Finns det verkligen någon skillnad mellan gult och vitt PTFE-tejp?

0

Gul PTFE-tejp (aka Teflon) ska användas för tätning av gasrörstråd och vit PTFE-tejp för vatten. Men är det verkligen någon skillnad mellan dem? Jag hade alltid funnit att gult var speciellt formulerat för att motstå metan och andra tillsatser av naturgas, men en HVAC tech sa till mig att de olika färgerna bara är markörer, så att alla som tittar på ett rör kan omedelbart berätta om det är gas eller vatten. Annat än deras färger är de bara desamma. Var han rätt?

    
uppsättning BillDOe 23.11.2017 01:11

3 svar

0

Jag vet att det är klart tyngre att hantera det. En eller två omslag skulle motsvara sex eller åtta av de vita sakerna. Den är klassad för något lägre temperatur. *** Efter några mindre undersökningar är det uppenbarligen skillnader, men som jag ser det är dessa skillnader långt bortom den vanliga dagliga amatören eller till och med de flesta professionella, dvs de gula grejerna är klassade för 10 000 lbs. Det anses dubbeltäthet. Den vita anses vara enkel densitet. Det är uppenbarligen också en röd typ, det är trippeltäthet. Rödbandet är för rör med stor diameter, 2 "och däröver (jag har aldrig sett det). Den vita är klassad för något mindre än 10 000 lbs. Den gula är klassad för -500 * F. Den vita är klassad för -450 * F. Får du min drift.

Om jag skulle kunna lägga till en sidotal efter att ha kört flera mil med gasrör i min tid använde jag aldrig TFE-tejp på mina leder uteslutande. Jag skulle alltid använda en rörledd förening / pasta typ produkt, Rectorseal var mitt go-to-val. En dag var jag på väg att installera ett av mina gasrör jobb. Det hände just att den lokala gasleverantören tech visade och kollade på någonting. De levererar gas till tusentals bostäder i vårt område. Han märkte att jag använde Rectorseal. Han gjorde en punkt att komma över och tacka mig för att använda den här produkten. Han sa att om alla entreprenörer i området använde denna produkt skulle hans jobb vara mycket enklare. Så efter allt detta tal om TFE-tejp skulle jag inte rekommendera det. Det förseglar inte såväl som en bra kvalitetskomponent.

    
svaret ges 23.11.2017 10:38
1

Färgerna betyder något, men innebörden har förändrats under åren, så en del info kan vara gammal. Den HURTIGA standarden är:

liten fittings upp till 3/8 tum. detta. Dubbeldensitetsbandet brukade också komma i vit, men eftersom det kunde användas för större rör var det omöjligt för inspektörer att veta om den vita tejpen som användes på 1/2 "och större rör var faktiskt dubbeltäthet, så de slutade göra det.

Gul = dubbel densitet, krävs för naturgas (metan) piping 1/2 "till 2" dia. rör. I många jurisdiktioner måste du använda dubbeldensitetsband på gasrör, så inspektörer kommer att leta efter gult.

Rosa = trippel densitet, krävs för NPT-tråden 1/2 "till 2". Återigen är de flesta människor omedvetna om denna förändring, och hårdvaruaffärer säljer sällan det till DIY-marknaden, men om du ska få en inspektion är det här vad du måste använda nu. Detta är också bra för bensin- och propanlinjer.

Det finns också grönt för medicinska gaser (oljeband) och grå / silver för användning med rostfritt stål och aluminiumrör (har anti-bindande föreningar inbäddade i tejp).

Över 2 "du måste använda tätningsmedel.

    
svaret ges 01.11.2018 22:25
0

Gult är nu mitt föredragna val att använda med pvc och metallvattenrör. Jag var tvungen att använda den över traditionella rosa eller vita band som inte lagras. Det kostar mer men kräver mindre lager och är mycket mindre noga. Aldrig haft några problem.

    
svaret ges 01.11.2018 19:07