Can terräng form område påverkar stavar eller attacker?

4

Jag vet inte om det här refereras i regelböckerna eller bara en fråga om houserule, men vad händer om någon använder en konformad stavning eller förmåga i en korridor som är smalare än konens bredd?

Stiger spellens område längs korridoren så att den stämmer överens med den totala ytan på stavningen, eller är den del som korsar väggarna just diskonterad och anses vara slösad?

    
uppsättning Cobalt 04.02.2013 16:27

2 svar

3

I 3.5 har du brister (helt enkelt blockerade av väggar) och spridningar (som i grunden rör sig på samma sätt som tecken runt hinder och har en "rörelsehastighet" som motsvarar den angivna radien av effekten). Under inga omständigheter gör ett hinder "tratt" effekten vidare i en fri riktning.

I tidigare utgåvor av D & D kommer området att förlängas längs korridoren, men det eliminerades av Wizards of the Coast för att påskynda uppspelningen, sedan man utredde det nya området kan vara svårt. I slutändan instämmer jag med detta beslut och dess resonemang, och skulle också tillägga att spellcasters redan är fenomenalt kraftfulla; Det är okej om det sällsynta fallet kommer upp där en stava inte fungerar lika bra som den kan ha.

    
svaret ges 04.02.2013 17:11
6

d20SRD har ett ord på stavningsområden .

I stort sett är den del som korsar väggarna bortkastad; i händelse av spread kan det vända sig om hörnen, om det finns några.

    
svaret ges 04.02.2013 16:41