My namn har "Mr" bifogad på flygbiljettbokning. Skulle det orsaka problem vid flygplatsen?

36

Jag har nyligen bokat biljetter för att resa med flyg från Storbritannien till Grekland. Webbplatsen jag bokade via (airfasttickets.co.uk) listar mitt namn korrekt, som "Mr Georgios [Mitt efternamn]", exakt samma som i mitt pass.

När jag loggar in på flygbolagets (Aegean Air) hemsida med hjälp av bokningsnumret ovan gav mig, heter jag på något sätt som "Georgiosmr [Mitt efternamn]" (titeln "Mr" tycks ha bifogats till mitt förnamn).

Eftersom jag ska resa från Förenade kungariket och mitt namn är uppenbarligen icke-engelska, är jag rädd att de kan tvivla på "mr" i slutet som ett misstag istället för en del av det och förneka mig inträde.

Jag har skickat två e-postmeddelanden till Egeiska, men det har varit mer än en vecka sedan den sista och 2-3 veckor sedan den första och de har inte svarat. Att ringa dem skulle vara för dyrt eftersom de är baserade i ett annat land än min mobilleverantör, och jag vill hellre undvika det.

Finns det något annat jag kan göra? Är det troligt att de kommer att tro att "mr" är en del av namnet på biljettens ägare?

    
uppsättning George T 24.06.2014 15:15

5 svar

39

Ett antal flygbolag kommer att lägga till din titel (MR, MRS, etc.) till ditt förnamn när de utfärdar dina ombordstigningspass, så det visas som SÖKNAD / FIRSTNAMEMR. Det kan också visas på portagentens terminal.

Jag har inte haft någon personlig erfarenhet av Egeiska flygbolagets system, så det kan inte sägas med 100% säkerhet, men sannolikt är du OK.

    
svaret ges 24.06.2014 15:31
45

Att lägga till MR mm verkar vara en trend (dvs. bli vanligare) för flygbiljetter / ombordstigningspass och, särskilt när namn är relativt långa, kan det hända att det inte finns något utrymme. Exempel:

EftersomdetärmycketsannoliktEgeiskasedvaner,börderaspersonalklaraavatttolkadetta.Nyckelpunktetkanvaraattwebbplatsendurefererarverkligenkännerigendigkorrekt.Utanettutrymmeverkardetförståeligtattdittförnamntolkassomalltinnanvirgulasuspensiva.

Attributionförbildernaovan(iordning):
länk
länk
länk

och för den nedanstående som visar användningen av MR långt före 2001:
länk

KLM nämner:

"No need to correct your name: ... If your ticket shows your names in a different order, without spaces and/or with ‘MR’, ‘MRS’ or ‘MS’ between your names – this is how names are shown in our systems...."

    
svaret ges 24.06.2014 15:49
19

Oroa dig inte, det är en vanlig sätt att skriva den och all personal på flygplatsen vet hur det fungerar.

Jag har arbetat på resor i över 10 år, så resten av det här inlägget är baserat på den erfarenheten. I de "gamla tiderna" brukade flygbolagsbokningssystem vara vit-på-blå skärmar fulla av kryptiska koder och konventioner. (Även om det i många resebyråer är bättre grafiska gränssnitt är vanliga, kan du fortfarande se de "gammaldags" skärmarna även nu - vid incheckningsdisken på din flygplats brukar de fortfarande använda dessa system).

Några av dessa konventioner, som för många år sedan inrättades för att - förmodligen - minska mängden nätverkstrafik och den mängd text som operatörerna måste införa, överföra i dagens resor. De uppenbara är användningen av flygnummer (nästan alla flygningar är codeshares som har ungefär 4 olika flygnummer för samma fysiska flygplan - om jag var tvungen att omforma systemet skulle jag ändra det) och användningen av tre bokstäver för att beteckna flygplatser (t.ex. AMS , LON , CDG , LAX ). Namngivningskonventionen är också en av dessa konventioner. I dessa textbaserade system är namnen fortfarande inskrivna i formuläret SURNAME/ABCMR eller SURNAME/FIRSTNAMEMR (Idag, för "säkerhetsskäl", kräver flygbolag vanligtvis fullständigt förnamn). En fördel är att passagerarens efternamn i samma bokning endast behöver anges en gång, t.ex. SURNAME/ALBERTMR/JENNAMRS/JOHNCHD (Återigen sägs säkerhet nu som orsaken till att kvinnorna behöver ge sitt flicknamn - en av de främsta orsakerna till att personerna nekas incheckningen är att de automatiskt anger sitt gifta namn, vilket inte nödvändigtvis är det i deras pass) .

Jag vet att vissa system (som Amadeus) också stöder ett valfritt utrymme: SURNAME/FIRSTNAME MR . Ofta i passagerarvänliga dokument, såsom färdplaner och ombordstigningspass, konverteras det automatiskt till Mr. Firstname Surname , precis som den kryptiska CDGLAX skrivs ut som "Paris Charles-de-Gaulle - Los Angeles Intl.". Men som jag förklarat ovan är utrymmet valfritt ( GEORGIOSMR eller GEORGIOS MR är båda tillåtna). Tydligen är webbplatsen som de gav dig, vilket (helt enkelt) bara är ett front-end som läser informationen från samma textbaserade system, inte tillräckligt smart för att känna igen titeln utan rymden. Hade din reservationsagent lagt till utrymmet, det skulle förmodligen ha konverterat det korrekt. Men och att svara på din fråga:

Is it likely that they'll think "mr" is part of the name of the ticket's owner?

- nej, till en agent eller tulltjänsteman vid flygplatsen som är van vid att läsa den "kryptiska" blanketten kommer det inte att vara ett problem.

    
svaret ges 25.06.2014 23:39
1

Det är Egeiska (och andra företag) standardpolitik att lägga till herr eller fru på varje passagerares förnamn, beroende på passagerarnas kön. Till exempel skriver alla mina biljetter CHARALAMPOSMR FANOULIS

    
svaret ges 09.01.2019 17:58
0

Jag skulle försäkra dig om att du har stöd för att göra bokningen, till exempel ha ditt kredit- / betalkort som du bokade med.

När du checkar in, fråga incheckningspersonalen för att se till att ditt namn skrivs ut korrekt på boardingkortet. Om du har problem med säkerheten på planet, frågar de vanligtvis bara dig tillbaka till check-in-skrivbordet och har ditt boardingpass namn ändrat.

    
svaret ges 25.06.2014 09:16