Vad är ett registreringsmärke eller nummer?

0

Har varje flygplan ett unikt registreringsmärke eller nummer? Om till exempel 2000 Boeing 777-enheter producerades, har de ett eget registreringsnummer? Och hur är det registreringsnumret som regleras? Vem håller numret? Vad är den här registreringen avsedd för?

    
uppsättning AirCraft Lover 23.01.2019 01:30

1 svar

6

Ja, varje flygplan har ett registreringsnummer - eller "svansnummer" eftersom det är vanligt målat på / nära svansen. Detta kopplar varje märke / modell / serie kombination till en specifik ägare, som liknar en bilens skyltfält.

Varje land tilldelar svansnummer med landets unika ett-, två- eller tre bokstäver, t.ex. "N" för USA och "XA" för Mexiko, följt av ett antal bokstäver och / eller siffror enligt deras valda ordning. Vissa länder tillåter att begära ett visst nummer som inte redan används (eller reserverat), liknande förfängelseskort.

För icke-kommersiella flygningar används ett flygets svansnummer som sitt radiokallesignal eftersom det är garanterat att det är unikt. Kommersiella flygningar använder vanligtvis bärarens kalltyp plus flygnummer.

    
svaret ges 23.01.2019 02:11