Varför skulle IQF-räkor säga "tvinga inte tina under rinnande vatten"?

13

Jag gjorde nyligen ett recept som krävde att tina frusna räkor genom att köra dem under kallt vatten. Jag märkte emellertid att IQF-räkorna jag köpte från Costco-staten, "FÖRSTÄLL INTE UNDER RUNNING VATTEN".

Varför kan de lägga till den här aktiverade varningen? Skulle det vara en säkerhetsproblem eller en texturproblem?

    
uppsättning Jeff Axelrod 06.03.2013 00:00

4 svar

8

Uppdatera

Jeff Axelrod kommenterade (mycket tack) att Costco IQF-räkorna kommer med det mesta av skalet som tagits bort. I så fall betyder "KRAFTIGT INTE UNDER RUNNING VATTEN" sannolikt att om du gör det, kommer du att sluta med "räka massa" med en del av det även i avloppet. Räkan kan absorbera vattnet och bli mjukt och sönderfalla. Detta har jag sett i vårt kök och försökt radera från minnet.

Det betyder också att de fångade bakterierna under skalet är mindre oroliga.

Det ursprungliga svaret / försiktigheten när det gäller säkerhet :

Förutom att räkorna kan absorbera vattnet, blir mjukt och faller under rinnande vatten, kan det vara ett säkerhetsproblem.

Det kan vara möjligt att trycket från rinnande vatten tvinga eller driva några bakterier som normalt skulle vara på utsidan av skalen (och förstörda) i och under skalet (t.ex. mellan magen och skalet) där Den kan vara avskärmad från värme och inte helt dödad under tillagningen.

Bakterier som går från utsidan av köttet till insidan har orsakat Costco mycket huvudvärk . I köttfodralet tvingades det mekaniskt av nålarna hos den ömtåliga maskinen. De kan också säkra sig mot en liknande sak som hakar med räkor och rinnande vatten.

Om du tina dem i en stängd fryspåsar placerad i vatten (jämna steg) borde det vara säkert.

    
svaret ges 06.03.2013 01:23
14

Tre möjligheter som jag kan tänka mig:

 • Om vattnet inte var tillräckligt kallt och de var stora räkor skulle det kunna höja dem till en temperatur där bakterier kan utvecklas.
 • Om vattnet var varmt eller varmt kan det börja koka räkorna.
 • Om räkorna tinas direkt under vatten, inte i påse, kan de absorbera något av vattnet och texturen blir grumlig.
 • Såklart Costco kan skriva "Om du tina räkorna under vatten, se till att de är i en väska och vattnet är kallt." Men kanske känner de att människor är mer benägna att läsa en varning än en instruktion, så deras nuvarande formulering är säkrare.

  Gissa bara, men en snabb Google-sökning blir inte mer sannolikt eller användbar!

      
  svaret ges 06.03.2013 00:42
  4

  Den största förloraren när IQF-räkor är "force defrosted" är minskad smakprofil och förlust av konsistens (eller munkänsla - de borde ha viss resistens mot bettet). Det är ingen risk för några livsmedelssäkerhetsproblem när tinningen tinas. Det bästa sättet att tona eventuella IQF-räkor av alla storlekar och stil är att lämna dem i påsen, sätta påsen i en skål och lämna dem i kylskåpet tills de tinas - vanligtvis över natten. Om räkorna är mjuka eller tuffa efter avfrostning över natten betyder det att de kemiskt behandlades (vanligtvis med natriumtripolyfosfat) eller de led av tid och temperaturmissbruk under bearbetning och leverans.

      
  svaret ges 03.08.2015 03:29
  3

  När du töjer föremål under kallt rinnande vatten är det en snabb metod som görs på nästan varje restaurang som använder frysta föremål, det har en bieffekt som ger dig en mindre än önskad slutprodukt. I grund och botten går kvaliteten ner. Vatten absorberas i föremålet, det flytande vattnet kan skada föremålets konsistens yada yada yada. Bäst att tina i kylen som regel för bästa resultat eller som anges i andra inlägg, förseglade i en baggie och blötlägga påsen så att du inte får vattenkontakten.

  När det gäller att ta upp tinade räkor / räkor har jag alltid funnit att de blötlägger dem i ett iskallt saltvattenbad (seawater som) i 5-10 minuter före matlagning, hjälper till att fasta köttet, lägga till smak ( ja, jag vet att det verkligen är salt) och ge dina räkor lite mer "pop" när du biter in i dem.

  Jag tänker Costco försöker bara se till att den slutprodukt du använder kommer att vara av god kvalitet.

      
  svaret ges 09.03.2013 01:00