Användning av annan vätska än vatten när du gör lager

2

Jag måste tänka ... Jag brukar höra kockar (särskilt Alton Brown sen, eftersom jag tittar på goda matar) säger att vatten är neutralt och bara får användas som en sista utväg, som bara tjänar att späda utan att lägga till något till blandningen (när det gäller såser och liknande).

Jag gjorde ett lager en gång, som kom ut lite tråkigt, så jag tänkte. Vad händer om jag använder en lager, eller till och med en ljus ale istället? (ljus som i inte mörk, inte kalorifri). Jag skulle kanske behöva avgasa det först för att bli av med CO2, men jag tycker att det låter så gott ...

Har någon försökt detta tidigare, eller kan någon tänka på någon anledning att inte? Skulle smaken vara konstig, hur är det med andra vätskor? Är det vanligtvis gjort?

    
uppsättning Max 13.01.2012 21:06

2 svar

4

Det finns ingen speciell anledning att inte förbereda ett lager med något annat än vatten, men det är likvärdigt med att köpa en ream av mycket rosa papper, snarare än vanligt vitt fotokopi. Om det är den effekt du verkligen vill ha, bra. Saken är att lager är så tråkigt som vanligt vitt fotopapper - det är en grund för andra saker, mångsidiga och effektiva, subtilt förbättrade utan att överväldiga maträtten. För din ölidé, till exempel, skulle jag laga ett par flaskor och lägga till lite lager på den. På så sätt skulle resten av mitt lager av lager vara användbart för andra recept som inte använder öl.

Observera att beståndet kan vara tråkigt men inte vara smaklöst. beståndet borde fortfarande smaka gott. Om ditt lager var smaklös, försök upping mängden kött, grönsaker och örter jämfört med ben. Tänk också på att lager inte bör innehålla salt (du kommer sannolikt att minska beståndet vid någon tidpunkt). Bristen på salt kommer dock att döda smaken. När du är redo att använda beståndet, var noga med att lägga till en nypa salt.

    
svaret ges 14.01.2012 03:55
1

Ett bra lager är rent av oljor och luktar bra. Smaken kommer att vara på den tunna sidan. Consomme, vilket är vad du förmodligen mentalt jämför med, är ett minskat köttlager med några tillsatta köttbitar (en farce sp?) Tillagd för att ge det en smakspark. Ett lager bör aldrig vara så starkt. Alton sa förmodligen att det är dåligt att använda vatten för braising och sås, och han har rätt. De bästa såserna är gjorda med stora lager som bas och sedan genom reduktion och tillsatser av andra smakämnen och garneringar förvandlas till skönhetens saker. Ett lager med en ale låter som ett bra experiment men det skulle vara begränsat i användningen. Braising lite fläsk med en söt mörk öl är en bra smakförbättrande maträtt. Spela runt och skriv ner vad som fungerar.

    
svaret ges 18.01.2012 06:27