Vilken del av Kinesiska muren är lättare att besöka, från Peking?

17

Jag är intresserad av att besöka Kinesiska muren, men vill inte möta många turister under min resa.
Finns det sådana delar av det? Kan besökare gå på det?

    
uppsättning VMAtm 22.06.2011 16:18

3 svar

13

Som med allt annat i Kina - om du går till en plats som öppnas för turister, var beredd att se mycket av dem. Du kan vanligtvis undvika horderna genom att gå på en veckodag (i motsats till helgen), undvika nationella helgdagar, gå tidigt på morgonen och välja en plats som är mindre känd (välj # 3, # 4, ... ställ i motsats till till # 1, # 2 plats). Med detta sagt är den stora muren ett mycket populärt resmål och de oskilda platserna är svårare att hitta.

Men - det är så länge (6500km?) - det är logiskt ganska mycket val om du letar efter en mer unik upplevelse än "Disneyland" som du ser på Badaling eller Mutianyu.

Här är några alternativ:

 • Gå till Jinshanling. Även om ett turistmål också är det mindre trångt. Du kan också fortsätta att gå på väggen mycket länge - tills du når oskydda sektioner, där du är praktiskt taget ensam. Du kan komma dit på några sätt:
  • Lättaste är: Kommer till Miyun (med buss från Dongzhimen), sedan få en minubus till Jinshanling för 200-300 RMB (behöver pruta). Mycket bra om du är många människor, för att 200-300 blir delade och det visar sig ganska billigt faktiskt.
  • Ta ett tåg från Peking till Gubeikou (till exempel tåg 6453 från Peking Nord kl 06:38 kommer till Gubeikou klockan 10:50) och sedan en minubus. Här är listan över alla tåg som går igenom Gubeikou länk - var medveten om att Gubeikou inte är upptagen i den officiella tidtabellen, och du kanske inte ens kan köpa biljetter till Gubeikou direkt, men tåg slutar där och du kan köpa biljetter till nästa station - Luanping - och bara hoppa av vid Gubeikou. Jag återvände från Gubeikou till Peking med tåg en gång och även personalen vid järnvägsstationen insisterade på att tåget inte slutar - men jag insisterade på att vänta ändå, och tåget stannade verkligen.
  • Ta en buss från Sihui långdistansbusstation (som ligger strax söder om Sihui tunnelbanestation). Jag gick en gång en gång. Planerade att gå till Gubeikou, men föraren insisterade på att det inte var på väg (även om det listades i tidtabellen). Visar sig att han ville ta motorvägen, vilket var lite av en omväg från Gubeikou, men han lät mig gå väldigt nära Jinshanling.
 • Gå till Jiankou. Förmodligen en av de mest hisnande sektionerna - högt gynnad av fotografer. Men var förberedd för några allvarliga (och farliga) vandringar på den smuliga väggen. Jag åkte dit bara med bil, så jag vet inte om andra alternativ - men verkar du kan komma dit med buss: länk .

 • Gå själv till något annat avsnitt - om du inte har ett namn eller inte, öppnas det för turister eller inte. Jag rekommenderar dig starkt den här boken: länk . Det listar många platser på den stora väggen och detaljerade instruktioner om hur man kommer dit.

 • När det gäller den andra frågan:

  Du får gå på de sektioner som öppnas för turisterna. Förutom det är det tekniskt olagligt att gå eller campa på väggen, men du kommer nog inte att ha något problem (värst fall får du böter). Och hej, camping på den stora väggen är fantastisk !

      
  svaret ges 02.07.2011 19:24
  10

  Det finns många platser på muren som kan besökas. Förminska valet till dem inom dagsutflykt eller ensam övernattning från Peking får vi följande lista. Jag har lagt till mina kommentarer om deras meriter.

  Miyun County

  Simatai (司马台; Sīmǎtái) en populär men avlägsen. Ganska långt från Peking. För närvarande (2011) är detta avsnitt stängt för turister men bör öppnas omedelbart.

  Gubeikou är bra men lite minst besökta, delar av väggen. Mindre turister eftersom det är mer avlägset och längre från Peking än andra sektioner.

  Jinshanling (金山岭; Jīnshānlǐng), du kan gå härifrån till Simatai. Ordna för att din förare ska hämta dig i andra änden. Du kan inte fortsätta till Simatai eftersom den delen är för närvarande stängd.

  Huairou District

  Mutianyu (慕田峪; Mùtiányù) populär och tillgänglig del av väggen. Favorit från fotografer.

  Jiankou (kinesiska: 箭 口, 箭扣; pinyin: jian kou) mycket fotogen och atmosfärisk del av väggen.

  Huanghuacheng - mycket avlägsen och lite besökta men ganska attraktiv. En väldigt brant stigning.

  Yanqing County

  Badaling (八达岭; Bādálǐng) Detta är en turistfälla. Om du inte gillar folkmassor, gå inte hit.

  Shuiguan - nära Badaling, återigen väldigt turistisk och upptagen under högsäsong.

  Changping County

  Juyongguan eller Juyong Pass (居庸关; Jūyōng Guān) är lätt att komma till, trots starkt återställd.

  Hebei-provinsen

  Om du är villig att gå lite längre för att verkligen komma bort från turisterna och få en unik utsikt över väggen, kan jag rekommendera Shanhaiguan (Shanhai Pass). Detta ligger i Hebei-provinsen cirka 300 km öster om Peking. Det kommer att krävas en övernattningstur att besöka, men du kommer att få se många intressanta detaljer om väggen utan störningar. Detta är traditionellt den östra änden av väggen, där den möter havet. Det finns en stor fästning här utöver väggen. Lite längre längs kusten kan du hitta Drakens huvud, där muren verkligen stöter ut i havet. En unik syn.

  Ovanstående information erhölls och redigerades från här .

  Du kan hitta turer i Peking som erbjuder dig att ta dig till "hemliga" delar av muren. Dessa kan ta dig till områden som inte är officiellt öppna för turister. Jag skulle vilja begära att du undviker dessa turer. The Great Wall är bräcklig och lätt skadad. De sektioner som är öppna för turister hanteras för att förhindra och reparera skador. När du besöker stängda delar av väggen förstör du det enda du kom att se.

      
  svaret ges 22.10.2011 14:55
  8

  Författaren Peter Hessler besökte några av de mest avlägsna delarna av muren och verkade göra ett utmärkt jobb att undvika andra turister. Han tog åtgärder för att undvika att fånga uppmärksamheten hos den lokala regeringen. När du planerar din resa kan du göra det bra att läsa ditt konto på resan: Landkörning: En resa genom Kina från gård till fabrik

      
  svaret ges 22.06.2011 19:00