Människor som påverkar elektronik: konstigaste historier

Gatubelysning slocknar när de närmar sig, lampor krossas när de är arg, klockor misslyckas alltid. vad händer med dessa människor?

HUNDRADS OF LESARE har svarat på artikeln SLIders & the Streetlight Phenomenon med sina erfarenheter av att påverka gatubelysning och annan elektronik. SLI står för "gatubelysning (eller lampa) störning", och det hänvisar till fenomenet att gatubelysning lyser eller stängs av när vissa människor passerar nära dem. De kallas SLIders.

För att vara säker finns det icke-paranormala skäl för att gatubelysningen ska fungera felaktigt, till och med att stängas av då och då på natten, antingen på grund av att lamporna slits ut, inte fungerar eller ens reagerar på bilarnas strålkastare.

Många rapporterar dock att de verkar ha en effekt inte bara på gatubelysning utan på elektronik av alla slag. Här är några av de mest intressanta rapporterna.

Effekter på elektronik - körningar i familjer?

Vissa människor rapporterar att elektroniska maskiner stängs av eller går i skugga i deras närvaro. "En gång skulle jag få nacken laserad i en serie möten", säger Sarah, "och maskinen bröt sex gånger - vid sex olika tillfällen." Konstigt nog överbelastar hon dock inte elektroniken. "Jag gick till ett vetenskapsmuseum och noterade att jag har en udda effekt på de elektriska experimenten", säger hon. ”Jag genererar faktiskt mycket mindre el än andra - ungefär en fjärdedel av avläsningarna till och med min sexåriga son. Lagrar jag energin? ”

Batteridrivna klockor är frekventa offer för dessa människor, och egenskapen kan löpa i familjer. "Jag har problemet med klockor och apparater", säger Murph. ”Min syster hade samma sak. När hon gick bort fann jag att hon hade en låda med 30 klockor i sin garderob. Jag förstod genast! ”

Tybald säger att det också går i hans familj. "Förmågan att påverka elektriska apparater är välkänd på min mammas sida av familjen", säger han. ”Ingen av kvinnorna kan bära en klocka; vi magnetiserar verken eller inget klockbatteri räcker så länge det borde. Min mamma är andra världskrigets generation och juveleraren berättade för henne att tejpa ett koppar öre bakom klockan. Juvelerare som arbetade med klockor var mycket bekanta med fenomenet då. ”

Stress och känslor

Mycket ofta har dessa människor funnit att det verkar finnas ett samband mellan dessa händelser och hur de känner. När de känner sig stressade eller arga verkar deras känslor störa elektroniken kring dem. "Jag märkte att det händer oftare när jag är stressad", säger Kamilla. "Jag önskar att det fanns ett piller för att det skulle försvinna."

"Jag visste alltid att något var annorlunda för mig", säger James. ”Varför TV-apparater skulle fungera fel kring mig, varför bilar stannade eller ljus slocknade. Och det skulle bara hända när jag upplever en extrem känsla. ” JR märkte också att hans humör var en faktor. "Jag insåg att om jag är i dåligt humör verkar fler gatlyktor släcka", säger han.

Blondin vet hur det är, men hennes kroppssmärta är också med i hennes upplevelser. "När jag blir känslomässigt upprörd eller jag har mycket ont smärter glödlampor när jag går förbi dem", säger hon. ”En gång var jag mycket ont i köpcentret. Jag stannade för att se den här mannen arbeta på ett modellflygplan som hade en motor. Så fort jag stannade för att titta på honom kom motorn på och fick mannen att hoppa ur stolen. ”

Cynthias förmågor är också smärtrelaterade: ”Det händer vanligtvis när jag har migrän eller spänningshuvudvärk och lamporna stör mig”, rapporterar hon.

"För mig, när jag var rädd, släppte jag mest energi", säger Colada. ”En webbplats som jag hittade sa att jag behövde räkna ut ett sätt att mentalt jorda energin eller lugna mig under dessa tider. Så nu, när jag tänder ljus i mörka rum släpper jag långsamt luft och slår på ljusbrytaren samtidigt. Sedan jag började göra detta har jag gått från att bränna ut en glödlampa varannan dag till en var sjätte månad eller mer. ”

Depression kan också vara en utlösare, enligt Bradly. "Det började när jag var nio", säger han. ”Jag brukade passera vissa lampor när jag gick på natten och när jag gick under dem glödde de ofta en kuslig lysrörblå och blinkade sedan ut, så jag trodde att de var hemsökta. Eftersom jag är en manedepressiv, verkar störningar inträffa slumpmässigt och utan varning när jag var nere, vilket verkligen skulle skrämma mig. Varje gång jag kände mig, om jag koncentrerade mig tillräckligt hårt, tändde de eller blinkade och glödde ofta en varm persikafärg. ” Bradly tillägger att andra bidragande faktorer kan göra det värre. "Vissa stimulanser, som alkohol och koffein, verkar faktiskt ibland ge mer extrema resultat."

Josh kan relatera till det. "Jag fick en upplevelse när jag av en slump dubbeldoserades med syra (LSD)", säger han. "Jag gick genom en park med mina vänner och varje gatubelysning slocknade när jag gick förbi den eller när jag talade."

På andra sidan myntet säger Breezeq att det händer när hon är glad. ”Det kommer inte att hända på några dagar, då - bam! - om jag kör superglatt släcks eller tänds gatubelysningen precis som jag kör under dem. När jag körde hem ikväll slocknade tre ljus. Det finns inget sätt att detta är en tillfällighet, inte detta regelbundet! ”

MAN, UTGIFTERNA!

En av de mest irriterande aspekterna av denna plåga är att det kan bli rent dyrt när nästan varje elektronik du rör vid förstörs. "Jag bryter varje par hörlurar jag bär", säger Josh. ”Jag bryter varje skrivare jag använder bara genom att skriva ut på den. Jag går igenom en bärbar dator om året. Och mobiltelefoner håller aldrig mer än några månader innan de är skadade. Jag hade en telefon som skulle göra det konstigaste: Varje gång batteriet gick sände det min ex-flickvän de tidigare 20 textmeddelandena som jag hade skickat henne - allt på en gång. Prata om ett irriterande tekniskt problem! ”

”Jag har haft denna förmåga sedan jag var liten,” berättar Megenta, ”men det har för sent blivit dyrt och orsakar mina barn och jag själv oro. Häromdagen hände det åtminstone ett dussin gånger. Under de senaste fyra åren har jag gått igenom två videobandspelare / DVD-spelare, tre telefoner, två mikrovågor, många lampor, och nu reagerar min bil på detta. ”

Andra svårigheter

Förutom att kostnaden för att ständigt behöva byta ut klockor, glödlampor, datorer och andra värdesaker kan denna effekt vara besvärlig och pinsam, särskilt offentligt. ”I mars förra året hade jag fått fel skor och tagit tillbaka dem”, säger Tonya, ”och när kassören försökte öppna sitt register skulle det inte vika. En andra person kom och kunde fortfarande inte få lådan att öppna. En chef kom och saken öppnade inte och de undrade vad som var fel med registret. Jag gick för att hämta något och jag hörde det öppnas så fort jag gick bort. Jag sa till dem att jag har den typen av effekt på elektronik och andra elektriska saker. Jag har zappade datorer och restaurangskyltar har stängts av runt mig bara för att komma tillbaka när jag går. ”

MJR var i domstol, överallt, när hans ilska började få sina effekter. "När jag är arg eller har kommit i en bråk, verkar det sätta igång detta snabbt", säger han. ”Jag var i domstol med min ex-fru. Det behöver inte sägas att hon berättar lögner för domaren. Domaren tycktes äta upp detta. Detta gjorde mig så arg. Det satt en lampa på skrivbordet bredvid min advokat och mig. När jag verkade ha nått min högsta ilska blev lampan mycket ljus och började sedan flimra felaktigt. Min advokat tittade på mig väldigt konstigt. ”

Fenomenet orsakade problem för Melanie i hennes jobb, som också noterar stressfaktorn. ”En av tjänstemännen på jobbet noterade och började sedan sprida ordet om mig”, säger hon. ”Självfallet skulle jag ha ännu fler problem med maskinerna omkring mig när min agitationsnivå uppstod. Jag skulle behöva återställa varje maskin jag gick till för så snart jag skjutit in kortet skulle det stängas av och frysas. Min officer började kommentera att den här typen av saker bara händer med mig. Hans frågor gjorde mig mer obekväm och lade till den perfekta stormen med förlägenhet. ”

Mer än bara förlägenhet kan detta problem ha förödande effekter på jobbet. "Min äldre bror arbetade en gång för staten som datorprogrammerare", säger Nightshade, som också bekräftar att den drivs i familjen. ”En natt som arbetade tredje skiftet med statens mainframes, klappade han mainframe och skämtande sa att det skulle" gå och sova. " Statens hela datornät stängdes av den natten och i 24 timmar. Felet spårades så småningom till stordatorn som min bror klappade skämtsamt. ”

Vad gör en person så här?

Kamilla tror att hennes effekter på elektronik började med en skakolycka. "Sedan jag var ungefär 11, när en 220-volts dålig kretsanslutning kastade mig tio meter, upplever jag avvikelser med elektronik", rapporterar hon. ”Jag bär inte klockor, de stannar. Datorer slutar fungera när jag går in i en bank eller butik. Det var en blackout när jag gick in i en Walmart två gånger. Min TV drabbades av blixtar i en dålig storm. Jag har gått igenom så många apparater och lampor och strömbrytare för min bil, och när det händer är det som en komet, den ena efter den andra, då stannar den. ”

Chad misstänker i var en bilolycka i sin ungdom som ledde till hans förmågor. ”Jag var i ett dåligt bilvrak när jag var sju”, säger han, ”och jag har läst att traumatiska upplevelser kan påverka individer och deras hjärnor på ett positivt och eller negativt sätt. När jag var åtta började jag märka att gatubelysningen skulle slockna när jag gick nerför trottoaren. ”

Då insåg Chad att han kunde kontrollera det till en viss grad. "För tio år sedan märkte jag att jag kunde stänga av ljus medan jag mediterade", säger han. ”Jag kan till och med manipulera dessa lampor på avstånd. Den längsta hittills har varit en halv mil bort. Jag håller ut armen och börjar koncentrera mig på ljuset, sedan börjar jag känna värmen i handflatan, och när jag koncentrerar värmen intensifieras börjar ljuset dimma och efter cirka 20 sekunder släcks ljuset . Jag började meditera för över ett decennium sedan och jag tror att jag har kunnat 'utöva' min förmåga och effektivt koncentrera den och nu rikta den. Min vän och jag ska göra några tester, som att kontrollera temp i min handflata när jag gör detta som ett slags bevis för andra. ”

Meditation har också hjälpt Velma. ”Jag tränar nu meditation och har lärt mig att regera i min energi,” säger hon, ”och ja jag förstör mer elektronik när jag är stressad, så den djupa andningen lugnar mig. Jag känner mig mer lugn. Jag undrar om det finns ett sätt att använda denna energi för att hjälpa andra. ”

Hur och varför Tybald tror att det har något att göra med en persons elektromagnetiska fält. "Jag tror att detta är en elektromagnetisk anomali", säger han. ”Vi har alla elektromagnetiska fält. Våra fält är olika. Frågan är hur och varför. ”

Nightshade hävdar en mer annan världslig sak för sin familjs förmågor. "Vår familj hade tunga UFO-händelser" nära möte "under början av 1970-talet", säger han. "Vi tror att det är en rest från dessa upplevelser."

CB har blandade känslor för "varför" med detta fenomen. "Jag tror att något liknande detta är en potentiell föregångare till någon typ av" uppvaknande "och bör betraktas som en gåva", säger hon. "Men jag anser inte att det här är en gåva alls - utan snarare en förbannelse."

Lee ser det inte alls som en förbannelse utan som en välsignelse. I själva verket säger han att hans år av erfarenheter som påverkar gatubelysning kan ha räddat hans liv en natt. "När jag gick hem för att min bil gick sönder, minns jag att jag måste gå minst 2 mil till mitt hus", säger Lee. ”Jag var tvungen att gå igenom ett dåligt område, vilket inte är säkert under dagen än mindre klockan 30 på morgonen. Två män i en stor Cadillac såg mig ensam gå under gatubelysningen. Alltid medveten om min omgivning märkte jag att de närmade sig i hög hastighet och sedan sakta svängde i hörnet framför mig. Men när de närmade sig mig slog gatubelysningen av och gav mig tid att komma på en säkerhetsmanöver, vilket jag kunde göra för att de tappade mig ur sikte. ”