Varför har filmen "Anpassning" en period i titeln?

12

Jag märkte på IMDB att Anpassning. har en period i slutet av dess titel. Detta kan också ses på sin affisch.

Vanligtvis använder titlar och rubriker inte perioder utom förkortningar, varför brukade de använda en här?

    
uppsättning Kruga 09.07.2018 12:39

2 svar

3

Anpassning är en anpassning av nonfiction-boken The Orchid Thief och är en "metafilm" .

Adaptation. is a 2002 American comedy-drama metafilm directed by Spike Jonze and written by Charlie Kaufman. The film is based on Susan Orlean's non-fiction book The Orchid Thief, with numerous self-referential events added.

The self-loathing Charlie Kaufman is hired to write the screenplay adaptation for Susan Orlean's The Orchid Thief. Kaufman is going through depression and is not happy that his twin brother, Donald, has moved into his house and is taking advantage of him. Donald decides to become a screenwriter like Charlie and attends one of Robert McKee's famous seminars. https://en.wikipedia.org/wiki/Adaptation_(film)

Så titeln speglar flera saker som rör ett mångfacetterat tillvägagångssätt till ordet anpassning , eftersom det är vad filmen handlar om:

 • En historia om en manusförfattare som anpassar någons trodde att vara skrämmande ( Ramhistorik: en historia i en historia Meta Frame Story: baserat på en bok, baserat på en artikel). Så det handlar delvis om författare som skriver om andra författares verk eller erfarenheter i olika format och deras erfarenheter skriver mot vad som verkligen hände.
 • Frågan om vad en bra författare är, eftersom titeln är antingen inkorrekt eller icke konventionell genom att ha perioden.
 • En metaforisk fullstopp , eftersom filmen handlar om uppdrag att hitta mening i livet och kan också ses som en metafor för författarblock. (Huvudpersonen Charlie har det här)

 • Adaptation Pun - En författare som anpassar ett annat skriftligt arbete baserat på en historia om orkidéerna natur och överlevnad , samtidigt som man undersöker den mänskliga naturens anpassning till förändring, inklusive begreppet konkurrens i naturligt urval. (Obs! Titeln är också i grön och har en fallen över anläggningen).

 • Filmen handlar inte bara om författarnas upplevelse att söka mening i livet för att skriva den mest fantastiska saken (dvs att ta kredit), men undersöker också skillnaderna mellan vad som skrivs och vad den verkliga erfarenheten var och Därför sträcker sig det ut mot både de starka reaktionerna på de erfarenheter som karaktärerna har och / eller verkligheten att en författare på många områden är underkastad vissa sanningar som hålls av industristandarder. Med andra ord, visar det sig underkämpelsens kamp själv och så är perioden då ett bevis på detta begrepp     och / eller en ironisk inse i det är det säkert mer historia att berätta.

      
  svaret ges 10.07.2018 17:51
  1

  Det är en film om skärmar. Och bra skärmbilder har bra interpunktion. Perioden brukar inte användas i titlar eller rubriker eftersom de borde leda ögonen till artikeln eller affischen.

  Men i det här fallet är det inte bara en nod till filmens ämne utan också en FULL STOP. och vad är ett helt stopp i sammanhanget med den här filmen? Du måste räkna ut det.

      
  svaret ges 10.07.2018 10:02