Kickpoint i golfaxlar: vad det är, vad det påverkar

"Kickpoint" är en funktion i golfaxlar. Termen avser det område av en golfaxel vid vilken axeln uppvisar den största böjningen när spetsen dras ner. Så kickpoint är inte en enda punkt på en axel, utan snarare ett område längs axelns längd där den uppvisar mest böjning när en kraft (som en golfsving appliceras).

Kickpoint kallas också "flex point" eller "bend point". Golfare och axeltillverkare skriver det antingen som ett ord (vår preferens) eller som två separata ord (kickpoint). Båda är acceptabla.

Ange sparkpunktens plats

Golfaxeltillverkare och OEM-utrustningsföretag hänvisar ofta till kickpointplats eller gör åtminstone den informationen tillgänglig i klubbens "specifikationer". När de gör det citerar tillverkare en av tre platser för kickpoint:

  • Låg kickpoint: kickpoint-området ligger i axelns nedre ände, mot klubbhuvudet. ("Lageraxeln för den här klubben är låg.")
  • Hög kickpoint: kickpointområdet ligger på axelns höga ände mot greppänden. ("Den här klubben levereras med en kick-kick-axel.")
  • Mittre kickpoint: kickpointområdet är nära mitten av axelns längd. ("Detta är en mitt-kick-axel.")

Vad påverkar platsen för kickpoint?

Att citera kickpoint-platsen är ett sätt att låta golfare veta något om vilken typ av bana en viss axel kommer att gynna. Kickpoint kan hjälpa en golfare att slå bollen högre eller lägre, beroende på platsen för den flexpunkten.

Med andra ord kan kickpoints placering påverka lanseringsvinkeln för golfskott:

  • En låg kickpoint-axel tenderar att producera en högre startvinkel;
  • En hög kickpointaxel tenderar att producera en lägre startvinkel.

Ett annat sätt att stanna här är:

  • Om du slår bollen för högt, kontrollera din axelns kickpoint (i många fall är kickpoint-typen tryckt i axelgrafiken). Om sparkpunkten är låg eller mitten kan det hjälpa dig att sluta slå den så högt om du byter till en hög kickpointaxel.
  • Om du träffar bollen för lågt, å andra sidan, kan du byta till en låg sparkpunktsaxel hjälpa dig att få upp bollen mer.

Tänk bara på att axelflexpunkt inte är något som kommer att övervinna en dålig svängning. Det är inte botemedel; även i bästa fall kan effekten vara blygsam.

"Huruvida en axel påverkar skottets bana bestäms mer av klubbhuvudets tyngdpunkt och av golfarens nedsvängningsteknik än det är av axelns design på egen hand", säger golfutrustningsdesignern Tom Wishon, grundare av Tom Wishon. Golfteknologier.

"Det viktigaste av dessa är golfspelarens nedåtgående rörelser. Om golfaren kan hålla vinkeln på handleden fram till mitten till sent i nedgången kommer detta att tillåta två axlar med olika böjprofilsdesign för att visa en liten höjdskillnad av skottet med samma klubbhuvud. Men om golfaren lossar handleden mycket tidigt i nedgången, kommer en sådan svängningsrörelse att förneka de två axlarnas förmåga att visa en synlig skillnad i skottets bana. "

Att välja en axel som är lämplig för din gunga är ändå en bra idé! Du kan köpa eftermarknadsaxlar och tinker om du är DIY-typ. Bättre, besök en clubfitter och vara lämplig för axlar som matchar din gunga.

Kickpoint vs. 'böjprofil'

Termen "böjprofil" är en sorts nästa generations expansion av kickpoint-idén, ett mer avancerat sätt att tänka på hur en golfaxel böjs. Och ett erkännande att trots att kickpoint beskriver området med mest flex, kan en axel böjas i olika mängder vid olika punkter längs dess längd.

När du ser termer som "spetsstyv" eller "greppstyv" används i förhållande till golfaxlar, är det böjningsprofil (snarare än kickpoint) som diskuteras.

"Kickpoint" betecknar tanken att axeln har ett "gångjärn", vilket definitivt inte är sant, "sa Wishon." "Böjprofil" å andra sidan ger förklaringen att axelns totala styvhet kan variera avsiktligt över hela dess längd som ett sätt att ändra böjkänslan och banan som axeln erbjuder för kulans flygning. "