content are dependent upon its quality as shown below.

[Snip table]

If overloaded, or sharp objects are placed within so as to pierce it, the bag will rupture and be ruined, and the contents will be lost forever in the vortices of nilspace.

AD & D är mycket samma, men lägger till reglerna om vad som händer om påsen är genomborrad från utsidan, och vad händer om du blandar påsar med hållbarhet och bärbara hål.

D & D 3E lade till regler för vilka åtgärder som krävs för att hämta saker från väskan, vad händer om du vrider det inuti och vad händer om du spärrar en levande varelse i väskan.

4E Nerfed dagsljusen ur hylsan av behållare, men tillade inga nya regler eller smak.

5E rullade saker tillbaka till närmare 3E regler, men utan flera "kvaliteter" eller "storlekar" av Bags of Holding.

Och det gör oss uppdaterade. Flufftexten på en Bag of Holding har inte ändrats sedan D & D 1: a upplagan. På intet sätt har inredningen av en påsehängsel, eller hur den uppträder när den fylls eller tömmas ut. Till och med förgrena sig till Pathfinder, lyfte de enkelt beskrivningen rakt från 3E och lämnade den ensam.

Vad jag skulle göra ...

Min personliga härska som jag använder i mina spel, som aldrig har orsakat problem ... är att väskan är ungefär lika full som den faktiskt är. Om 50% av sin kapacitet är full visas påsen 50% full. Om det är tomt, det ser tomt ut. Detta har aldrig riktigt kommit upp när det gäller att sätta på väskan inuti något annat ... men det har alltid varit ett enkelt sätt för karaktärer i spelet att berätta hur mycket väskan är i ett ögonkast.

(För extra fluff har jag också alltid styrt att insidan av en väska håller ut .... som insidan av en väska skulle. Bara riktigt stor.)

    
svaret ges 29.09.2017 16:23
20

Det finns inga regler som skrivits, men här är min tanke för vad det är.

En Bag of Holding innehåller alltid samma sak: en bit av ett annat plan. Det är som en väska med en uppblåst ballong i den. Du sätter inte någonting i väskan, du lägger saker i planet. Som sådan ska väskan alltid se ut som den är full eftersom, vad det gäller väskan är det alltid fullt.

Du kan också tänka på öppningen av påsen som portal till ett annat plan. Ingenting går in i väskan, det går in i portalen. Väskan innehåller en portal till det planet och inget annat.

    
svaret ges 29.09.2017 19:20